Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nissan Evalia te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Evalia

Nissan Evalia

De compacte MPV Nissan Evalia verschijnt in 2011 voor het eerst op de markt

De Japanse voertuigconstructeur Nissan was sinds midden jaren '80 op veel Europese markten in de klasse van de compacte MPV's vertegenwoordigd met de Nissan Vanette. Deze Nissan Vanette is gebaseerd op een bestelbusserie die reeds in de jaren '70 in Azië op de markt was gebracht. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Nissan Evalia

Kort na de generatiewisseling tot Nissan NV 200 in 2009 breidden de Japanners hun aanbod in het segment van de kleine MPV’s uit: in de Spaanse Nissan-fabriek rolden compacte MPV’s van de band, die in de meeste Europese landen in 2011 onder de naam Nissan Evalia op de markt verschenen, en die eveneens gebaseerd zijn op de bestelbusserie.

Veel comfort voor de compacte MPV Nissan Evalia

Met een lengte van 4,40 meter, een breedte van 1,69 meter en een hoogte van 1,85 meter verschilt de Evalia qua afmetingen niet van haar zustermodel uit de bestelbusklasse. Met de uiterlijke vormgeving maakten de modelontwikkelaars echter duidelijk dat de Nissan Evalia als hoogwaardig alternatief voor de MPV’s uit de serie Nissan NV 200 ontworpen was. Zo kreeg de Evalia in plaats van ongelakte kunststof elementen aan de voor- en achterzijde, gelakte bumpers in dezelfde kleur als de auto. Ook qua interieur oriënteert de compacte MPV zicht aan de standaard voor personenwagens. Zo beschikt de Nissan Evalia over geluidsisolering tegen rijgeluiden en windgeruis.

De Nissan Evalia biedt plaats aan maximaal zeven personen

Bij de zitplaatsconfiguratie koos de fabrikant voor een flexibel concept, waarbij het gebruik van de Evalia als gezinsauto op de voorgrond staat. De compacte MPV beschikt over een achterbank bestaande uit een combinatie van een afzonderlijke zitplaats en een dubbele zitplaats, maar ook over klaptafels voor de achterste passagiers, die geïntegreerd zijn in de leuningen van de voorste zitplaatsen. Daarnaast kunnen achterin de auto nog twee losse zitplaatsen geïnstalleerd worden, die de standaard met vijf zitplaatsen geleverde Nissan Evalia tot een zevenzitter maken. Bij een laadlengte van maximaal 2,80 meter en een laadhoogte van 1,30 meter heeft de Nissan Evalia een laadvolume van maximaal 2900 liter ter beschikking. Om de toegang tot de achterste zitplaatsen en de laadruimte makkelijker te maken, rustte de constructeur de Evalia met twee zijdelingse schuifdeuren uit.

Benzine- en dieselmotoren voor de Nissan Evalia

In de basisversie is de Nissan Evalia uitgerust met een 1,5 liter dieselmotor, waarmee de compacte MPV een vermogen van 66 kW (90 pk) heeft. Daarnaast biedt de fabrikant de Evalia ook nog met een dieselmotor met een vermogen van 81 kW (110 pk) aan. Als benzinemodel beschikte de Nissan Evalia eveneens over een vermogen van 81 kW (110 pk).