Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chrysler-grand-voyager-l-01.jpg

Chrysler Grand Voyager

1 / 4
chrysler-grand-voyager-l-01.jpg
chrysler-grand-voyager-l-02.jpg
chrysler-grand-voyager-l-03.jpg
chrysler-grand-voyager-l-04.jpg

Sterke punten

  • Zeer veel interieurruimte
  • Relatief luxe
  • Rijcomfort

Zwakke punten

  • Interieurafwerking
  • Ongeraffineerd rijgedrag
  • Relatief hoog brandstofverbruik

Chrysler Grand Voyager : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Chrysler Grand Voyager, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Chrysler Grand Voyager: zeer ruime en comfortabele gezinsauto

De Chrysler Grand Voyager, in Nederland geleverd van 1996 tot en met 2011, verspreid over vier modelgeneraties, was een zeer ruime en relatief luxe MPV. Hoewel de auto vooral populair was in Amerika, wist hij met zijn praktische interieur ook veel Nederlandse kopers voor zich te winnen. Lees meer

Interesse in een Chrysler Grand Voyager

Chrysler Grand Voyager occasions
Chrysler Grand Voyager dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Zeer veel ruimte, zowel voor inzittenden als bagage
  • Flexibel in te delen interieur, naar wens meer zitplaatsen of nog meer bagageruimte
  • Biedt dankzij een relatief rijke uitrusting de nodige voorzieningen en gemakken aan boord
  • Goed rijcomfort, juist ook op lange afstanden

Technische gegevens

Motorisatie

De Chrysler Grand Voyager is in Europa geleverd met verschillende vier-in-lijnmotoren en V6 motoren, waarbij er van de viercilinders zowel benzine- als dieselversies waren. De kleinste motor was een 2,4 liter viercilinder, de grootste een 3,8 liter V6. Het vermogen varieerde afhankelijk van de motorkeuze en modelgeneratie van 87 kW (118 pk) tot 142 kW (193 pk). Afhankelijk van uitrustingsniveau en motorkeuze was de transmissie handgeschakeld met vijf versnellingen of een automaat met vier, vijf en uiteindelijk zes versnellingen. Veruit de meeste Chrysler Grand Voyager modellen hebben voorwielaandrijving, maar bijna iedere modelgeneratie was in Nederland ook leverbaar met vierwielaandrijving.

Afmetingen

De eerste Chrysler Grand Voyager is relatief gezien de meest ‘compacte’, met een lengte van 4,9 meter, breedte van 1,8 meter en een hoogte van 1,7 meter. De wielbasis bedraagt 3,0 meter. Het laatste model Chrysler Grand Voyager is de grootste, met een lengte van ruim 5,1 meter en een breedte van 1,95 meter, maar de hoogte bedraagt nog steeds 1,7 meter. Ook is de wielbasis met ongeveer 3,0 meter niet veel veranderd. Op zichzelf is de Chrysler Grand Voyager een verlengde versie van de standaard Chrysler Voyager, die afhankelijk van de modelgeneratie ongeveer 20 cm korter is.

De belangrijkste specificaties op een rij

Chrysler Grand Voyager
Marktintroductie 1991 (introductie Nederland)
Lengte x breedte x hoogte 4,90 – 5,14 m x 1,83 – 1,95 m x 1,74 – 1,75 m
Wielbasis 3,03 – 3,08 m
Inhoud bagageruimte 638 – 1.022 l
Ledig gewicht 1.676 – 2.025 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.400 – 2.690 kg
Cilinderinhoud 2.429 – 3.778 cm3
Vermogen 87 kW (118 pk) – 142 kW (193 pk)
Koppel 250 – 360 Nm
Topsnelheid 174 – 193 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 12,5 – 11,7 sec
Tankinhoud 75 l
Verbruik 7,7 – 13,3 l/100 km
CO₂-uitstoot 207 – 294 g/km

Varianten

De Chrysler Grand Voyager is op zichzelf een verlengde versie van de reguliere Chrysler Voyager. Afhankelijk van de modelgeneratie bedraagt het verschil ongeveer 20 cm. Buiten Europa is de Chrysler Grand Voyager ook verkocht onder andere merknamen, zoals Dodge Grand Caravan, Plymouth Voyager en Chrysler Town & Country. Vanaf 2011 werd de Chrysler Grand Voyager in Europa geleverd als de Lancia Voyager. Overige varianten van de Chrysler Grand Voyager zijn de verschillende uitrustingsniveaus, maar daar zitten geen speciaal noemenswaardige modellen tussen. Speciale varianten in de vorm van limited editions waren er ook niet, met uitzondering van een Limited Edition afscheidsmodel in 2010. In beperkte mate is de Chrysler Grand Voyager ook geleverd als bestelbus op grijskenteken.

