Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

Mitsubishi Outlander PHEV te koop: tweedehands en nieuw

Mitsubishi Outlander PHEV

Aanschaf tweedehands Mitsubishi Outlander Hybrid

Het Japanse Mitsubishi heeft veel compacte auto's geproduceerd, maar heeft zich vanaf de jaren 80 eveneens toegelegd op terreinwagens, minivans en SUV's. Tot de grotere modellen van het merk behoort onder andere ook de Mitsubishi Outlander. Deze cross-over is deels gebaseerd op de Mitsubishi Lancer, een sedan uit de middenklasse. Inmiddels zijn van de in 2001 voor de Japanse markt als Mitsubishi Airtrek gelanceerde en vanaf 2003 in Mitsubishi Outlander omgedoopte gezinsauto meerdere generaties verschenen. Voor de derde generatie van 2013 werd het gamma uitgebreid met een hybridevariant, de Mitsubishi Outlander Hybrid. Het model staat tevens bekend als de Mitsubishi Outlander PHEV, waarbij PHEV de afkorting is van Plugin Hybride Elektrisch Voertuig. De auto werd onthuld tijdens het Autosalon van Parijs 2012.

Hybride Outlander populaire occasion

De verkoop van de cross-over ging in Japan van start in januari 2013. Het autoconcern had daarmee een primeur, want de Hybrid Outlander Mitsubishi was de eerste elektrische plugin SUV die werd uitgegeven. Het voor de Europese markt ontwikkelde model was voor het eerst te zien op het Autosalon van Genève 2013, waarna de hybride in oktober in de showrooms verscheen. Nederland was na Japan het eerste land waar de Outlander te koop was, gevolgd door Scandinavië. De cross-over SUV ontwikkelde zich in de jaren daarna tot een van de best verkopende plugin hybrides ter wereld. In Nederland zijn er van 2013 tot 2015 ongeveer 25.000 van verkocht. Een Mitsubishi Outlander Hybrid tweedehands auto is daarom niet heel moeilijk te vinden.

Elektrisch, met verbrandingsmotor of beide

Als hybride voertuig is de Outlander PHEV zowel uitgerust met een elektromotor als een verbrandingsmotor. De auto beschikt over een 2,0-liter benzinemotor van 121 pk en twee elektromotoren van 82 pk. De beide elektromotoren bedienen de voor- en achterwielen. Bij het rijden met de Outlander Mitsubishi Hybrid kan worden gekozen voor geheel elektrisch, seriehybride met de benzinemotor als accugenerator, of parallelhybride. In dit laatste geval worden voor de aandrijving de verbrandingsmotor én de elektromotor aangesproken. Naast moderne en milieuvriendelijke technologie beschikken de tweedehands modellen van deze Mitsibushi ook over goede veiligheidsvoorzieningen. De SUV heeft onder andere een door een sensor bewaakte cruisecontrol, rijstrookassistentie, dodehoeksignalering en vrij forse buitenspiegels. Bij nieuw aangeschafte Outlanders kan desgewenst worden gekozen voor een achteruitrijcamera.

Ruime tweedehands cross-over

SUV's zijn vooral geliefd om de ruimte die ze de inzittenden bieden, en daaraan heeft een Mitsubishi Outlander Hybrid ondanks zijn uitgebreide accu- en motorgedeelte geen gebrek. De lithium-ion-accu is weggewerkt in een stof- en waterbestendig compartiment onder het passagiersgedeelte tussen de voor- en achteras. Hierdoor gaat in de auto geen ruimte verloren, en is de de cross-over vanbinnen net zo groot als de modellen die zijn voorzien van een enkele motor. Voor extra ruimtebesparing bevindt zich in de vloer van de kofferbak een apart opbergvak voor de oplaadkabels. Wie bij het zoeken naar een Mitsubishi Outlander Hybrid tweedehands geen geluk heeft, zou ook kunnen kiezen voor een Volvo XC90 T8 Twin Engine Plug in Hybrid of een BMW X5 xDrive40e.