Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chrysler-pacifica-front

Chrysler Pacifica

1 / 3
chrysler-pacifica-front
chrysler-pacifica-side
chrysler-pacifica-back

Sterke punten

  • Veel ruimte binnenin
  • Zeer zuinig dankzij hybride motor
  • Modern, aantrekkelijk ontwerp

Zwakke punten

  • Hoge prijs
  • Hoog verbruik benzinemotor

Chrysler Pacifica : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Chrysler Pacifica, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Chrysler Pacifica: alledaagse minivan met ruimte voor het hele gezin

De Chrysler Pacifica, die sinds 2016 wordt aangeboden, is een minivan met ruimte voor het hele gezin. Het voertuig belooft veel ruimte, goed comfort en moderne technologie. Afhankelijk van de smaak is het model leverbaar met een klassieke benzine of een zuinige hybride aandrijving. Lees meer

Interesse in een Chrysler Pacifica

Chrysler Pacifica occasions
Chrysler Pacifica nieuwe auto's
Chrysler Pacifica dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Chrysler Pacifica is verkrijgbaar met krachtige benzine- of hybridemotoren.
  • Het interieur biedt comfortabel en veilig plaats aan het hele gezin.
  • Verschillende uitrustingslijnen maken een individuele configuratie mogelijk.
  • De Chrysler Pacifica is ook visueel indrukwekkend met zijn moderne en elegante design.
  • Schuifdeuren en een grote bagageruimte maken het dagelijks gebruik gemakkelijker.

Gegevens

Motoren

De Chrysler Pacifica is nogal bescheiden als het gaat om motoropties. Zoals typisch is voor een Amerikaans voertuig, worden ook hier sterke eenheden met veel cilinderinhoud gebruikt. Over het algemeen hebben klanten de keuze tussen een benzinemotor en een hybride aandrijving.

De bestelwagen heeft standaard een benzinemotor. Dit is een zescilinder met 3,6 liter inhoud. Hieruit haalt de aandrijving een maximaal vermogen van 291 pk. Het koppel is 355 Nm. Dankzij de hoge prestaties en aerodynamische vorm van de carrosserie biedt de Chrysler Pacifica goede prestaties, het voertuig is allesbehalve traag op de weg. De sprint naar 100 km/h duurt vanuit stilstand slechts 7,4 seconden, de topsnelheid bedraagt 180 km/h. De fabrikant geeft een verbruik op van ten minste 10,6 liter per 100 kilometer.

Als je op lange termijn geld wilt besparen en ook het milieu wilt helpen, overweeg dan de Chrysler Pacifica met praktische hybridemotor. Hier worden naast een 3,6-liter-benzinemotor twee extra elektromotoren gebruikt. Het vermogen is lager dan dat van een zuivere verbrandingsmotor, maar met 264 pk zou het volledig voldoende moeten zijn voor dagelijks gebruik. De sprint naar 100 km/u duurt dan ook slechts iets langer, namelijk 8,5 seconden, en de hoogste snelheid die de Chrysler Pacifica met hybridemotor bereikt is 169 km/u.

Het voertuig in beide varianten heeft standaard al een automatische transmissie, handmatig schakelen is dus niet meer nodig. Bovendien verloopt de krachtoverbrenging standaard via de twee voorwielen. Klanten kunnen de Chrysler Pacifica echter ook bestellen als benzinemotor met optionele vierwielaandrijving.

Afmetingen

Hoewel de Chrysler Pacifica allesbehalve klein is, wordt het voertuig in de Verenigde Staten beschouwd als een compacte bestelwagen. Volgens de Europese normen wordt echter een indeling gemaakt in de categorie klassieke bestelwagens. Met een lengte van net geen 5,2 meter, een breedte van ruim twee meter en een hoogte van bijna 1,8 meter is deze indeling meer dan terecht. De geschiktheid in het stadscentrum en de wendbaarheid lijden echter aanzienlijk onder deze afmetingen.

Een wielbasis van meer dan drie meter laat echter veel binnenruimte toe. Passagiers hoeven zich geen zorgen te maken over een grote kofferbak, tot 915 liter kan vrij comfortabel worden ondergebracht. Als alternatief kan de wagen ook als transporter worden gebruikt, want door de stoelen neer te klappen neemt de capaciteit toe tot een indrukwekkende 3.979 liter. De fabrikant stelt dat het laadvermogen net onder de 600 kilogram ligt. Als je nog meer ruimte nodig hebt, gebruik je gewoon een aanhangwagen en de praktische trekhaak. Deze ondersteunt bij 12 procent helling een maximale treklast van 1.600 kilogram.

Bouwperiode 2016 - vandaag
Lengte, breedte, hoogte 5,2 x 2,0 x 1,8 m
Wielbasis 3,1 m
Laadruimte 915 - 3.979 l
Ledig gewicht 1.964 - 2.324 kg
Toegestane maximum massa 2.724 - 2.858 kg
Cilinderinhoud 3.605 cm³
Koppel 310 - 355 Nm
Topsnelheid 169 - 180 km/u
Acceleratie 0 tot 100 km/u 7,4 - 8,5 seconden
Tankinhoud 62,5 - 72 l
Verbruik 7,4 - 10,7 l
CO2-uitstoot 195 g/km

Varianten

De Chrysler Pacifica kan worden besteld in verschillende uitrustingslijnen. Deze werden aangeboden onder de benamingen LX, Touring, Touring Plus, Touring L, Touring L Plus en Limited. Als onderdeel van een herziening voor het modeljaar 2020 schrapte de autofabrikant de twee varianten L en LX voor de benzinemotor.

