Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Kia Venga te koop: tweedehands en nieuw

Kia Venga

Kia Venga

Kia Venga: ruim van binnen compact van buiten

Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Kia Venga

Dat betekent dat deze auto voor meerdere doeleinden geschikt is, in de eerste plaats uiteraard om personen te vervoeren. De compacte buitenkant verraadt niet dat er binnen veel ruimte is om ook goederen van A naar B te brengen. In de loop der jaren is de Kia Venga verder gefinetuned en van nog meer comfort en praktisch gemak voorzien.

Technische specificaties en eigenschappen

De Kia Venga beschikt over een fraai design met originele details. De grille beschikt bijvoorbeeld over breed doorlopende koplampverlichting. De achterlichten zijn uitgevoerd met een stoer design en benadrukken het wigvormige karakter aan de achterzijde. De daklijn is hoog en er is sprake van een lange wielbasis. Hierdoor ontstaat veel been- en hoofdruimte voor de bestuurder en de passagiers. De bagageruimte is gelet op de inhoud en dubbele laadvloer meer dan royaal te noemen. Het laadvermogen komt standaard uit op 440 liter en de maximale inhoud bedraagt 1.486 liter. Deze inhoud wordt verkregen door de vloer te laten zakken en de stoelen neer te klappen. De Kia Venga is uitgerust met een panoramisch schuif- en kanteldak en stuurwielverwarming. Het stuur is voorzien van belangrijke functies, zoals de optie het volume te regelen en de bediening van de cruisecontrol. Met de smart key is het gemakkelijk om de deur te openen. Dat kan zelfs met de sleutel in de broekzak. Met een simpele klik op de start-stopknop is de motor aan te zetten en weer uit te zetten. De bekleding in het interieur is vervaardigd van hoogwaardige materialen. Er wordt de keuze geboden uit drie bekledingsstoffen en uit twee leer/stofcombinaties. Met betrekking tot de veiligheid en praktisch gemak voorziet de Kia Venga in verschillende situaties. Bijvoorbeeld met de gebruiksvriendelijke navigatie en de actieve rijdtechnologie. De Venga wordt standaard geleverd met veiligheidssystemen als een antiblokkeersysteem, remassistentie, elektronisch stabiliteitsprogramma en hellingproefassistentie.

Vergelijking Kia Venga met voorgaande en andere modellen

De Kia Venga heeft het voordeel een compacte auto te zijn die verrassend veel ruimte biedt. Extra voordeel is de hoge zit. Deze hoge zit is bij meerdere modellen van Kia terug te vinden, maar die bevinden zich dan ook in de wat hogere prijsklasse. De Venga is een MPV in het middensegment en is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met een 1.4 benzinemotor met vijf versnellingen en 90 pk. De auto is tevens leverbaar met een 1.6 benzinemotor met zes versnellingen en 125 pk. Deze laatste versie is beschikbaar met handmatig te bedienen versnellingen en als automaat. De Venga werd eerder nog geleverd met meerdere motorversies, zoals met een dieselmotor. De Kia Venga deelt het platform overigens met de Hyundai ix20 , en voor wat betreft de lengte, breedte en hoogte is er sprake van een grote gelijkenis tussen deze twee modellen. De verhouding tussen de lengte, breedte en hoogte is wat afwijkend en daarmee ook opvallend. Het uiterlijk krijgt daarom een wat enigszins eigenwijs karakter. In vergelijking met de Kia Soul beschikt de Venga over hetzelfde gemak met betrekking tot het verschuiven van de achterbank. Deze is 15 centimeter te verschuiven in de diepte. De hogere bouw van de Kia Venga zorgt ervoor dat deze auto net even wat minder zuinig is in vergelijking met kleinere auto’s die uitgevoerd zijn met dezelfde motor. In vergelijking met bijvoorbeeld de Kia Picanto is de Venga ruimer, en ideaal om als gezinsauto te gebruiken.

Prijsvergelijking met andere auto’s van Kia

De Kia Venga bevindt zich in het middensegment en is een B-klasse auto. Als MPV bevindt deze auto zich in een gunstige prijsklasse. Het is zeker niet het duurste model auto dat door deze fabrikant op de markt wordt gebracht, maar evenmin de goedkoopste. De Picanto en de Rio zijn nog net even wat voordeliger. Dat geldt overigens ook voor de Stonic die net onder de prijs van de Venga uitkomt.

Beoordelingen voor Kia Venga

9 Beoordelingen

4,8