Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chrysler-pt-cruiser-front

Chrysler PT Cruiser

1 / 3
chrysler-pt-cruiser-front
chrysler-pt-cruiser-side
chrysler-pt-cruiser-back

Sterke punten

 • Krachtige motoren
 • Veel ruimte
 • Goede apparatuur

Zwakke punten

 • Hoog verbruik
 • Veiligheidsuitrusting ontbreekt
 • Vaak technische problemen

Chrysler PT Cruiser : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Chrysler PT Cruiser, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Chrysler PT Cruiser: Modern voertuig met populaire retro-designelementen

De Chrysler PT Cruiser is een personenwagenmodel gebouwd van 2000 tot 2010 dat werd aangeboden als stationwagen en als cabriolet. Het voertuig belooft veel comfort en een retrodesign. Technische problemen en een ontoereikende veiligheidsuitrusting hebben het imago van het voertuig echter snel aangetast. Lees meer

Interesse in een Chrysler PT Cruiser

Chrysler PT Cruiser occasions
Chrysler PT Cruiser dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De Chrysler PT Cruiser biedt goede interieurruimte voor maximaal vijf personen.
 • Hogere uitrustingslijnen omvatten een goede uitrusting met veel comfort.
 • Naast de estate biedt de autofabrikant ook een lifestyle cabriolet aan voor klanten.
 • Het brede aanbod motoren omvat ook krachtige aandrijvingen.
 • Het ontwerp is voorzien van fijne retro details, waardoor het een echte blikvanger is.

Gegevens

Motor

Voor de Chrysler PT Cruiser hadden de klanten na de facelift in 2006 de keuze uit verschillende diesel- en benzinemotoren met verschillende vermogens. Om het hoge brandstofverbruik van benzinemotoren te vermijden en toch goede rijprestaties te bereiken, kozen velen voor een Chrysler PT Cruiser met een dieselmotor. De 150 pk aandrijflijn bood 2,5 liter cilinderinhoud en 300 Nm koppel. Met deze motor accelereert de Chrysler PT Cruiser naar 100 km/h in 11,2 seconden, met een topsnelheid van 183 km/h.

Maar ook de benzinemodellen vonden gretig aftrek, mede dankzij het grote vermogen en de gunstige prijzen. In de basisvariant had de Chrysler PT Cruiser een 116 pk sterke benzinemotor. Klanten moeten geen sportieve ambities verwachten met de 1.6 liter motor, de hoogste snelheid is 176 km/u en de acceleratie naar 100 km/u duurt een ontspannen 13,5 seconden.

Als je meer vermogen en een zekere sportiviteit wenst, is de 2,4-liter benzinemotor met turbo en maximaal 223 pk wellicht een goede keuze. Met een koppel van 332 Nm accelereert de Chrysler PT Cruiser vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 7,6 seconden en sprint hij naar een topsnelheid van 205 km/u. Tegelijkertijd neemt het brandstofverbruik toe; minder dan tien liter is nauwelijks mogelijk bij een realistische rijstijl. Dankzij de verbeterde aerodynamica en de lagere hoogte kan de Chrysler PT Cruiser als cabriolet zelfs een topsnelheid van 225 km/u halen.

De Chrysler PT Cruiser is uitgerust met een handgeschakelde versnellingsbak en voorwielaandrijving. Op verzoek kan ook een automatische transmissie worden besteld.

Afmetingen

Hoewel de Chrysler PT Cruiser ruimte biedt aan vijf personen en er allesbehalve klein uitziet als je naar de carrosserie kijkt, zijn de afmetingen toch hanteerbaar. Het voertuig is bijna 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,7 meter hoog. Met een draaicirkel van 12 meter is het voertuig echter niet bijzonder wendbaar en niet echt geschikt voor stadsverkeer.

Binnenin vinden de passagiers niet alleen vijf zitplaatsen, de fabrikant spreekt ook van een laadvolume van maximaal 620 liter. In de cabriolet is dat met 249 liter aanzienlijk minder. De stoelen op de tweede rij kunnen desgewenst gemakkelijk worden neergeklapt en het laadvolume neemt met weinig moeite toe tot meer dan 1.000 liter. Klanten hoeven het ook niet te stellen zonder een optionele aanhangwagenkoppeling indien gewenst. Met grote of zware aanhangers wordt het voertuig echter snel overbelast, ondanks zijn krachtige motoren. Dat blijkt al bij de maximale trekkracht, die al bij 1.000 kilogram wordt bereikt. De belasting is met iets meer dan 400 kilogram ook allesbehalve hoog, dus de limieten moeten hier zeker in acht worden genomen.

Bouwtijd 2000 - 201
Lengte, breedte, hoogte 4,3 m x 1,8 m x 1,5 - 1,7 m
Wielbasis 2,6 m
Laadruimte 521-2.150 l, 210-1.325 l (cabriolet)
Leeggewicht 1.441-1.605 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.870-1.980 kg
Inhoud 1.598-2.429 cm³
Koppel 157-332 Nm
Topsnelheid 176-200 km/u
Acceleratie 0 tot 100 km/u 7,6-13,5 s
Tankinhoud 57 l
Verbruik 7,7-10,0 l (benzine), 6,7 (diesel)
CO2-uitstoot 180-235 g/km (benzine), 177 g/km (diesel)

Varianten

Naast de basisuitrusting konden klanten de Chrysler PT Cruiser bestellen in verschillende uitrustingslijnen en het voertuig aanpassen aan hun eigen behoeften. Zelfs in de basisversie is het model voorzien van enkele belangrijke kenmerken voor comfortabele ritten. Zo was de Chrysler PT Cruiser altijd uitgerust met power windows voorin en achterin. Als onderdeel van het herontwerp van 2006 heeft de Amerikaanse autofabrikant ook zwaar geïnvesteerd in verbeterde geluidsisolatie om het geluidsniveau in de Chrysler PT Cruiser aanzienlijk te verlagen.

