Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mitsubishi-asx-front

Mitsubishi ASX

1 / 3
mitsubishi-asx-front
mitsubishi-asx-back
mitsubishi-asx-side

Sterke punten

  • Aangename motor
  • Ruimte
  • Soepel in te delen.

Zwakke punten

  • Materialen interieur
  • Geen 4WD
  • 5-bak (handgeschakeld)

Mitsubishi ASX : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Mitsubishi ASX, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 22.046,-*
Occasions vanaf:€ 3.000,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Mitsubishi ASX: de auto die zich bleef vernieuwen

Mitsubishi, azend op een terugkeer naar Europa, had van 2010 tot 2020 een behoorlijk populaire ASX in de etalage staan. De auto veranderde 3 keer grondig van uiterlijk, maar bleef altijd rondhangen in de Qashqai-klasse. Nissan en Mitsubishi, allebei lid van de Renault-Nissan Alliantie, waren zo elkaars concurrenten. Lees meer

Interesse in een Mitsubishi ASX

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De ASX is een echte wereldburger, in 90 landen zijn er nagenoeg 1.4 miljoen exemplaren gebouwd.
  • De laatste exemplaren kregen de 2.0 l van de Outlander ingebouwd en dat vond de ASX fijn, want de eerdere 115 pk, tegenover de 150 nu, dat was toch nipt, om het vriendelijk te zeggen. Met 150 pk valt veel beter te leven, zeker als dat geen sloten benzine kost.
  • Hoewel hij een ruim interieur heeft, is de ASX geen echt grote auto. Dat is makkelijk manoeuvreren in de stad en zijn parkeergarages. Toch kunnen 4 mensen zeer comfortabel op reis, met bagage. Een echte gezinsauto met andere woorden.
  • Wie niet graag schakelt, kan kiezen voor de CVT-transmissie, waar de ASX 6 virtuele versnellingen heeft ingebouwd, zodat die typische ruk naar hoge toeren grotendeels omzeild wordt. Wel in de sportstand schakelen, zo niet rijdt hij volautomatisch.

Belangrijke gegevens

Met zijn surplus aan pk’s en extra Newtonmeters, kan de ASX nu een serieuze aanhanger aan. Het maximumgewicht wordt nu op 1.300 kg gehomologeerd.

Motoren

In zijn laatste versie werd de ASX nog alleen met de 2.0 l 4-cilinder in lijn verkocht. Die heeft een SOHC, 16V en injectie. Met de continu variabele kleppentiming wordt zo 150 pk en 195 Nm opgewekt. De motor ligt vooraan, dwars ingebouwd. Hij verstookt gemiddeld 7.4 l per 100 km, valt onder de Euro6 norm en stoot 167 gr C0² uit. De ASX haalt met deze motor de spurt naar 100 km/h in 11,7 seconden en een topsnelheid van 190 km/h.

Afmetingen

Leeg weegt de ASX 1.360 kg (maximale lading: 610 kg), de koffer is 406 l groot, tot 1.206 l uit te breiden. In de tank kan 63 l. Hij is 4,37 m lang, 1,77 m breed, 1,65 m maximaal hoog. De wielbasis bedraagt 2,67 m.

De onderstaande tabel bevat de specificaties van de ASX 2.0

Productie 2010 - 2020
Lengte, breedte, hoogte 4,37 m, 1,77 m, 1,65 m
Wielbasis 2,67 m
Inhoud bagageruimte 406 - 1.206 l
Ledig gewicht 1.360 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.970 kg
Cilinderinhoud 1.998 cm³
Maximaal koppel 195 Nm
Topsnelheid 190 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 11,7 s
Tankinhoud 63 l
Verbruik 7,4 l/100km
CO2-uitstoot 167 g/km

Varianten

In totaal heeft de ASX drie keer een bezoek gebracht aan de designafdeling. Ook technisch is er door de jaren één en ander veranderd. Want in het begin was er nog een diesel mogelijk (DI-D, 114 pk, 270 Nm), was er ook een 1.6 l benzine (117 pk, 154 Nm) en kon je kiezen tussen voor- en vierwielaandrijving. De laatste versie was niet te nemen of te laten, afgezien van de keuze tussen een handgeschakelde 5-bak en de CVT-automaat (6 versnellingen virtueel) kon je ook nog voor de MIVEC Invite uitvoering en de MIVEC Instyle afwerking kiezen. Die laatste was standaard uitgerust met het multi-mediasysteem, compatibel met Android en IOS.

Prijzen

Wie op de occasionmarkt zoekt kan een 5 jaar oude DI-D (Euro6) kopen voor gemiddeld € 13.000. De benzineversies halen in vergelijkbare omstandigheden dezelfde prijs. Met het klimmen der jaren blijft de ASX beter op prijs. Voor een 10 jaar oude exemplaar wordt nog altijd gemiddeld € 7.000 neergeteld.

Exterieur

Was hij eerst nog met zijn neus schatplichtig aan de Lancer, de ASX ging steeds meer op de Outlander lijken, als zijnde het kleinere broertje. Dat betekent veel aluminium in het front, forste bumpers, additionele lichtblokken op de hoeken en modern led design aan weerszijde van het radiatorrooster. De motorkap werd aan de buitenkant omhoog geplooid, kwestie de stoerfactor een zetje te geven. Flank en achterkant: zo zijn er wel meer crossovers.

Interieur

Voordat je erg krijgt in de wel erg zwarte (plastic) afwerking, trekt het multimediascherm alle aandacht op de middenconsole. Er zijn gelukkig nog fysieke knoppen om het te bedienen, zoals ook de verwarming met draaiknoppen in te stellen valt. Het dashboard heeft de klassieke opstelling van twee ronde klokken en daartussen een scherm voor allerlei signalisaties. Het is allemaal keurig gedaan, maar rijkelijk: nee.

mitsubishi-asx-interior

Veiligheid

De ASX heeft zijn actieve veiligheid uitgebreid al dan niet standaard beschikbaar: allerlei assistenten die u op de weg moeten houden, adaptieve cruise control, u voor een crash behoeden, u vertellen dat het bedtijd is: hij heeft het, of u kan het kopen. Wel remschijven rondom, ABS met remkrachtverdeler, een hill-assist en een tractie/stabiliteitscontrole. Binnen genoeg airbags om het hele interieur te vullen bij een botsing. Hij kreeg van de Euro Ncap 5 sterren mee, maar of er een beetje beter met de voetgangers kon omgesprongen worden?

Alternatieven

Natuurlijk is de Qashqai van Nissan op de eerste plaats een natuurlijke vijand. Maar ook: Toyota CH-R, Renault Scénic, Mercedes B-Klasse, BMW X1, de Mini Countryman en de Citroën met de C4 Aircross als afsluiter.

FAQ

Is de ASX geschikt voor offroad?
Ondanks de cosmetische ingrepen die dat wel doen vermoeden, blijf je met de ASX beter op de gebaande weg, er hoeft geen asfalt op, zelfs met een 4WD.
Waarom geen diesel meer?
De ontwikkeling van diesels staat op een bijzonder laag pitje, wereldwijd en er was in België (Europa zeg maar) sowieso geen klandizie meer voor de diesel.
Kan de CVT ook een zware aanhanger aan?
De CVT-transmissie is net zo geschikt als trekker dan de handgeschakelde 5-bak.

Beoordelingen voor Mitsubishi ASX

28 Beoordelingen

4,9