Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Lexus hybride te koop: tweedehands en nieuw

Lexus hybride

Lexus hybride: zuinig en prestatief

In 2004 introduceert Lexus als eerste binnen het luxe segment een full-hybride auto op de markt. Hiermee zet de autofabrikant de toon voor zijn verdere ontwikkelingen, waar zuinigheid en ecologie nooit ver te zoeken zijn. Lexus is van mening dat luxe en prestatie gekoppeld kunnen worden aan milieuvriendelijkheid en bewijst dit met een uitgebreid gamma hybride wagens. Aangezien de meeste andere luxe merken deze trend pas nu volgen, speelt het bedrijf een pioniersrol. Dat doet het met verve. Qua prestaties sluit Lexus geen compromissen. Het merk staat voor luxueuze wagens, waarmee vlot gereden kan worden en dat is bij de hybride modellen niet anders. Om dit te bereiken, is lang nagedacht over de beste technologie om een elektrische motor te combineren met een benzinemotor.

Lexus kiest voor Full Hybrid

Binnen de markt van hybride auto's zijn drie verschillende types te onderscheiden. Een eerste is de micro-hybride. Het woord hybride wordt hier eigenlijk verkeerd gebruikt, aangezien er geen gebruik wordt gemaakt van een elektrische aandrijving. Toch hebben ook deze wagens een positieve invloed op het milieu. Door bijvoorbeeld de integratie van een start-stopfunctie, wordt de CO2-uitstoot gereduceerd en het verbruik verlaagd. De mild-hybride is een tweede type. Ook hier is het start-stopsysteem van toepassing, maar eveneens is er een elektrische motor aanwezig. Deze motor staat niet in voor de aandrijving van de auto, maar speelt wel een ondersteunende rol. Regeneratief remmen zorgt ervoor dat de batterij wordt opgeladen tijdens het rijden. Ten slotte is er de full-hybride auto. Lexus kiest voor dit laatste systeem, daar het de meeste impact heeft op zowel het verbruik als de uitstoot. Bij een full-hybride kan de elektrische motor volledig zelfstandig instaan voor de aandrijving van de wagen. Binnen bepaalde grenzen kan volledig elektrisch gereden worden en is er dus geen sprake van verbruik, noch van uitstoot.

De voordelen van de Lexus hybride

Eerst en vooral is er sprake van sterk gereduceerde emissies. De CO2-uitstoot is zeer laag en ontbreekt tijdens het volledig elektrisch rijden zelfs volledig. Daarnaast is men verzekerd van een lager brandstofverbruik. Deze voordelen gelden voor elke full-hybride auto, maar Lexus koppelt er nog enkele andere extra's aan. Zo blinkt de Lexus hybride uit in dynamiek en kracht, alsook een vlotte acceleratie. Dit geeft een groot rijplezier en maakt het verschil tussen de gewone benzinewagen en de hybride nauwelijks merkbaar.

Enkele hybride modellen van Lexus

De Lexus CT 200h Hybrid is een compacte premium auto met een vlotte bestuurbaarheid en groot comfort. Lexus richt zich hierbij op sportieve mensen die een luxueuze auto zoeken die niet te groot is. Ook tweedehands is dit een prima keuze. De IS 300h Hybrid is een model groter en kent een serieus vermogen van 223 pk. De uitstoot blijft beperkt tot 99 gram per kilometer, wat erg laag is voor een auto van dit formaat en deze klasse. Wie nog meer ruimte zoekt, kan terecht bij de GS- en LS-serie. Voor de sportieve chauffeur die luxe hoog in het vaandel draagt, zijn de RX en NX een absoluut hebbeding.