Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nissan Note

De Nissan Note volgt in 2004 de Almero Tino op

De Nissan Note (E11) geldt als de onofficiële opvolger van de 20 centimeter kortere Nissan Almero Tino en wordt tot op de dag van vandaag in de fabriek van Nissan Motor Manufacturing (UK) Ltd. in Washington geproduceerd. De mini-MPV, die samen met Renault ontwikkeld werd, werd in 2004 op de Autosalon van Parijs aanvankelijk nog onder de naam 'Tone' gepresenteerd. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Nissan Note

De Nissan Note is een mini Multi-Purpose Vehicle (MPV). De auto wordt gebouwd door het Japanse Nissan sinds 2004. Er bestaan 2 generaties: 2004/13 en vanaf 2012. Beiden worden voorafgegaan door hun eigen conceptauto. Respectievelijk zijn dat de Nissan Note Concept (2004) en de Nissan INVITATION (2012).

De Nissan Note technisch bekeken

De eerste Nissan Note wordt voorafgegaan door de Nissan Note Concept uit 2004. Dat is alvast ook een hatchback met 5 deuren, net als zijn productiemodel. Hij maakt onder andere gebruik van een intelligente sleutel met nabijheid sensors en leent zijn gebogen daklijn van de Nissan Fusion conceptauto. De boemerang ledlampen achteraan komen uit de populaire Nissan Qashqai. De dubbele voorgril is dan weer van de Nissan Murano. Verder heeft de auto 17" lichtmetalen wielen en fittingen in geborsteld aluminium. De bekleding is uit leder. De auto debuteert op de Motor Show van Parijs.

De eerste generatie Nissan Note wordt vervolgens gelanceerd in 2005 en heet ook wel Nissan Tone. Het Europese model wordt eerst getoond op de Motor Show van Frankfurt en op de show van Genève (2006). De verkoopt start in de lente van 2006. Er worden bij aanvang 4 motormodellen aangeboden: een 1.4 en een 1.6 benzine, en 2 1.5 diesels.

De nieuwe generatie Nissan Note

Voor Europese modellen wordt de tweede generatie Nissan Note (Note Versa in de USA) voorafgegaan door de update van 2012. Daarbij verschijnen onder andere klimaatcontrole, automatische koplampen en regen-gevoelige ruitenwissers in de standaarduitrusting. De motoren zijn nu een 1.4 of een 1.6 benzine en een 1.5 dCi diesel. Nog in 2012 verschijnt ook de Nissan INVITATION, een nieuwe conceptauto die de komst van de tweede generatie Note aankondigt. Deze hatchback met 5 deuren wordt gebouwd op het Nissan V platform. Zijn verkoopplaats ligt naast de Nissan Micra en de Nissan Juke. Het voertuig maakt onder andere gebruik van MacPherson veren vooral, een Around View Monitor (AVM) en het Nissan Safety Shield System (een hoogtechnologische veiligheidskooi).

De INVITATION debuteert op de Internationale Motor Show van Genève. Het productiemodel zelf, de nieuwe Nissan Note (DBA-E12/NE12), wordt gelanceerd in Yokohama, Japan en in de eigen Nissan Galerij. Het Europese model debuteert op de 83ste Motor Show van Genève. De vroegste modellen laten daarbij de keuze tussen 3 HR12DE motoren (S, X en X FOUR) en 3 HR12DDR motoren (S DIG-S, X DIG-S en MEDALIST). De transmissie is een Xtronic CVT. In Europa is deze Note de vervanger van de Nissan Almera. (In de USA vervangt de Nissan Note Versa de Nissan Versa.)

In 2017 krijgt deze tweede generatie Note een belangrijke update, waarbij de Nissan Note e Power verschijnt. Dat is een versie van de Note met de nieuwe hybride krachttrein van Nissan, het e Power systeem. De presentatie gebeurt op 2 november 2016, in Japan. Het systeem in kwestie bestaat uit 2 kleine, 1.2 I3 benzinemotoren (HR12DE) in samenspraak met een elektrische tractie-motor, de EM57, afkomstig uit de Nissan Leaf, de populairste plug-in ter wereld. In de Note e Power is die batterij wel heel wat kleiner (1,5 kWh). Bijzonder aan deze hybride (ook in vergelijking met de meeste andere hybrides) is echter dat hij de wielen enkel aandrijft met zijn elektrische motor. De kleinere motoren worden enkel gebruikt om de batterij op te laden.

Vanaf 2017 wordt de Note enkel nog verkocht in Azië en de Amerika’s. De productie voor Europa en Argentinië wordt stopgezet in maart 2017, voornamelijk om de capaciteit voor de (bouw van de) Nissan Qashqai te kunnen vergroten.

Nissan Note modellen en prijsklassen

De Nissan Note is een hatchback met 5 deuren. Motormodellen zijn de 1.2 HR12DE I3 en de 1.2 HR12DDR I3. In Europa rijdt ook nog de 1.5 K9K dCi diesel. In Amerika is dat de 1.6 HR16DE I4 (benzine).

Aanvankelijk heeft de Note 3 mogelijke uitrustingen: S, SE en SVE. Het S basismodel is daarbij uitgerust met onder andere elektrische ramen, lichtmetalen wielen, mistlampen vooraan en de Flexi-Board kofferruimte. Deze modellen worden uiteindelijk vervangen door de Visia, de Acenta, de Acenta R en de Tekna. De Visia uitrusting is daarbij haast identiek aan de vorige S uitrusting. De andere uitrustingen hebben nu standaard MP3 aansluiting en Bluetooth stereo.

Ook in de meeste Europese landen worden deze uitrustingsniveaus ondertussen gehanteerd. In Rusland en de Russische regio spreekt men echter van de Comfort, de Luxury en de Tekna. Die zijn gelijkaardig aan de Europese uitrustingen, maar bieden standaard slechts 2 airbags aan (Comfort) en maximum 4 (Luxury en Tekna).

Beoordelingen voor Nissan Note

34 Beoordelingen

4,6