Nissan Maxima te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Maxima

Nissan Maxima

Hoewel de Nissan Maxima voor een Japanse sedan ongewoon groot is, is zijn verschijningsbeeld door zijn zachte lijnen niet zo opvallend. In zijn eerste generatie werd het model in 1989 in Europa voorgesteld en acht jaar later werd de Maxima voor het eerst in de VS verkocht. Het eerste model werd aangedreven door een 170 pk sterke 3,0 liter-V6-motor en een, voor auto's in deze klasse eerder ongebruikelijk, voor- in plaats van een achteraandrijving. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Nissan Maxima

In het jaar 1995 rolden de eerste uit de tweede generatie Nissan Maxima's van de Europese productiebanden en boden naast een optische facelift nu ook de keuze tussen twee verschillende motorvarianten.

Enerzijds de nieuw ontwikkelde en 140 pk sterke V6-motor met 2 liter cilinderinhoud en anderzijds een nu 193 pk sterke, verbeterde versie van de oude 3 liter-motor. De derde en actuele modelserie verscheen in 2001 en bestond weer uit twee varianten met verbeterde 2- resp. 3 liter-motor en een topsnelheid van 201 km/h (2 liter) en 220 km/h (3 liter).

De kofferruimte van de 4,92 meter lange limousine heeft 550 liter inhoud en de stijlvolle inrichting bestaat uit onder andere armaturen met houtapplicaties en leder, zowel aan het stuurwiel als op de schakelhendel. Tot de standaarduitvoering van de Maxima behoren vier airbags, ABS, xenonkoplampen, mistlampen, een centrale vergrendeling met afstandsbediening, automatische airconditioning, een audiosysteem met CD-wisselaar en Cruise Control. - Daarmee is hij al bij de basisuitvoering duidelijk completer uitgerust dan de directe concurrenten, bijv. de Mercedes E 280.

Beoordelingen voor Nissan Maxima

3 Beoordelingen

4,7