Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ford-b-max-l-01.jpg

Ford B-Max

Ford B-Max : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Ford B-Max, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Ford B-Max

Bij de ontwikkeling van zijn grote MPV Ford Galaxy in de jaren '90, werkte de Amerikaanse autofabrikant Ford nog samen met het Duitse VW-concern. Volkswagen gebruikte het gezamenlijk ontwikkelde bouwplatform voor modellen van zijn eigen merk die technisch gezien en qua vormgeving vrijwel identiek waren aan die van Ford.

Interesse in een Ford B-Max

Ford B-Max occasions
Ford B-Max nieuwe auto's
Ford B-Max dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Toen in 2006 een nieuwe generatie van de MPV gepresenteerd werd, kon Ford echter een zelfstandig ontwikkeld model aanbieden die in twee versies met verschillende afmetingen geproduceerd werd. Met de dynamischer vormgegeven kortere variant Ford S-Max breidde de fabrikant tegelijkertijd zijn MPV-familie uit. Deze familie droeg 'Max' in de naam om het ruimteconcept van de MPV's te onderstrepen. Als eerste Max-model had men in 2003 de compacte Ford C-Max ingevoerd. De één jaar eerder gepresenteerde mini-MPV op basis van de Ford Fiesta rolde daarentegen tien jaar lang als Ford Fusion van de band, eer men besloot om ook hem in te delen in de MPV-collectie. De opvolger werd in 2011 onder de naam Ford B-Max gepresenteerd en zou een jaar later op de markt komen als instapmodel onder de Ford-MPV's.

Praktische schuifdeuren voor de Ford B-Max

Terwijl de bijna tien jaar onveranderd gebouwde Ford Fusion met zijn hoge, rechthoekige carrosserie vooral praktisch was vormgegeven en men minder eisen gesteld had aan zijn design, moest de B-Max nieuwe accenten zetten in zijn klasse. In plaats van de gebruikelijke constructie kozen de ingenieurs daarom voor een carrosserie zonder middenzuil en met schuifdeuren achter. Het voordeel hiervan voor de achterste passagiers was dat zij makkelijker in konden stappen. Door het openen van een schuifdeur ontstond namelijk een deuropening van bijna 1,50 meter breed. Dat is tevens erg praktisch voor het bereiken van achterin gemonteerde kinderstoeltjes. De circa vier meter lange B-Max biedt plaats aan maximaal vijf passagiers. Door de achterste zitbank en de bijrijderstoel neer te klappen ontstaat een doorgaand laadoppervlak van meer dan 2,30 meter.

De techniek van de Ford B-Max

Als motorisering voor de Ford B-Max staan onder meer de benzine- en dieselmotoren die ook voor de Ford Fiesta gebruikt werden ter beschikking. De Ford B-Max moest echter ook vernieuwingen bieden. Dat gold vooral voor verbruiksbeperkende technologieën zoals een start-stopsysteem of een dubbele koppeling transmissie voor het optimaliseren van het schakelen. De mini-MPV Ford B-Max wordt gebouwd in de Roemeense Ford-fabriek die de Amerikanen sinds 2009 aanvankelijk voor de productie van de combi Ford Transit Connect gebruikt hadden.

Beoordelingen voor Ford B-Max

14 Beoordelingen

4,7