Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
kia-banner-l-01.jpg

Kia automaat

Kia automaat

De automatische transmissie wint aan populariteit. Zeker voor wie vaak in stedelijk verkeer of files rijdt, is het erg comfortabel om niet te hoeven schakelen. Daarnaast zijn ook de modellen van Kia populair vanwege hun betrouwbaarheid en goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is dus geen verrassing dat er ook veel vraag is naar een combinatie van beide, een Kia automaat. Lees meer

Highlights van Kia automaat

  • Niet hoeven schakelen in de file of ander druk verkeer
  • Vloeiend rijgedrag: zeker moderne automaten schakelen soepeler dan jijzelf
  • Lager brandstofverbruik: moderne automaten zorgen vaak voor meer efficiëntie

Welke Kia automaat zijn leverbaar?

Bijna alle Kia-modellen zijn ook geleverd met automatische transmissie, waarmee de keuze uit Kia automaat modellen bijzonder groot is. Over het algemeen hangt de beschikbaarheid van een automaat ook niet samen met een hoog uitrustingsniveau, waardoor de gemiddelde Kia automaat niet tot nauwelijks duurder is dan de gemiddelde Kia met handgeschakelde transmissie. Bij de nieuwste Kia-modellen is een automaat zelfs standaard. Dat is in het bijzonder het geval bij Kia-modellen met een geëlektrificeerde aandrijving. Bij een volledig elektrisch aangedreven Kia is een transmissie vanwege de vaste overbrenging niet van toepassing. Daarmee rijdt een elektrische Kia hetzelfde als een Kia automaat met brandstofmotor: zelf schakelen hoeft niet.

Op dit moment (2024) zijn de volgende actuele Kia-modellen leverbaar met automaat:

Modellen en uitvoeringen Kia automaat

Vrijwel alle modellen van Kia zijn ook geleverd als Kia automaat, wat zorgt voor een zeer breed en divers aanbod Kia automaat modellen. In het compacte segment zijn de Kia Picanto, Kia Rio en Kia Ceed populaire modellen. Deze hatchbackmodellen in het A-, B- en C-segment combineren een betrouwbare en vaak ook zuinige motor met compacte afmetingen en toch ook de luxe van een automatische transmissie. Zeker als occasion hoeft een Kia automaat dus niet duur te zijn. Afhankelijk van het bouwjaar bieden deze auto’s verschillende carrosserievarianten. Zo is de Kia Rio ook geleverd als sedan en stationwagon. De Kia Ceed is er ook als stationwagon en daarnaast zijn er in de loop der jaren ook een coupéversie en een crossover-variant geweest.

Ook erg populair zijn de Kia automaat SUV-modellen, zoals de Kia Sportage en Kia Sorento. De Kia Sportage automaat is populair vanwege zijn aansprekende design, ruime interieur ten opzichte van de relatief compacte buitenmaten en zijn fijne rijeigenschappen. De Kia Sportage is nieuw vaak verkocht als automaat, waardoor er nu een groot aanbod Kia Sportage automaat occasions is. Dat geldt nog meer voor de Kia Sorento, die een stuk groter is dan de Kia Sportage en daarmee nog meer ruimte en comfort biedt. Een automatische transmissie vormt daarop een perfecte aanvulling. Kortom, een comfortabele en praktische auto voor het hele gezin.

Een ander erg populair model is de Kia Niro, een crossover met hybride of volledig elektrische aandrijving. Bij een geëlektrificeerde aandrijving hoort eigenlijk standaard een automatische transmissie. Bij een Kia Niro hybride gaat het echt om een automatische transmissie. Een elektrische Kia Niro heeft een vaste overbrenging en daarmee eigenlijk helemaal geen transmissie. Dat rijdt echter hetzelfde als een Kia Niro automaat.

Bij Kia is een automaat doorgaans niet gekoppeld aan het moeten kiezen voor een luxe uitrustingsniveau. Dat zorgt ervoor dat een Kia automaat al voor relatief gunstige prijzen te koop is. Dat geldt voor nieuwe Kia automaat modellen, maar zeker ook voor Kia automaat occasions. Meer over de kosten van een Kia automaat vind je hieronder.

Hoeveel kost een automaat van Kia?

