Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
nissan-note-front

Nissan Note

1 / 3
nissan-note-front
nissan-note-side
nissan-note-back

Sterke punten

  • Compact en toch (zeer) ruim
  • Verschuifbare achterbank
  • Gunstig geprijsd

Zwakke punten

  • MPV’s zijn uit de mode
  • Veel plastic in interieur
  • Motoren missen pit

Nissan Note : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Nissan Note, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Nissan Note: muurbloempje met verborgen talenten

De Note is een compacte MPV van Nissan uit de periode dat MPV’s nog populair waren in Nederland en de rest van Europa. Enkele jaren geleden is het stokje in deze autoklasse overgedragen aan de (compacte) SUV en crossover, waardoor de Nissan Note na slechts twee generaties heeft moeten plaatsmaken voor de Juke. In thuisland Japan is er – in 2020 – nog wel een derde generatie Note geïntroduceerd. Lees meer

Interesse in een Nissan Note

Nissan Note occasions
Nissan Note dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Dynamisch design (tweede generatie)
  • Compact en toch ruim
  • Vooruitstrevende functies voor die tijd
  • Praktisch vernuft

Technische gegevens

Motorisatie

De populairste motoriseringen van de Nissan Note zijn twee benzine- en één diesel. De tweede generatie van de Note zag de introductie van een nieuwe 1.2 liter benzine. Deze atmosferische benzinemotor leverde 80 of 98 pk. Op papier een keurig vermogen voor de lichte Note, ware het niet dat de kleine driecilindermotor het zonder turbo’s of andere vormen van kunstmatige ‘drukvullers’ moest stellen. Hierdoor moest de motor eigenlijk continu veel toeren draaien om vaart in de Note te krijgen en te behouden.
De 1.5 liter dieselmotor – wel met turbo – bood 90 pk en beschikte daardoor over vlottere prestaties. Daarnaast toonde de dCi-diesel zich uitermate zuinig met een opgegeven verbruik van slechts 3,6 l/100 km. Dat is vandaag de dag nog altijd een uitstekende waarde. De in Europa niet verkrijgbare derde generatie Nissan Note is – hoe kan het ook anders – louter te koop als volledig elektrische auto of hybride. Het exterieurdesign ervan, met name het front, ontleent overigens veel kenmerken van de ARIYA, het topmodel van Nissan.

Afmetingen

Met een lengte, breedte en hoogte van respectievelijk 4,10 bij 1,70 bij 1,54 meter valt de Nissan Note in de klasse van de compacte MPV’s. Zijn compacte formaat is echter vertekenend voor de binnenruimte; die is namelijk ruimer dan verwacht. Achterin is er meer dan voldoende been- en hoofdruimte en ook de kofferbak is met een volume van 411 liter prettig ruim. Extra handig is de verschuifbare achterbank waardoor er gekozen kan worden voor extra been- of juist bagageruimte. Nog een opsteker voor de Nissan Note: het leeggewicht bedraagt amper meer dan 1.000 kilogram, wat de auto gunstig in de motorrijtuigenbelasting maakt. De dieselversie is zo’n 100 kilogram zwaarder.

De belangrijkste specificaties op een rij:

Nissan Note
Marktintroductie 2012
Lengte x breedte x hoogte 4,10 m x 1,70 m x 1,54 m
Wielbasis 2,60 m
Inhoud bagageruimte 411 l
Ledig gewicht 1.036-1.129 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.510-1.615 kg
Cilinderinhoud 1.198-1.461 cm3
Vermogen 59-66 kW (80-90 pk)
Koppel 110-200 Nm
Topsnelheid 170-179 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 13,7-11,9 sec
Tankinhoud 41 l
Verbruik 4,7-3,6 l/100 km
CO₂-uitstoot 109-90 g/km

Varianten

Motorisch mag de keuze bij de Nissan Note dan beperkt zijn, aan verschillende uitrustingniveaus geen gebrek. Naast de welbekende traditionele uitvoeringen Visia, Acenta en Tekna, was de Note (tijdelijk) ook verkrijgbaar als N-TEC, Connect Edition en Black Edition. Zoals de naam al een beetje doet vermoeden, had de laatste zowaar een stoer uiterlijk. Nissan had zichtbaar zijn best gedaan door uit te pakken met sportieve bumpers rondom, grote wielen (in zwart uiteraard) en andere zwarte accenten. Motorisch bood de Nissan Note Black Edition niet bijster veel pit en snelheid, visueel was het een MPV-bommetje op wielen.

