Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chrysler-banner-l-01.jpg

Chrysler cabrio

Chrysler cabrio

Chrysler heeft in de loop der jaren de nodige cabrio-modellen geproduceerd. Van bijzondere modellen zoals de Chrysler Prowler en Chrysler PT Cruiser Convertible tot luxueuze modellen zoals de verschillende modelgeneraties Chrysler Sebring Convertible. Met de Chrysler cabrio-modellen combineer je Amerikaanse sfeer met open rijplezier. Lees meer.

Highlights van Chrysler cabrio

  • De meeste Chrysler cabrio-modellen combineren comfortabele rijeigenschappen met open rijden
  • Onderscheidende keuze met vaak typisch Amerikaanse vormgeving
  • Een voordelige manier om toe te treden tot de wereld van cabrio-rijden

Welke Chrysler cabrio-modellen zijn leverbaar?

Chrysler levert sinds 2011 geen nieuwe cabrio-modellen meer, maar in het verleden zijn genoeg Chrysler cabrio-modellen op de markt gebracht. De laatste Chrysler cabrio die werd geproduceerd was de Chrysler Sebring Convertible, maar vrijwel gelijktijdig leverde Chrysler ook de PT Cruiser Convertible en de Crossfire Roadster. Gaan we verder terug in de tijd, dan is de Chrysler LeBaron Convertible nog een cabrio-model dat in Europa redelijk populair was. Dan zijn er ook nog meer exclusieve modellen, zoals de Chrysler Prowler of modellen die inmiddels zijn uitgegroeid tot klassiekers. De op dit moment meest voorkomende Chrysler cabrio-modellen in Nederland zijn:

Modellen en uitvoeringen Chrysler cabrio

Chrysler heeft in de loop der jaren verschillende cabrio-modellen aangeboden, die bekendstaan om hun comfortabele rijervaring en luxe uitstraling. Het meest voorkomend in ons land is de Chrysler Sebring Convertible en ook wel zijn directe voorganger Chrysler Stratus Convertible. De Chrysler Stratus Convertible, geïntroduceerd in de jaren negentig en later als Chrysler Sebring Convertible voortgezet tot het begin van de jaren rond 2010, was een vrij ruime cabrio met plaats voor vier volwassenen. Het model bood een elektrisch bedienbaar cabrio-dak en verschillende motoropties, waaronder krachtige V6-motoren. De Sebring Convertible was geliefd vanwege zijn comfort en toegankelijkheid. De laatste modelgeneratie, in Amerika bekend als de Chrysler 200 Convertible, was een elegante cabriolet die werd geproduceerd tot 2014. Het model bood plaats aan vier personen en had een elektrisch bedienbaar cabrio-dak. Met verschillende motoropties, waaronder een krachtige V6, bood de laatste Chrysler Sebring Convertible zowel stijl als prestaties.

De Chrysler PT Cruiser Convertible was een opvallende cabriolet die de stijl van een retro-ontwerp combineerde met moderne functies en comfort. Het model had een opvouwbaar cabrio-dak en bood plaats aan vier personen. De PT Cruiser Convertible werd gewaardeerd om zijn unieke ontwerp en vrij goede praktische bruikbaarheid.

In de jaren tachtig en negentig was de Chrysler LeBaron Convertible een populaire keuze onder cabrio-liefhebbers. Deze middelgrote cabriolet bood plaats aan vier personen en kenmerkte zich door zijn klassieke en tegelijkertijd tijdloze ontwerp. De LeBaron was beschikbaar met verschillende motoropties en bood een soepele en comfortabele rijervaring.

De Chrysler Crossfire Convertible was een sportieve cabriolet die van 2005 tot 2008 werd geproduceerd. Het model was gebaseerd op een Mercedes-Benz-platform en bood opwindende prestaties en een opvallend ontwerp. De Crossfire Convertible was een luxueuze en krachtige keuze voor cabrio-liefhebbers.

Al helemaal bijzonder is de Crhysler Prowler. De Prowler, geproduceerd van 1997 tot 2002, was een unieke en gedurfde cabriolet die zich onderscheidde door zijn retro-futuristische ontwerp en opvallende uitstraling. Deze tweezitscabriolet, met zijn gestroomlijnde carrosserie en opvallende voorspatborden, leek rechtstreeks uit een sciencefictionfilm te komen. De Prowler werd aangedreven door een krachtige V6-motor en bood een spannende rijervaring. Wat de Prowler echt speciaal maakte, was zijn open ontwerp dat een soort moderne hotrod voorstelt. Hoewel de productie van de Prowler beperkt was en het model niet bedoeld was voor dagelijks gebruik, heeft het een speciale plaats veroverd in de harten van autoliefhebbers als een gedurfde uiting van de creativiteit van Chrysler in het cabrioletsegment. De Prowler is een zeldzaam en gewild verzamelobject en blijft een uniek hoofdstuk in de geschiedenis van Chrysler cabrio-modellen.

