Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Lexus IS te koop: tweedehands en nieuw

Lexus IS

Kleuren

Informatie over Lexus IS

De Lexus IS completeert vanaf 1998 de collectie van het premiummerk

Het merk Lexus van de Japanse autofabrikant Toyota was sinds eind jaren ’80 op de Japanse markt, maar vooral ook in Noord-Amerika en uiteindelijk ook in Europa en op andere wereldmarkten vertegenwoordigd. Het merk kon tot het premiumsegment gerekend worden. In het begin boden de Japanners vooralsnog alleen hun sedans van de hogere klasse aan uit de serie Lexus LS. Deze sedans moesten een alternatief zijn voor de dominerende sedanseries van Duitse en Amerikaanse producenten. Vervolgens werd de modelcollectie van Lexus in de jaren die volgden uitgebouwd tot een voertuigfamilie. Naast de sedans uit de LS-serie werden er sedans uit de middenklasse serie Lexus GS aangeboden en uit de serie Lexus ES, die niet op alle markten verkrijgbaar was. Naast de sedans uit de LS-serie werden er sedans aangeboden uit de middenklasse serie Lexus GS en uit de serie Lexus ES, die niet op alle markten werden aangeboden. De collectie werd eind jaren ’90 gecompleteerd toen Toyota twee nieuwe voertuigen presenteerde: de SUV Lexus RX evenals de in 1998 gepresenteerde middenklasse serie IS.

De Lexus IS verschijnt eerst als sedan en combi op de markt

De Lexus IS werd in Europa vanaf 1999 tot 2005 allereerst in twee carrosserieversies aangeboden: als sedan en als combi. De modellen waren verkrijgbaar met twee verschillende motoren. Zo was er de Lexus IS 200 met een motor met een cilinderinhoud van twee liter en een prestatievermogen van114 kW (155 pk). Daarnaast was er de Lexus IS met een motor met een cilinderinhoud van drie liter en een prestatievermogen van 157 kW (214 pk). De tweede generatie van de Lexus IS verscheen in 2006, in deze generatie werd er geen combi meer geproduceerd.

De tweede generatie van de Lexus IS wordt in 2006 uitgebreid met een diesel

Het nieuwe sedanmodel kreeg een dynamischer vormgegeven voorkant en groeide bijna tien centimeter in de lengte en breedte. De Lexus IS van de tweede generatie werd vanaf nu op de Europese markten met een V6-motor geleverd. Deze had een cilinderinhoud van 2,5 liter en een prestatievermogen van 153 kW (208 pk). Het topmodel Lexus IS-F was uitgerust met een V8-motor met een prestatievermogen van 311 kW (423 pk). Ook nieuw was de eerste dieselmotor voor de Lexus IS serie met een prestatievermogen van 130 kW (177 pk).

De Lexus IS als coupé-cabriolet

Het modelonderhoud van 2009 bracht voor de sedans van de Lexus IS serie slechts behoedzame veranderingen met zich mee, vooral de voorspoiler en achterlichten werden gewijzigd. Maar Toyota breidde de Lexus-collectie toen wel uit met een nieuwe carrosserieversie: de Lexus IS was vanaf de zomer van 2009 ook als coupé-cabriolet met elektronisch te openen stalen dak verkrijgbaar.