Nieuwprijzen

Op dit moment (maart 2024) is iedere actuele Kia ook leverbaar als Kia automaat. Daarmee is voor bijna ieder budget wel een Kia automaat te vinden. De voordeligste Kia automaat is de Kia Picanto, een compacte stadsauto, leverbaar vanaf ongeveer 18.000 euro. De duurste Kia automaat is op dit moment de Kia EV9, leverbaar vanaf 67.000 euro. De Kia EV9 is een grote SUV met volledig elektrische aandrijving. Vanwege de vaste overbrenging heeft een elektrische auto eigenlijk geen transmissie, maar het rijdt hetzelfde als een auto met automatische transmissie. De overige Kia automaat modellen zitten hier zowel qua afmetingen als prijzen tussenin met een gelijkmatige verdeling. Zo is er voor ieder formaat en budget een Kia automaat.

Prijzen voor occasions

Een Kia automaat is ook erg populair als Kia automaat occasion. Gelukkig is er ook een breed aanbod, waardoor de prijzen meevallen. Zeker ten opzichte van een nieuwe Kia automaat. Prijzen voor een Kia automaat beginnen bij zo’n 2.000 euro. In die prijsklasse vind je voornamelijk Kia automaat modellen van ongeveer twintig jaar oud. Verder is het aanbod voordelige Kia automaat modellen behoorlijk divers. Van de relatief compacte Kia Rio of Kia Ceed tot de ruime Kia Carens of Kia Joice. Of wat dacht je van stoere en eveneens ruime Kia Sorento met offroad-eigenschappen? Liever wat meer luxe? Sla dan je slag met een Kia Optima of Kia Magentis.

Wanneer de Kia automaat maximaal tien jaar oud mag zijn, moet je rekenen op prijzen vanaf zo’n 8.000 euro. Een veel voorkomend model in deze prijsklasse is de Kia Optima, al gaat het dan vaak wel om een exemplaar met wat meer kilometers op de teller. Ook de Kia Venga automaat kom je in dit prijssegment vrij veel tegen en er is ook een redelijk aanbod aan Kia Picanto automaat modellen. Daarnaast is er ook een groot aanbod van de volledig elektrische Kia Soul EV. Vanwege de elektrische aandrijving hoef je daarbij ook niet te schakelen en zo rijdt hij hetzelfde als een Kia automaat met brandstofmotor.

De prijs van de duurste Kia automaat modellen loopt op tot zo’n 80.000 euro. In dat prijssegment vind je vooral veel Kia EV9 modellen, een grote volledig elektrische SUV in luxe uitvoering. Andere wat duurdere Kia automaat modellen zijn bijna nieuwe exemplaren van de Kia Sorento, een ander luxe SUV-model met benzinemotor of plug-in hybride aandrijving. Ook de wat zeldzamere Kia Stinger is vaak aan de prijs ten opzichte van andere Kia automaat modellen. Deze luxe en sportieve vierdeurs liftback was nieuw namelijk al een prijzige auto; het was destijds het topmodel van Kia.

FAQ

Welke Kia heeft een automaat?
Bijna alle modellen van Kia zijn leverbaar (geweest) als Kia automaat. Daarmee is het aanbod Kia automaat modellen zeer ruim. Van compacte modellen zoals de Kia Picanto en Kia Rio tot grote modellen als de Kia Carens, Kia Sorento en Kia Optima. Elektrische Kia modellen hebben vanwege de elektrische aandrijving geen transmissie en rijden daardoor hetzelfde als een Kia automaat met brandstofmotor: zelf schakelen is niet nodig.
Wat kost een Kia automaat?
De prijzen van een Kia automaat lopen sterk uiteen. Nieuw varieert de prijs van ongeveer 18.000 euro voor een Kia Picanto automaat tot ongeveer 70.000 euro voor een volledig elektrische Kia EV9 (een elektrische auto rijdt ongeveer hetzelfde als een automaat). De prijzen van een Kia automaat occasion variëren van ca. 2.000 euro voor de wat oudere modellen met veel kilometers op de teller tot rond de 80.000 euro voor een bijna nieuw topmodel.
Is er een Kia Picanto automaat?
Jazeker, ook de compacte en populaire Kia Picanto is geleverd en is nog steeds leverbaar als Kia automaat. Zelfs het allereerste model uit 2003 was al leverbaar met automaat.