Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Kia hybride te koop: tweedehands en nieuw

Kia hybride

De geschiedenis van de Kia hybride

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia Motors investeert miljarden in de ontwikkeling van hybride- en brandstofcelauto's. Hoewel Kia pas in 1973 begint met het produceren van auto's, zijn de Kia's niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Kia is nog steeds één van de snelst groeiende automerken binnen Nederland en Europa. Dankzij de Koreaanse drang naar vernieuwing en ontwikkeling, heeft Kia in een mum van tijd een hoog kwaliteitsniveau weten te realiseren. Kia maakt gebruik van geavanceerde technologieën en is zeer actief op het gebied van emissieterugdringing. De eerste hybride-auto van Kia mag er zijn. Dit is de Kia Optima Hybrid, een mild hybride. De verbrandingsmotor wordt tijdens het optrekken ondersteund door een elektromotor. De energie die vrijkomt bij het remmen, wordt opgeslagen in de accu en kan later weer worden gebruikt. De Optima is binnen het D-segment de eerste hybride-auto en is stijlvol vormgegeven. De auto heeft een sportieve, stoere uitstraling en doet niet onder voor andere auto's op het gebied van design.

De eerste Kia hybride: de Optima Hybrid

De Kia Optima Hybrid wordt in 2012 eerst als 2.4 liter-variant geïntroduceerd op de Amerikaanse markt. In 2013 komt de Optima Hybrid ook op de Nederlandse markt, maar dan als 2.0 liter benzinemotor met een vermogen van 150 pk. Onder deze Kia worden banden met een lage rolweerstand geplaatst. Deze banden verlagen de CO2-uitstoot tot 119 gram per gereden kilometer en hiermee komt de auto in aanmerking voor de 20% bijtelling. De Kia Optima Hybrid is voorzien van een lithiumpolymeeraccu en is echt een auto voor de lange afstanden. Een polymeeraccu combineert efficiëntie met een lager gewicht, wat deze hybride tot een betaalbare auto binnen zijn segment maakt. Tevens zijn deze accu's zo betrouwbaar, dat Kia er maar liefst zeven jaar garantie op geeft. Met een gemiddeld verbruik van 5,4 liter per 100 km is de Optima zuinig, maar niet zo zuinig als soortgelijke hybride-auto's. Kia heeft de prioriteit gelegd bij de prestaties en het comfort van de auto. Het is nauwelijks merkbaar als de auto van de benzinemotor overschakelt op de elektromotor, of andersom. Na 9,2 seconden heeft de Optima de 100 km/u bereikt.

Andere hybridemodellen van Kia

Kia heeft nog meer hybride-auto's in productie, zoals de Kia Forte LPi Hybrid, de Kia Cee'd Hybrid en de Kia SorentoHybrid. Deze zijn echter nog niet beschikbaar voor de Nederlandse markt. Wel worden ze momenteel getest binnen Europa. Tot het moment dat er meer hybride modellen van Kia in Nederland beschikbaar komen, is een tweedehands Kia Optima Hybrid een goede keuze als het om hybride auto's gaat. Hybride auto's zijn weliswaar duurder in aanschaf dan normale auto's, maar besparen wel veel brandstofkosten. Bovendien is een gebruikte Optima Hybrid een zeer betaalbare auto binnen dit segment.