Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chrysler-grand-voyager-front

Chrysler Voyager

1 / 3
chrysler-grand-voyager-front
chrysler-grand-voyager-side
chrysler-grand-voyager-back

Sterke punten

 • Ruimte voor maximaal zeven personen
 • Grote flexibiliteit in het interieur
 • Motoren met hoog vermogen

Zwakke punten

 • Niet langer beschikbaar als nieuwe auto
 • Zitcomfort kan beter
 • Zwakke remmen en oncomfortabele besturing

Chrysler Voyager : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Chrysler Voyager, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Chrysler Voyager: Veel ruimte en traditie in een populaire bestelwagen

Toen de Chrysler Voyager in de jaren tachtig werd gelanceerd, was er nauwelijks concurrentie. Met zijn enorme ruimte en flexibiliteit wist de bestelwagen veel klanten voor zich te winnen, ook in Nederland: De Voyager was het best verkochte voertuig van de fabrikant, tot de productie in 2008 werd stopgezet. Lees meer

Interesse in een Chrysler Voyager

Chrysler Voyager occasions
Chrysler Voyager nieuwe auto's
Chrysler Voyager dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De Chrysler Voyager overtuigt met een zeer hoge mate van flexibiliteit in het interieur.
 • De motoren bieden voldoende vermogen voor alle dagelijkse ritten.
 • Indien gewenst is de Chrysler Voyager goed uitgerust met vele functies.
 • Het voertuig biedt ook een goede bescherming voor passagiers en weggebruikers.
 • Een hoog laadvermogen en een aanhangwagenkoppeling zorgen voor een hoge dagelijkse inzetbaarheid.

Gegevens

Motoren

Als we kijken naar de beschikbare motor opties, is de Chrysler Voyager typisch Amerikaans. Dit betekent dat varianten met veel vermogen en een grote motorinhoud beschikbaar zijn. In de loop van de productie kwam de auto van de band met talrijke benzine- en dieselmotoren, alle met indrukwekkende pk's.

In de laatste generatie van de Chrysler Voyager, die beschikbaar was van 2004 tot 2008, heeft de Voyager 2.4i 16V SE een 2,4 liter benzinemotor die 147 pk levert op de weg. Zo accelereert de Voyager tot een topsnelheid van 183 km/u. Voor de sprint van nul naar honderd heeft het model ongeveer 12,4 seconden nodig. Het maximumkoppel is 218 Nm. De fabrikant geeft voor deze motor een gecombineerd brandstofverbruik op van 10,1 l/100 km. Het model was verkrijgbaar met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een automatische vierversnellingsbak.

Als alternatief kunnen klanten ook kiezen voor de Chrysler Voyager met een 3,3-liter V6-benzinemotor. Deze brengt 180 pk over op de weg via een automatische versnellingsbak met vier versnellingen. Het maximum koppel wordt bereikt bij 285 Nm. De topsnelheid wordt vermeld op 179 km/u, wat iets lager is, en de auto breekt de 100 km/u-grens na 12,6 seconden. Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt eveneens 10,1 l/100 km.

Voor wie lagere onderhoudskosten wenste, was de Chrysler Voyager verkrijgbaar met een dieselmotor. De laatste generatie was beschikbaar met zowel een 2,5-liter als een 2,8-liter motor. De eerste brengt 140 pk op de weg en accelereert de auto tot 185 km/u. Het gecombineerde brandstofverbruik bedraagt 7,5 liter. Het gecombineerde verbruik bedraagt 7,7 l/100 km. De variant met een grotere cilinderinhoud levert 149 pk, en de topsnelheid ligt iets lager op 180 km/u. Het brandstofverbruik overtreft dit echter met 8,7 l/100 km. Anderzijds is het verbruik 8,4 l/100 km.

Afmetingen

De Chrysler Voyager is ontworpen om ruimte te bieden aan het hele gezin en daarnaast om geschikt te zijn voor grotere transporten. De carrosserie is dienovereenkomstig groot. Afhankelijk van het model biedt de auto comfortabel plaats aan vijf of zeven passagiers. Terwijl de standaardversie ongeveer 4,8 meter lang is, is de Chrysler Grand Voyager met meer dan vijf meter aanzienlijk langer. In combinatie met de breedte van bijna twee meter is het voertuig slechts beperkt geschikt voor stadsverkeer en kan het zoeken naar een geschikte parkeerplek dus enige tijd in beslag nemen. Het leeggewicht bedraagt 1.815 kg in de basisversie.

De grootte van de carrosserie betekent natuurlijk dat passagiers ruim kunnen zitten in de Voyager. De minstens 440 liter bagageruimte spreekt voor zich. Bovendien heeft de Chrysler Voyager een variabel zitconcept. De stoelen op de tweede en derde rij kunnen niet alleen zeer gemakkelijk worden verplaatst of versteld, maar kunnen ook volledig worden verwijderd. Zo wordt de Chrysler Voyager met weinig moeite een praktische transporter en is er plaats voor tot 4.080 liter bagage. Als dat nog niet genoeg is, zijn er praktische dakdragers verkrijgbaar. Bovendien konden klanten kiezen voor de optionele aanhangwagenkoppeling met een maximaal geremd trekvermogen tot 1.600 kilogram.