Sinds de productiestop van de Chrysler Sebring Convertible in 2014 heeft Chrysler geen cabrio-modellen meer geproduceerd. De focus van het merk ligt sindsdien nadrukkelijk op vierdeurs sedans en op SUV-modellen. Hoewel de Chrysler cabrio-modellen niet meer in productie zijn, worden ze nog altijd gewaardeerd om hun comfort, stijl en prestaties en bieden ze een ontspannen en luxueuze manier om van open rijden te genieten. Voor liefhebbers van cabrio’s zijn deze modellen een nostalgische herinnering aan de tijd dat Chrysler actief was in dit segment.

Hoeveel kost een cabrio van Chrysler?

Nieuwprijzen

Nieuwe Chrysler cabrio-modellen worden al een tijd niet meer geleverd, maar er zijn wel genoeg modellen die officieel in ons land te koop waren. Het meest gangbaar was de Chrysler Sebring Convertible, waarvan beide modelgeneraties in Nederland te koop waren. In de loop der tijd varieerde de vanafprijs van ruim 36.000 tot 50.000 euro, mede afhankelijk van de specifieke uitvoering. In dezelfde periode werd ook de Chrysler PT Cruiser Convertible hier geleverd, voor prijzen van 28.000 tot ruim 36.000 euro. Ook uit dezelfde periode is de meer exclusieve Chrysler Crossfire Roadster, een open sportwagen met een vanafprijs die tussen de 49.000 en 73.000 euro lag. Eind jaren tachtig/begin jaren negentig werd ook de Chrysler LeBaron Convertible hier verkocht, met een vanafprijs van omgerekend ruim 30.000 tot 40.000 euro. Van oudere modellen zijn de oorspronkelijke nieuwprijzen lastiger te achterhalen.

Prijzen voor occasions

Ondanks dat de Chrysler cabrio-modellen in Nederland niet superveel zijn verkocht, is er wel een vrij breed occasionaanbod. Vooral van de Chrysler Sebring Convertible en Chrysler PT Cruiser Convertible zijn de nodige exemplaren te vinden. Voor beide modellen geldt dat de prijzen variëren van minder dan 2.000 euro voor een vroeg exemplaar met veel kilometers tot 8.000 euro voor een laat exemplaar met relatief weinig kilometers. Ook de voorganger van de Sebring, de Chrysler Stratus Convertible, is te vinden voor prijzen van zo’n 2.000 tot 3.000 euro en daarmee gemiddeld gezien het goedkoopste Chrysler cabrio-model.

Exclusiever is de Chrysler Crossfire Roadster. In aantallen dan, want ook voor dit model vallen de prijzen relatief mee. Reken op een vraagprijs tussen de 8.000 en 16.000 euro, afhankelijk van staat, uitvoering en het aantal kilometers van de auto. De Chrysler LeBaron was ooit een relatief populaire cabrio in ons land, maar het aanbod is inmiddels dun gezaaid. Als je er nog een tegenkomt, is het prima mogelijk om voor hooguit 5.000 euro een net exemplaar op de kop te tikken.

Dan zijn er nog Chrysler cabrio-modellen die nog exclusiever zijn. Bijvoorbeeld de altijd al zeldzame Chrysler Prowler, of de Chrysler cabrio-modellen die inmiddels de oldtimerleeftijd hebben bereikt. Het aanbod van deze modellen is te gering voor een concrete prijsindicatie. De meeste Chrysler cabrio oldtimers bevinden zich in de prijsklasse 30.000 tot 40.000 euro, mits in mooie staat. Uitschieters zijn er ook. Zo kan de prijs voor een Chrysler Town & Country Convertible uit de jaren veertig in nieuwstaat zomaar oplopen tot 130.000 euro.

FAQ

Wat kost een Chrysler cabrio?
Over het algemeen zijn Chrysler cabrio-modellen best voordelig te noemen. Vanaf zo’n 2.000 euro kun je al nette exemplaren vinden en de prijs komt vaak niet boven de 10.000 euro. Uitzonderingen zijn er echter wel. De sportieve Chrysler Crossfire Roadster kost vaak iets meer en voor de inmiddels echt klassieke Chrysler cabrio-modellen moet je, als de auto in goede staat is, rekenen op prijzen vanaf zo’n 30.000 euro.
Hoe betrouwbaar zijn Chrysler cabrio-modellen?
Mits goed onderhouden hebben Chrysler cabrio-modellen een goede betrouwbaarheid. De techniek van de meeste modellen staat bekend als robuust. Houd er wel rekening mee dat bij de goedkoopste exemplaren kan zijn bezuinigd op onderhoud. Ook zijn veel Chrysler cabrio-modellen inmiddels op leeftijd en dan kan slijtage en ouderdom voor wat meer onderhoud zorgen dan gemiddeld.
Hoeveel pk hebben Chrysler cabrio-modellen?
Het vermogen van Chrysler cabrio-modellen verschilt sterk per model. De Chrysler Crossfire SRT6 Roadster heeft een vermogen van 246 kW (335 pk), maar de wat oudere Chrysler LeBaron Convertible heeft in standaarduitvoering 75 kW (102 pk) tot zijn beschikking. Over het algemeen zijn Chrysler cabrio-modellen meer cruisers dan sportwagens, maar die laatste zitten er zeker ook bij.

Meer links