Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
kia-carnival-front

Kia Carnival

1 / 3
kia-carnival-front
kia-carnival-side
kia-carnival-back

Sterke punten

 • Erg veel ruimte
 • Hoog comfort in het interieur
 • Goede veiligheidsuitrusting

Zwakke punten

 • Nieuw niet meer verkrijgbaar in Nederland
 • Grote draaicirkel
 • Gedeeltelijk hoog verbruik

Kia Carnival : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Kia Carnival, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 59.650,-*
Occasions vanaf:€ 500,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Kia Carnival: De ruime en comfortabele Zuid-Koreaanse gezinswagen

De Kia Carnival biedt veel ruimte voor het hele gezin en kon tot 2008 als nieuwe auto in Nederland worden gekocht. Krachtige motoren, een goede veiligheidsuitrusting en veel voorzieningen maken van de MPV een populaire wagen. Lees meer

Interesse in een Kia Carnival

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De Kia Carnival biedt een enorme hoeveelheid ruimte voor het hele gezin
 • Het motoraanbod is indrukwekkend met verschillende diesel- en benzinemotoren
 • De uitvoeringen bieden veel comfort en veel mogelijkheden
 • Talrijke veiligheidsvoorzieningen
 • De motoren bieden goede en aantrekkelijke prestaties, vooral als diesel

Gegevens

Motor

De Kia Carnival was tot begin 2008 als nieuwe auto op de Nederlandse markt verkrijgbaar, waarna de autofabrikant zich op andere markten concentreerde. De klant had altijd een grote keuze uit verschillende benzine- en dieselmotoren, die steeds konden worden geüpdatet.

Wie in Europa een Kia Carnival met benzinemotor kocht, profiteerde van een vermogen van 189 pk. De 2,7 liter V6-motor zorgde voor een goede performance en kon onder meer 246 Nm koppel overbrengen op de weg. De Kia Carnival was echter nog lang geen racewagen, ondanks een topsnelheid van meer dan 180 km/u. Bovendien bedroeg het verbruik bijna elf liter per 100 kilometer.

De grote belangstelling voor de Kia Carnival met dieselmotor is dan ook geen verrassing. In het belang van de strikte emissienormen en om overal te mogen rijden, kon de Carnival later ook met een open roetfilter worden uitgerust. Vooral de 2,9 liter viercilinder met 185 pk en 343 Nm koppel was erg in trek zijn bij de consument. Met deze motor haalde de Carnival een topsnelheid van net geen 200 km/u.

De Kia Carnival was standaard verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. Bovendien kon hij ook met een praktische automaat met vier versnellingen besteld worden.

Afmetingen

De Zuid-Koreaanse autofabrikant had bij de Carnival het doel, een praktische en ruime wagen te bouwen. Het model biedt veel plaats en is dan ook erg geschikt voor gezinnen. Het interieur bood bovendien een groot comfort voor alle inzittenden. De Kia Carnival is 4,8 meter lang en net geen twee meter breed, de hoogte wordt opgegeven als 1,82 meter. Hoewel de inzittenden profiteren van een goed overzicht dankzij veel glas en standaard parkeerhulp, is hij niet bijzonder wendbaar. Met een draaicirkel van ongeveer elf meter en de grote afmetingen van de carrosserie is dat dan ook niet verwonderlijk.

Ook de andere technische specificaties hebben vele voordelen. Zo kan de Kia Carnival kan tot 816 kilo dragen voordat de limiet wordt bereikt. Bovendien heeft de koffer een laadvolume van minstens 364 liter. Als de stoelen neergeklapt of zelfs verwijderd worden, wordt het voertuig een bestelwagen: een laadvolume van 3.440 liter kan dan probleemloos worden ondergebracht. Als deze mogelijkheden nog niet voldoende zijn, kan ook de praktische aanhangwagenkoppeling worden gebruikt. De krachtige dieselmotoren en de stabiele constructie van het voertuig maken een hoog trekvermogen mogelijk: een gewicht tot 2.000 kilogram is geen probleem voor de Kia Carnival.

Productie sinds 1998 (beschikbaar in NL tot 2008)
Lengte, breedte, hoogte 4,81 m x 1,98 m x 1,82 m
Wielbasis 2,89 m
Inhoud bagageruimte 364 - 3.440 l (inclusief neergeklapte achterbank)
Ledig gewicht 1.924 - 2.168 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.765 - 2.920 kg
Cilinderinhoud 2.656 - 2.902 cm³
Koppel 249 - 343 Nm
Topsnelheid 182 - 197 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/h 11,7 s
Tankinhoud 80 l
Verbruik 7,8 - 10,7 l
CO2-uitstoot 206 - 255 g/km

Varianten

Terwijl de Kia Carnival in Amerika ook leverbaar is met een verlengde wielbasis en dus in een nog grotere versie, was voor de Nederlandse markt alleen de klassieke versie met een lengte van 4,8 meter beschikbaar. Klanten konden kiezen tussen de uitvoeringen LX, EX, EX Luxe, X-tra, X-ecutive en X-clusive.

