Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Mercedes-Benz hybride

Mercedes-Benz introductie in het hybride rijden

De Mercedes hybride-modellen zijn een belangrijke stap op weg naar emissievrije mobiliteit. In 2009 werd het eerste Mercedes hybride productiemodel geí¯ntroduceerd, welke voorzien was van een compacte en lichte lithium-ion batterij met een hoge energiedichtheid. Samen met de elektromotor en een besturing- en controle unit vormt dit een module met onder andere een recuperatie functie. Deze functie zorgt ervoor dat de energie die vrijkomt bij het remmen en het uitrollen van de auto, omgezet wordt in elektrische energie. Hierna kan de elektrische energie weer opgeslagen worden in de lithium-ion batterij onder de motorkap. Vervolgens kan deze batterij gebruikt worden bij het aandrijven van de auto, voornamelijk ter ondersteuning. Deze ondersteuning vindt plaats bij het optrekken van de auto. Dit vormt de basis van een hybride-model. Daarnaast bestaan er ook plug-in hybride-modellen, die ook op dit principe werken. Echter hebben deze als bijkomende functionaliteit dat de accu ook op te laden is via een oplaadpaal of stopcontact. Daarnaast is de opslagcapaciteit van dergelijke accu's een stuk groter. Een elektromotor in combinatie met een benzinemotor levert hoge prestaties op en zorgt tegelijkertijd voor een gunstig brandstofverbruik. De CO2-uitstoot is hierdoor laag en de auto krijgt vaak het energielabel A mee, welke staat voor zuinigheid.

Mercedes Hybride S klasse

Het eerste Mercedes hybride productiemodel kreeg de naam Mercedes-Benz S 400 HYBRID mee. Samen met een 3,5 liter V6 benzinemotor zorgde deze voor een vermogen van 299 pk. De elektromotor is goed voor 20 pk. Het brandstofgebruik voor deze auto is gemiddeld 7,9 liter per 100 kilometer. Dit komt ook mede door het start-stopsysteem waarbij de elektromotor als startmotor fungeert. De opvolger van dit model is de Mercedes-Benz S 500 HYBRID en komt in aanmerking voor slechts 14% bijtelling. Dit is te danken aan zijn zuinigheid, namelijk 3 liter per 100 kilometer waarbij de emissie uitstoot slechts 69 gram per kilometer CO2 bedraagt. Het is dan ook de zuinigste auto die Mercedes-Benz ooit op de markt heeft gebracht. De auto bevat 2 accu's waarmee de eerste 30 kilometer volledig elektrisch te rijden is. Wanneer deze vrijwel leeg zijn, neemt de krachtige 3 liter V6 turbo motor het over. Onderweg wordt energie die vrij komt bij het remmen weer opgeslagen in de accu's. In 5,5 seconde is de auto opgetrokken naar 100 kilometer per uur.

Andere Mercedes hybride-modellen

De Mercedes Hybride modellen blijven niet beperkt tot de S klasse van Mercedes-Benz. Ook in de nieuwe C klasse zijn er twee hybride modellen gelanceerd. Allereerst de C 300 Hybrid, met een 2,1 liter viercilinder dieselmoter met 204 pk en een elektromotor tot 27 pk. Ook hier is het verbruik zeer laag met 3,6 liter per 100 kilometer. De C 350 Plug-in Hybrid beschikt over een benzinemotor met 211 pk en een elektromotor van 68 pk. Tenslotte is er ook nog een Hybride auto in de E-klasse te vinden, namelijk de Mercedes-Benz E 300. Al deze modellen kenmerken zich dus door hun zuinigheid en zijn ook tweedehands een zeer goede keuze, omdat er veel geld op brandstof te besparen valt.