Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Kia automaat te koop: tweedehands en nieuw

Kia automaat

Kia: een succesverhaal

De meeste modellen van het automerk Kia zijn verkrijgbaar als Kia automaat. In elke klasse, van een compacte Picanto tot een luxe crossover Sorento, is er een tweedehands Kia met het comfort van automatische transmissie. Afhankelijk van het vermogen is een Kia automaat voorzien van een vier- of zes-traps automaat. De auto's van Kia zijn, afhankelijk van het model, uitgerust met moderne technieken zoals een geïntegreerd navigatiesysteem, achteruitrijcamera en design LED-verlichting. Een tweedehands Kia automaat is een aantrekkelijke keuze aangezien de aanschafprijs van nieuwe auto's met automatische transmissie gemiddeld hoger ligt dan dat van hetzelfde model met een handgeschakelde versnellingsbak.

Kia is in 1944 opgericht in Zuid-Korea als producent van fietsen en motoren. Vanaf de jaren zeventig is de productie van automobielen van start gegaan en tegenwoordig is het merk niet meer weg te denken uit de autobranche. In Nederland is het in de loop van de jaren een populair merk geworden en staat het zelfs in de top tien van de best verkochte automerken. In vergelijking met de Kia met een handgeschakelde versnellingsbak, wordt de Kia automaat steeds populairder.

Kia automaat en technische ontwikkeling

Sinds de technieken van de automatische transmissiesystemen de laatste jaren enorm vooruit gegaan zijn, wordt de aanschaf van een tweedehands Kia automaat steeds aantrekkelijker, omdat het brandstofverbruik niet meer hoger is dan een handgeschakelde Kia. Aangezien milieuvriendelijke technieken een steeds grotere rol spelen in de autobranche, kan Kia uiteraard niet achter blijven. Met het principe van zoveel mogelijk versnellingen en een zo licht mogelijke motor, blijft Kia de automatische transmissiesystemen tot op de dag van vandaag energiezuiniger maken.

In elke klasse een Kia automaat

Kia heeft een breed assortiment aan modellen van verschillende klassen en vermogens. De lichtste modellen zijn de Kia Picanto met 1.4 CVVT en een 4-traps automaat, de Kia Rio met 1.4 CVVT en een 4-traps automaat, de Kia Venga met 1.6 CVVT en een 4-traps automaat en de Kia Cee'd met 1.6 GDi DCT en een 6-traps automaat. De robuustere modellen zijn de Kia Carens en de Kia Sportage met 2.0 GDi en een 6-traps automaat en de Kia Sorento met maar liefst 2.4 GDi, een 6-traps automaat en een geavanceerde vierwielaandrijving. Een bijzonder tussenmodel, dat overigens ook verkrijgbaar is in een hybride uitvoering, is de Kia Optima met 1.7 CRDi en een 6-traps automaat. Het laatste model is ideaal voor bestuurders die energiezuinigheid en comfort hoog in het vaandel hebben.