Prijzen

De eerste Chrysler Grand Voyager had in Nederland een nieuwprijs van omgerekend 34.000 euro. Het laatste model was in Nederland leverbaar vanaf 54.000 euro. De prijstoename is het gevolgd van verschillende factoren. Naast algemene inflatie en toegenomen standaarduitrusting speelt ook de extra aanschafbelasting (BPM) van de overheid een grote rol. De Chrysler Grand Voyager was in Nederland best populair, maar inmiddels zijn ook de laatste modellen wat op leeftijd geraakt en is de algemene vraag naar grote MPV-modellen flink teruggelopen. Toch is er nog steeds een ruim aanbod Chrysler Grand Voyager occasions. De beperkte vraag heeft een positieve invloed op de prijzen: al voor zo’n 1.500 euro kan je een Chrysler Grand Voyager in redelijke tot goede technische staat vinden. De prijzen lopen op tot zo’n 30.000 euro voor een laat exemplaar in luxe uitvoering en met weinig kilometers. Via grijze import hebben ook de nodige exemplaren van de nieuwste Chrysler Grand Voyager (2020-heden) hun weg naar Nederland gevonden. Voor dit model kunnen de prijzen oplopen tot 90.000 euro voor een vrijwel nieuwe in luxe uitvoering.

Design

Buitenkant

De Chrysler Grand Voyager heeft vooral een praktische vormgeving, met een lange, hoge en brede carrosserie voor maximale binnenruimte. Wel is de voorzijde relatief aerodynamisch vergeleken met sommige andere grote MPV modellen. Verder volgde de Chrysler Grand Voyager de algemene designtrends van de auto-industrie en van Chrysler in het bijzonder. Iedere modelgeneratie heeft een typisch Amerikaanse uitstraling.

Binnenkant

Ook vanbinnen zijn de verschillende Chrysler Grand Voyager modellen typisch Amerikaans. Dat betekent enerzijds een relatief rijke standaarduitrusting, met voorzieningen die bij veel Europese concurrenten optioneel zijn of zelfs geheel niet leverbaar. Aan de andere kant zijn de interieurafwerking en het materiaalgebruik bij de meeste modelgeneraties van een lager niveau dan bij de gemiddelde Europese concurrent. Bij de latere Chrysler Grand Voyager modellen valt dit wel mee. Iedere Chrysler Grand Voyager heeft een zeer ruim en praktisch interieur met vijf tot zeven zitplaatsen.

Veiligheid

De Chrysler Grand Voyager is nooit getest door de Euro NCAP, maar wel de vrijwel identiek korte versie Chrysler Voyager. De Euro NCAP testte in 1999 en 2007 de toen actuele modellen. In beide gevallen was een magere score van twee sterren (van de vijf) het resultaat. Dat kwam voornamelijk door een relatief zwakke carrosserie. Bij latere modellen maakte het model echter een grote inhaalslag. De vijfde modelgeneratie (2008-2016, incl. levering als Lancia Voyager) behaalde een nette score van vier van de vijf sterren.

Alternatieven

De Chrysler Grand Voyager is een typisch Amerikaanse minivan (de Amerikaanse benaming voor een grote MPV) en de meest directe concurrenten zijn dan ook auto’s zoals de Honda Odyssey en Toyota Sienna (en in vroegere jaren ook onder meer de Ford Windstar en Chevrolet Trans Sport). Deze modellen zijn echter niet of slechts beperkt geleverd op de Europese markt. Hier in Europa concurreerde de Chrysler Grand Voyager vooral met grote MPV modellen van de Europese merken, zoals de Citroën Grand C4 Picasso, Ford Galaxy, Opel Zafira, SEAT Alhambra en Volkswagen Sharan. Deze Europese modellen bieden vaak wat meer verfijning, terwijl de Chrysler Grand Voyager vaak de meeste interieurruimte en een relatief rijke standaarduitrusting biedt. Ook is de typisch Amerikaanse uitstraling van de Chrysler Grand Voyager een onderscheidend element ten opzichte van de concurrentie.

FAQ

Wat kost een Chrysler Grand Voyager?
Afhankelijk van de modelgeneratie was de Chrysler Grand Voyager nieuw leverbaar vanaf 34.000 tot 54.000 euro. Een Chrysler Grand Voyager occasion is te vinden voor zeer uiteenlopende prijzen, van 1.500 tot 90.000 euro, afhankelijk van modelgeneratie en uitvoering.
Is er een opvolger voor de Chrysler Grand Voyager?
De Chrysler Grand Voyager werd in Europa opgevolgd door de Lancia Voyager, wat eigenlijk dezelfde auto was met andere logo’s. In Amerika werd de Chrysler Grand Voyager opgevolgd door de Chrysler Pacifica. De voordeligste uitvoering daarvan kreeg later alsnog weer de naam Chrysler Grand Voyager en dat model is op dit moment (april 2024) nog steeds in productie.
Hoeveel pk heeft een Chrysler Grand Voyager?
Afhankelijk van de modelgeneratie en de gekozen motorvariant heeft de Chrysler Grand Voyager een vermogen van 87 kW (118 pk) tot 142 kW (193 pk).

Beoordelingen voor Chrysler Grand Voyager

24 Beoordelingen

4,6