Gegevens Chrysler Voyager 2.4i 16V SE
Productie 2004 – 2008
Lengte, breedte, hoogte 4,8 x 2,0 x 1,75 m
Wielbasis 2,8 meter
Inhoud bagageruimte 440 - 4.080 l l
Ledig gewicht 1.815 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.485 kg
Cilinderinhoud 2.429 cm³
Koppel 218 Nm
Topsnelheid 183 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 12,4 s
Tankinhoud 75 l
Verbruik 10,1 l/100 km (gecombineerd)
CO2-uitstoot 250 g/km

Varianten

Naast de naam Chrysler Voyager wordt het voertuig in veel landen ook onder andere namen verkocht. In alle gevallen biedt het voertuig echter standaard al een flinke hoeveelheid ruimte en de reeds genoemde flexibiliteit. Afhankelijk van de gekozen uitrustingslijn zijn ook veel technische voorzieningen geïntegreerd.

De uitrustingslijnen SE, SE Luxe, Business, LX, Limited en Limited AWD bieden verschillende niveaus van comfort. Zo beschikt het model zelfs in de basisversie over een 12-volt stroomaansluiting vooraan en achteraan, warmte-isolerende beglazing of centrale vergrendeling met afstandsbediening. Het wordt echter pas echt comfortabel wanneer de klanten de extra prijs betalen voor de andere lijnen.

Prijzen

In de vorige generatie was de basisversie zonder extra uitrustingspakketten nieuw verkrijgbaar voor 30.550 euro. Afhankelijk van de motor en de uitrusting konden de prijzen echter tot ver boven de 40.000 euro kunnen stijgen.

Met zijn grotendeels betrouwbare motoren en goede staat is de Chrysler Voyager een goede keuze als occasion voor gezinnen. Goedkope voertuigen zijn te vinden op de occasionmarkt vanaf ongeveer 6.000 euro. Het aanbod is echter vrij schaars en er kunnen daarnaast vaak hoge kilometerstanden worden verwacht bij aangeboden modellen.

Design

Exterieur

De Chrysler Voyager is groot en nogal log, wat zelfs het moderne uiterlijk van de laatste generatie nauwelijks kan verbergen. De ontwikkeling van de laatste jaren is niettemin indrukwekkend wat het uiterlijk betreft. Alles, van zeer hoekig tot eerder rond, was vertegenwoordigd in de vroegere generaties. In de laatste versie, die leverbaar was tot 2008, had de Chrysler Voyager ondanks zijn formaat toch een harmonieuze uitstraling. Grote koplampen, veel sierstrips en een enorme grille zijn natuurlijk ook een must voor een auto met Amerikaanse invloeden.

Interieur

Het interieur oogt vooral zeer luchtig en tegelijkertijd goed doordacht. Zelfs onervaren bestuurders vinden het erg gemakkelijk om alle functies te bedienen, want de bediening van de middenconsole is erg intuïtief. De bestuurder en passagiers profiteren niet alleen van veel hoofd- en beenruimte, maar ook van grote ramen en de aangename helderheid die daarmee gepaard gaat. De ramen, inclusief thermische beglazing, maken het rijden in de Chrysler Voyager namelijk zeer comfortabel.

chrysler-grand-voyager-interior

chrysler-grand-voyager-seats chrysler-grand-voyager-trunk

Veiligheid

Wat veiligheid betreft, is de uitrusting van de Chrysler Voyager hoogstaand voor de generatie auto’s die in het eerste decennium van de 21e eeuw op de markt kwam. Zowel bestuurders- als passagiers-, zij- en hoofdairbags zijn aanwezig, evenals ABS. Alleen de remmen lijken wat overbelast door het hoge ledige gewicht van de auto en de besturing voelt wat traag aan.

Alternatieven

Het aantal grote bestelwagens met ruimte voor het hele gezin is in de loop der jaren afgenomen. Met de Jogger rolt er nu minstens één grote stationwagon met hoog dak van Dacia bij de dealers binnen die als nieuwe auto kan worden besteld. Het voertuig biedt veel ruimte, een hoog niveau van comfort en een aantrekkelijk design. Een instapprijs van 13.990 euro voor een nieuw model maakt de Jogger een solide alternatief voor de Chrysler Voyager.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Chrysler Voyager?
Er is weinig kritiek op de motoren of de roestbestendigheid van de Chrysler Voyager. Het model is dan ook vaak in trek als occasion, ook modellen met hoge kilometerstand.
Is er een opvolger voor de Chrysler Voyager?
De typische ‘van’ wordt steeds minder vaak gekocht. De Chrysler Voyager is geen uitzondering. Daarom werd het voertuig in 2008 zonder vervanging uit het gamma gehaald. Er is nog geen opvolger bekend.

Beoordelingen voor Chrysler Voyager

23 Beoordelingen

4,4