Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ford-grand-c-max-l-01.jpg

Ford Grand C-Max

1 / 4
ford-grand-c-max-l-01.jpg
ford-grand-c-max-l-02.jpg
ford-grand-c-max-l-03.jpg
ford-grand-c-max-l-04.jpg

Ford Grand C-Max : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Ford Grand C-Max, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Ford Grand C-Max vult in 2010 de collectie compacte MPV's aan

Bij de ontwikkeling van haar eerste MPV voor de Europese markt in de jaren '90, werkte autofabrikant Ford nog samen met het Volkswagen-concern uit Wolfsburg. Toen tijdens de millenniumwisseling een generatiewisseling bij het compacte model Ford Focus voor de deur stond, gebruikten de ingenieurs van Ford de hiervoor ontwikkelde techniek om hun voertuigcollectie uit te breiden. Lees meer

Interesse in een Ford Grand C-Max

Ford Grand C-Max occasions
Ford Grand C-Max dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Zo construeerden ze op het platform van de Ford Focus hun eerste MPV in compacte bouwwijze, die in 2003 onder de naam Ford Focus C-Max op de markt geïntroduceerd werd. In 2007 maakte de fabrikant een zelfstandige serie van de compacte MPV, waarvan de modellen sindsdien als Ford C-Max van de band rollen. In de vanaf 2010 geproduceerde tweede generatie van de compacte MPV verscheen er voor het eerst een tweede carrosserieversie met een verlengde wielbasis en een groter interieur, die in 2010 als Ford Grand C-Max gepresenteerd werd.

De Ford Grand C-Max is verkrijgbaar als vijf- en als zevenzitter

Voor de constructie van de Ford Grand C-Max verlengde de fabrikant de wielbasis van de compacte MPV met zo’n dertien centimeter naar 2,79 meter. Hierdoor kon de carrosserie van de Grand C-Max vijf centimeter verhoogd worden en 15 centimeter verlengd worden naar 4,52 meter. Dankzij het ruimere interieur dat zo ontstond was het nu mogelijk om de Ford Grand C-Max in twee varianten als vijf- en als zevenzitter aan te bieden. Voor een makkelijkere toegang tot het achterste gedeelte rustte de fabrikant beide versies uit met twee zijdelingse schuifdeuren.

Een flexibel ruimteconcept voor de Ford Grand C-Max

Een bijzonderheid bij het flexibele ruimteconcept van Ford: de vijf afzonderlijke zitplaatsen achterin de Grand C-Max kunnen individueel neergeklapt worden. Tegelijkertijd kan de middelste zitplaats van de tweede rij zitplaatsen zo worden verschoven dat een configuratie als zeszitter mogelijk gemaakt wordt. Bij neergeklapte achterste zitplaatsen stelt de Ford Grand C-Max een laadvolume van bijna 1700 liter ter beschikking.

De Ford Grand C-Max wordt aangeboden met verbruiksgeoptimaliseerde motoren

Voor de Grand C-Max stelde de constructeur bij de benzinemodellen naast een gebruikelijke 1,6 liter motor met een vermogen van 77 kW (105 pk), ook verbruiksgeoptimaliseerde motoren uit haar EcoBoost-serie ter beschikking. Deze hebben een vermogen tussen 74 kW (100 pk) en 134 kW (182 pk). De dieselmodellen rust Ford uit met een motor met een cilinderinhoud van 1,6 liter, die in twee varianten aangeboden wordt. Het instapmodel is uitgerust met een dieselmotor met een vermogen van 70 kW (95 pk). De topversie beschikt over een motor met een vermogen van 85 kW (115 pk). Alle motoren van de Ford Grand C-Max zijn uitgerust met een start-stopsysteem.

Beoordelingen voor Ford Grand C-Max

12 Beoordelingen

4,6