De Chrysler Pacifica biedt op verzoek verschillende technologieën en uitrustingsdetails, zodat het voertuig overtuigt met veel comfort. Veel van de functies zijn echter alleen opgenomen in de hogere uitrustingslijnen. Het voertuig is over het algemeen ontworpen voor dagelijks gezinsgebruik, zoals ook blijkt uit een blik op de uitrusting. Grote schuifdeuren aan de zijkant vergemakkelijken bijvoorbeeld het in- en uitstappen. Bovendien biedt het model een praktische camera aan de achterkant. Een 10,1-inch touchscreen en een geavanceerd multimediasysteem laten ook zien dat de Chrysler Pacifica een handige en comfortabele metgezel is.

Prijs

Met veel comfort en enkele voorzieningen is de Chrysler Pacifica niet bijzonder goedkoop, maar toch betaalbaar voor veel gezinnen. Vooral de geschiktheid voor dagelijks gebruik, de krachtige motoren en het goede uitrustingsniveau geven het voertuig een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het model kost net geen 40.000 euro, voor een hybride moeten klanten rekening houden met een paar duizend euro extra.

Klanten kunnen natuurlijk veel geld besparen met de Chrysler Pacifica als occasion, waarbij de wagen over het algemeen zeer waardevast blijkt te zijn. Het is niet ongewoon dat het voertuig op de Nederlandse markt voor occasions nog steeds meer dan 30.000 euro kost. Volledig uitgeruste voertuigen in perfecte staat kosten zelfs meer dan 70.000 euro, maar daarvoor bieden ze ook een enorm comfort en zuinige motoren.

Het is wel belangrijk om de onderhoudskosten van het voertuig in de gaten houden. Zelfs met hybride aandrijving is de Chrysler Pacifica allesbehalve zuinig, om nog maar te zwijgen over de Nederlandse wegenbelasting van ruim 1.700 euro per jaar.

Design

Exterieur

De Chrysler Pacifica is een moderne vertegenwoordiger van de minivans en laat duidelijk zien dat ook gezinsvriendelijke modellen aantrekkelijk zijn. Het exterieur oogt fris en modern, onder andere door de opvallende lichtsignatuur aan de voorzijde of ook aan de achterzijde. Het lineaire dagrijlicht met LED-technologie maakt het design duidelijk soepeler. Zilverkleurige applicaties op de juiste plaatsen, de aantrekkelijke vloeiing van de ramen en daklijn en, last but not least, het oogstrelende, aantrekkelijke lakwerk maken duidelijk indruk. Niet voor niets is de Chrysler Pacifica een van de populairste minivans voor het hele gezin in de VS.

Interieur

De goede eerste indruk wordt duidelijk voortgezet in het interieur. Afhankelijk van de gekozen uitrusting heeft het voertuig een luxueus interieur. Heldere oppervlakken, veel ruimte en veel licht door de grote ramen onderscheiden het voertuig hier duidelijk. De Chrysler Pacifica is ook perfect geschikt voor hoge eisen. De bediening is zeer eenvoudig gehouden dankzij minder knoppen en vereist geen uitgebreide training. Ook is er nauwelijks reden tot kritiek op de afwerking. Het met leder beklede dashboard in de hogere varianten laat een zeer goede indruk achter, en met het grote display in de middenconsole geeft de fabrikant de auto ook de nodige futuristische uitstraling.

chrysler-pacifica-interior

chrysler-pacifica-seats

Veiligheid

In de loop der jaren heeft de autofabrikant steeds meer nieuwe assistenten en technologieën in het gamma opgenomen. Wie een volledig uitgeruste Chrysler Pacifica kon bemachtigen, kon zich dus verheugen op talrijke voorzieningen. Distance Control houdt de snelheid aan en remt en versnelt zo nodig automatisch en High Beam Assist zorgt voor de nodige helderheid en zichtbaarheid in alle omgevingen. Blind Spot Assist houdt de gevaarlijke plek in de gaten, terwijl Lane Keep Assist en Emergency Brake Assist dankzij de juiste sensoren kunnen ingrijpen om ongelukken te voorkomen als het erop aankomt. Het veiligheidsniveau van de wagen laat dan ook niets te wensen over, de Chrysler Pacifica is uitstekend geschikt voor gezinnen. In de US NCAP crash test kreeg het voertuig een topscore van vijf sterren.

Alternatieven

De Dodge Grand Caravan biedt veel ruimte voor het hele gezin, maar kan voor een veel lagere prijs worden gekocht dan de Chrysler Pacifica. Het model kost net geen 8.000 euro als het om een goed onderhouden variant gaat. Veel comfort en krachtige motoren ontbreken niet bij deze wagen.

FAQ

Wanneer komt de nieuwe Chrysler Pacifica?
De autofabrikant houdt de Chrysler Pacifica altijd up-to-date en klanten kregen al in 2021 een eerste glimp te zien van de nieuwste generatie van het voertuig. Het model zou eind 2022 te koop zijn.
Hoe betrouwbaar is een Chrysler Pacifica occasion?
Bij regelmatig onderhoud wordt de Chrysler Pacifica in ieder geval als zeer betrouwbaar beschouwd. Klanten maken dus een goede keuze bij het kopen van een occasion als ze een sterke gezinswagen van de Amerikaanse autofabrikant willen.