Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mitsubishi hybride te koop: tweedehands en nieuw

Mitsubishi hybride

Mitsubishi hybride: zeven jaar ontwikkeling

Geen fabrikant die zoveel tijd neemt om zijn auto tot in de puntjes af te werken als Mitsubishi. De ontwikkeling van de Mitsubishi hybride heeft maar liefst zeven jaar in beslag genomen, maar die inspanningen zijn niet vruchteloos geweest. De wagen heeft de naam Outlander PHEV meegekregen en staat bol van de voordelen en spitstechnologie. De ambities van Mitsubishi lijken geen grenzen te kennen nu de eerste hybride een feit is. De autofabrikant wil tegen het jaar 2020 maar liefst 20% van de totale productiecapaciteit besteden aan hybride of elektrische auto's. Ingenieurs zijn volop bezig met het ontwerpen en bedenken van nieuwe batterijen en technologieën die de huidige Lithium-ion overstijgen op het gebied van zuinigheid en kostenefficiëntie. Omdat een model maar een beperkte doelgroep aanspreekt, is een uitbreiding van het gamma hybride auto's voor de Europese markt voorzien in de vorm van onder meer een compacte cross-over.

De technologie onder de motorkap van de Mitsubishi hybride

De Outlander PHEV heeft een 2.0 liter benzinemotor meegekregen, in combinatie met twee elektromotoren. De benzinemotor staat in voor het opladen van de batterij of de aandrijving van de wielen, afhankelijk van de snelheid die wordt gereden. Het systeem is zo feilloos opgebouwd, dat het voor de bestuurder niet voelbaar aanwezig is. Wanneer mogelijk, laat de Outlander de elektromotoren altijd draaien en de batterijen opladen. Voor de meeste chauffeurs is dit ongeveer 80 tot 90 procent van de tijd die zij achter het stuur doorbrengen. Bij volle batterijen wordt de benzinemotor pas actief gebruikt voor de wielaandrijving vanaf 120 kilometer per uur, bij lege batterijen is dit al vanaf 65 kilometer per uur. Wie voornamelijk korte trajecten in de stad aflegt, maakt nagenoeg geen gebruik van de benzinemotor.

De voordelen van de Mitsubishi hybride

Het lage verbruik en het milieuvriendelijke aspect van de Outlander, zijn de belangrijkste voordelen die Mitsubishi met deze auto naar voren schuift, maar zeker niet de enige. Doordat de gebruikte spitstechnologie perfect geïntegreerd is in de wagen, kan de bestuurder rekenen op een zeer hoog rijcomfort. Overschakelen van de ene motor naar de andere is niet merkbaar en de auto beweegt zich uiterst stil en zacht over de weg. Daarnaast zijn de originele functionaliteit en de koffer van de Outlander niet verloren gegaan ten koste van de technologie. De 463 liter laadruimte voor valiezen of andere benodigdheden, zorgt voor een ruime wagen die ideaal is voor een jong gezin.

Het prijskaartje van de Mitsubishi Outlander PHEV

Enige nadeel aan de Mitsubishi Outlander is wellicht het prijskaartje, dat wat aan de hoge kant ligt en voor de meeste jonge gezinnen buiten budget zal zijn. Een tweedehands auto kan soelaas bieden. Doordat de autofabrikant gekozen heeft voor hoogwaardige materialen en state-of-the-art-technologie, heeft de Outlander een lange levensduur. Een jonge tweedehands auto is hierdoor een aantrekkelijk alternatief als een nieuw model net te hoog gegrepen is. De meerprijs wordt overigens snel terugverdiend op het gebied van verbruik.