Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
dodge-journey-l-01.jpg

Dodge Journey

1 / 4
dodge-journey-l-01.jpg
dodge-journey-l-02.jpg
dodge-journey-l-03.jpg
dodge-journey-l-04.jpg

Dodge Journey : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Dodge Journey, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Dodge Journey verschijnt in 2008 op de Europese markten

Het Amerikaanse Chrysler-concern begon in 2006 voertuigen van zijn sportieve merk Dodge naar Europa te exporteren. Als eerste verscheen toen de compacte sedan Dodge Caliber in Europa. Een jaar later verscheen de Sport Utility Vehicle (SUV) Dodge Nitro op de Europese markten, waarna in 2008 een compactere SUV volgde die als Dodge Journey in de Mexicaanse Chrysler fabriek van de band rolde. Lees meer

Interesse in een Dodge Journey

Dodge Journey occasions
Dodge Journey dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Met de Journey was Dodge voor het eerst in het voertuigsegment van de compacte SUV’s vertegenwoordigd. Een bijzonderheid van de Europese Dodge Journey was dat hij aanvankelijk alleen maar met voorwielaandrijving beschikbaar was, terwijl er voor andere markten ook versies met vierwielaandrijving geproduceerd werden.

De Dodge Journey wordt aangeboden als vijf- en als zevenzitter

De Dodge Journey gebruikte technische componenten van het Japanse SUV-model Mitsubishi Outlander en was gebaseerd op het platform van de sedan Dodge Avenger. Net als deze sedan kreeg ook de Dodge Journey het karakteristieke merkgezicht van Dodge, dat gekenmerkt werd door een hoog en breed radiatorrooster met chromen kruis. De Dodge Journey was bijna 4,90 meter lang en had een wielbasis van circa 2,90 meter. Hij werd aangeboden met twee verschillende interieurs: als vijfzitter of met een derde zitbank achterin voor maximaal zeven passagiers. De vijfzitter beschikte over een laadvolume van zo’n 785 liter en bij neergeklapte achterste zitplaatsen beschikte de Dodge Journey zelfs over een laadvolume van meer dan 1560 liter.

De motorversies van de Dodge Journey

De Dodge Journey werd in Europa gepresenteerd als benzinemodel met een 2,4 liter motor. Deze zogenaamde wereldmotor was door fabrikanten Daimler, Chrysler, Mitsubishi en Hyundai samen ontwikkeld en werd internationaal in de meest uiteenlopende automodellen toegepast. In de Dodge Journey had de motor een prestatievermogen van 125 kW (170 pk). Het gemiddelde brandstofverbruik lag volgens de fabrikant op 8,8 liter brandstof. Daarmee had de Dodge Journey een CO2-uitstoot van 209 g/km. De in enkele landen aangeboden topmodellen met V6-motor hadden een prestatievermogen van 139 kW (189 pk) en 173 kW (235 pk). Daarnaast was er voor de Dodge Journey nog een 2,0 liter dieselmotor met een prestatievermogen van 103 kW (140 pk) beschikbaar. Deze werd door VW geleverd en was verkrijgbaar in combinatie met een handmatige zesversnellingsbak of een automaat met zes versnellingen. Afhankelijk van de gekozen transmissie verbruikte het Dodge Journey dieselmodel gemiddeld 6,3 tot 6,7 liter diesel. Dat ging gepaard met een CO2-uitstoot tussen de 165 en 176 g/km.

Beoordelingen voor Dodge Journey

4 Beoordelingen

4,5