Op verzoek kozen veel klanten voor de GT- en Limitedvarianten. Beide versies beloofden nog meer luxe en meer technologieën, waaronder een speciaal Boston Acoustics premium geluidssysteem met een vermogen van 368 watt.

Prijs

De Chrysler PT Cruiser kon zich met zijn eigenzinnige vormgeving nauwelijks op de Nederlandse markt vestigen. Bovendien was de auto met meer vermogen of met een hogere uitrustingslijn niet noodzakelijkerwijs een koopje. Het volledig uitgeruste model kostte tot 30.000 euro, terwijl de instapprijzen begonnen bij iets minder dan 16.000 euro.

Sinds 2010 is de Chrysler PT Cruiser ook in Nederland niet meer als nieuwe auto leverbaar, zodat klanten zich moeten richten op een occasion. Met een lage kilometerstand en in goede staat, kosten de modellen hier ongeveer 2.000 - 5.000 euro. Alleen het hoge verbruik en de deels dure reparaties vertroebelen het beeld. De motorrijtuigenbelasting voor dit model bedraagt ongeveer 1000 euro per jaar.

Design

Exterieur

Het exterieur van de Chrysler PT Cruiser is zeer opvallend en een van de bijzondere kenmerken van het voertuig. De combinatie van moderne rondingen en klassieke retro-elementen is ofwel aangenaam ofwel ontmoedigend; er is nauwelijks een middenweg. De Chrysler PT Cruiser valt nog meer op door zijn cabrio-ontwerp. Het stoffen dak geeft de auto een gehurkt uiterlijk, en de carrosserie is er aanzienlijk lager door. Als onderdeel van de facelift van 2006 kreeg de Chrysler PT Cruiser ook visuele veranderingen, waaronder herziene koplampen aan de voorkant en een algemeen ronder, meer coherent uiterlijk.

Interieur

Het interieur lijkt in vergelijking veel eenvoudiger, is zeer overzichtelijk en zeer gemakkelijk te bedienen. De afwerking is zeer overtuigend en ook de materiaalkeuze is aantrekkelijk. Het voertuig blijft er goed onderhouden en schoon uitzien, zelfs na vele kilometers en jaren. De ronde instrumenten achter het stuurwiel zijn echter soms erg moeilijk af te lezen, vooral als de koplampen branden. In de hogere uitvoeringen blijkt de Chrysler PT Cruiser echter een comfortabele metgezel, zelfs op langere reizen. Een lager geluidsniveau na de facelift, comfortabele stoelen inclusief elektrische verstelling of een krachtige verwarming met airconditioning: het model laat vrijwel niets te wensen over.

chrysler-pt-cruiser-interior chrysler-pt-cruiser-trunk

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid is de Chrysler PT Cruiser helaas niet overtuigend, dit komt vooral door het gebrek aan veiligheidsuitrusting. ESP is niet beschikbaar voor de nieuwere modellen en zelfs ABS is niet standaard op alle voertuigen. In 2002 werd de PT Cruiser in de Euro NCAP crashtest onder de loep genomen en kreeg hij drie van de maximaal vijf mogelijke sterren. Nadat Chrysler bij de eerste crashtest van US NCAP in 2001 slechts twee van de vijf sterren had behaald, voerde de autofabrikant snel verbeteringen door. In 2002 werd een nieuwe test uitgevoerd en het voertuig behaalde vier van de vijf sterren.

Toch zijn er natuurlijk ook positieve punten en aspecten te beschrijven, waaronder de seriële voor- en zij-airbag. Bovendien kunnen kinderzitjes zeer gemakkelijk en veilig worden vastgezet, en de grote deuren met een grote openingshoek maken het in- en uitstappen in de Chrysler PT Cruiser meer dan aanzienlijk gemakkelijker.

Alternatieven

Als je op zoek bent naar een betrouwbare metgezel en tegelijkertijd goed kunt leven met een nogal onopvallend ontwerp, moet je eens kijken naar een occasion Opel Vectra als alternatief. Het voertuig biedt een enorm comfort voor zijn leeftijd, veel ruimte en is bovendien zeer betaalbaar. In Nederland zijn occasions al verkrijgbaar vanaf 2.500 euro, en dankzij betrouwbare motoren is een hoge kilometerstand geen probleem.

FAQ

Wanneer werd de Chrysler PT Cruiser gebouwd?
De eerste modellen van de Chrysler PT Cruiser werden door de Amerikaanse autofabrikant gelanceerd in 2000. In 2006 kreeg het voertuig een facelift, waarna de productie in 2010 werd beëindigd.
Hoe betrouwbaar is de Chrysler PT Cruiser?
De Chrysler PT Cruiser wordt vaak genoemd in verband met technische problemen, die ook betrekking hebben op de motoren. Bij de aankoop van een occasion moet de klant daarom goed kijken en zich ervan vergewissen dat de auto perfect is onderhouden.

Beoordelingen voor Chrysler PT Cruiser

39 Beoordelingen

4,3