Over het algemeen bood de Kia Carnival veel comfort en kon hij worden besteld met veel voorzieningen en functies, gedeeltelijk tegen meerprijs. Dat geldt bijvoorbeeld voor de elektrische schuifdeuren en achterkleppen met afstandsbediening, die het comfort aanzienlijk verhogen. Maar ook andere comfortfuncties lieten niet lang op zich wachten in de Kia Carnival. Dat geldt bijvoorbeeld voor de cruise control, de standaard volledig inklapbare derde zitrij of de elektrisch verstelbare ramen voor- en achteraan. Opvallend: de Carnival was standaard uitgerust met elektrisch verstelbare, verwarmde en inklapbare buitenspiegels.

Prijs

De Kia Carnival was niet per se een koopje, maar dankzij de vele voordelen en de zeer goede uitrusting biedt hij toch waar voor zijn geld. Het goed uitgeruste model met een krachtige dieselmotor kostte net geen € 34.000.

De Kia Carnival kan niet meer als nieuwe auto worden besteld, maar de occasions zijn wel nog erg populair, vooral bij gezinnen. De grote meerderheid van de occasions hebben echter zeer hoge kilometerstanden, hier moet bij aankoop zeker rekening mee gehouden worden - onder andere om dure reparaties later te voorkomen.

Klanten moeten ook rekening houden met dure onderhoudskosten als gevolg van de hoge belastingen en het hoge brandstofverbruik. De Kia Carnival is als occasion verkrijgbaar vanaf ongeveer € 5.000.

Design

Exterieur

Het exterieur van de Kia Carnival biedt weinig verrassingen. Dat geldt zeker voor de meest recente verkochte exemplaren in Nederland. Hier valt vooral de enorme omvang van het voertuig op. De voor- en achterzijde zijn eerder discreet vormgegeven, maar aan de zijkant springen de twee grote schuifdeuren in het oog. Die blijken enorm praktisch te zijn bij het in- en uitstappen. Veel moderner en eleganter zijn de nieuwere versies van de derde generatie, die helaas niet in Nederland verkrijgbaar zijn wegens te geringe vraag.

Interieur

Het interieur overtuigt door de goede afwerking, eenvoudige bediening en vooral de grote ruimte. Ook grote gezinnen kunnen comfortabel en veilig plaatsnemen. De stoelen kunnen ook individueel worden versteld of zelfs worden verwijderd, bijvoorbeeld om plaats te maken voor een verhuizing. Het zicht rondom kan, ondanks de vele ramen, toch wat beter. Het comfort is daarentegen zeer goed en de Kia Carnival is perfect geschikt voor langere ritten, zelfs met een volle wagen. Dat geldt vooral voor de duurdere uitvoeringen, die voor elke behoefte de juiste functies bieden. Automatische klimaatregeling, beeldschermen achterin of parkeersensoren - hier blijven geen wensen onvervuld.

kia-carnival-interior

kia-carnival-trunk

kia-carnival-seats

Veiligheid

De veiligheidsuitrusting van de Kia Carnival is over de hele lijn overtuigend, vooral dankzij de uitgebreide uitrusting. Inzittenden profiteren bijvoorbeeld van hoofdairbags op alle stoelen, en ook front- en zijairbags zijn inbegrepen. Ook belangrijk zijn het ESP (standaard) of de actieve hoofdsteunen, die de gevolgen van een ongeval doeltreffend kunnen verzachten. Bovendien worden ook op de achterste rijen ISOFIX-bevestigingen gebruikt, wat erg praktisch is voor gezinnen met kleine kinderen. Ook de sterke remmen, de praktische licht- of regensensoren en de parkeerhulp verhogen de veiligheid aanzienlijk.

FAQ

Wordt de Kia Carnival nog steeds gebouwd?

De Kia Carnival is nog steeds als nieuwe auto verkrijgbaar, maar alleen op bepaalde markten. Dat geldt bijvoorbeeld voor Zuid-Korea, Noord-Amerika en Rusland.

Hoe betrouwbaar is de Kia Carnival?

De motoren en de roestbescherming van de Kia Carnival zijn zeer robuust. Zelfs als occasion wordt het model daarom als zeer betrouwbaar beschouwd.

Alternatieven

MPV’s worden zeldzamer en zeldzamer, vooral op de Europese markten. De Dacia Jogger is een goed alternatief voor de Carnival, vooral voor gezinnen. Het model biedt veel ruimte en tot zeven zitplaatsen. Bovendien is hij erg goedkoop. De jogger is als nieuwe auto met zeer goede uitrusting verkrijgbaar voor iets minder dan € 15.000.

Beoordelingen voor Kia Carnival

29 Beoordelingen

4,1