Prijzen

De Nissan Note wordt sinds 2019 niet meer nieuw verkocht in Nederland. De derde generatie is enkel in Japan beschikbaar. Destijds schommelden de nieuwprijzen voor de tweede generatie tussen de 15.000 en 24.000 euro. Prijzen waar geïnteresseerden in een moderne compacte SUV’s alleen maar van kunnen dromen. Op de occasionmarkt wordt de Note tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden. Een exemplaar bemachtigen kan af vanaf een paar duizend euro. Mooiere exemplaren kennen weliswaar een hogere vraagprijs, met zo’n 14.000 euro als maximum voor een zo goed als nieuwe Note van de tweede generatie. Sommige exemplaren hebben nog geen 10.000 kilometer gereden – waarschijnlijk omdat de Note vooral populair is (geweest) onder oudere automobilisten.

Design

Buitenkant

De eerste en tweede generatie Note lijken in geen velden of wegen op elkaar. De enige gemene deler tussenbeide zijn de markante en originele designkenmerken, die vooral tot uiting komen in de wulps gevormde lichtunits vóór en achter. Dat het design van de tweede generatie Note een (veel) grotere schare fans kent, is terug te zien in de verkoopaantallen – bij een groter aantal concurrenten. De nieuwere Nissan Note toont zich visueel zelfs best wel dynamisch en sportief. De deuren zijn groot en slaan ver open tot bijna 90 graden. Hierdoor is het gemakkelijk in- en uitstappen. De kofferbak is al evenzo gemakkelijk te bereiken en laden mede dankzij een bescheiden tildrempel van slechts 65 centimeter. Vrij ongebruikelijk is het ontbreken van een bodemplaat(bescherming); de hele onderkant van het motorcompartiment is volledig onbedekt.

Binnenkant

Het interieur houdt het midden tussen een MPV en een gewone gezinsauto. Er zijn zelfs designelementen van Nissans smaakmaker, de Juke, terug te vinden. De hoofd- en beenruimte zijn groter dan je op basis van de compacte buitenkant zou verwachten. Extra handig is de verschuifbare achterbank, zodat afhankelijk van de situatie kan worden gekozen voor meer beenruimte of meer bagageruimte. Met de achterbank in de achterste stand zitten ook lange volwassenen prima achterin de Note.

Modern was de Nissan Note ook voor die tijd. Zo was de auto onder meer voorzien van het zogenoemde Nissan Connect, het uitgebreide audio-, navigatie- en communicatiesysteem inclusief connectiviteit voor Apple iPhone of iPod. De Note is bovendien het eerste model dat kon worden voorzien van Nissan Safety Shield, de verzamelnaam voor Nissans veiligheidssystemen, in het geval van de Note bestaande uit dodehoekdetectie, rijstrookdetectie en een parkeercamera.

Alternatieven

Het aanbod aan compacte MPV’s was ooit zeer groot. Zo kon de Nissan Note onder meer de Kia Venga, Honda Jazz, Toyota Verso-S en Opel Meriva tot zijn rivalen rekenen.

FAQ

Hoeveel kost de Nissan Note?
De Nissan Note wordt sinds 2019 niet meer nieuw verkocht in Nederland. Destijds varieerden de nieuwprijzen voor de tweede generatie tussen de 15.000 en 24.000 euro. Op de occasionmarkt wordt de Note tegen aantrekkelijke prijzen aangeboden. Al vanaf 1.500 euro (eerste generatie) en zo’n 8.000 euro (tweede generatie).
Welke uitvoering biedt de beste prijs/kwaliteitsverhouding?
In de regel biedt de Acenta-uitvoering het optimale compromis tussen prijs, prestaties en uitrusting. Voor wie ook sportiviteit ambieert, is de (duurdere) Note Black Edition de uitvoering die je moet hebben.
Wat is de opvolger van de Note?
MPV’s zijn uit de mode geraakt. SUV’s en crossover hebben het stokje vrijwel volledig overgenomen qua populariteit onder het koperspubliek. Een directe opvolger is er zodoende nooit gekomen. De derde generatie Nissan Note is weliswaar nog steeds te koop, echter enkel in thuisland Japan.

Beoordelingen voor Nissan Note

34 Beoordelingen

4,6