Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-land-cruiser-side

Toyota Land Cruiser

1 / 3
toyota-land-cruiser-side
toyota-land-cruiser-front
toyota-land-cruiser-back

Sterke punten

  • Sterke motoren
  • Duurzaam en veilig
  • Geschikt voor offroad

Zwakke punten

  • Niet gemaakt voor Europa
  • Hoge prijs
  • Relatief hoog brandstofverbruik

Toyota Land Cruiser : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Toyota Land Cruiser, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Toyota Land Cruiser: Een offroad-legende

De Toyota Land Cruiser is een eersteklas terreinauto die al bijna 70 jaar de lat hoog legt. Het voertuig is een offroad-legende en biedt veiligheid, duurzaamheid, offroadcapaciteiten en rijcomfort. Lees meer

Interesse in een Toyota Land Cruiser

Toyota Land Cruiser occasions
Toyota Land Cruiser nieuwe auto's
Toyota Land Cruiser dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Veel ruimte en comfort in het interieur.
  • Bovengemiddelde veiligheid in carrosserie en systemen.
  • Toont zijn sterke punten vooral offroad.
  • Zeer goede rijeigenschappen ondanks de enorme carrosserie.

Gegevens

Motoren

In de zomer van 2021 ging de J300, de nieuwe editie van de Toyota Land Cruiser, in de verkoop in Japan, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten. De vraag is enorm en Toyota kan de productie van de nieuwe Land Cruiser J300 nauwelijks bijhouden. In feite kan de levertijd oplopen tot vier jaar.

De J300 wordt in alle varianten aangeboden als V6-motor en als benzine of diesel. De dieselmotor werd een kleine twee maanden later geïntroduceerd dan de benzinemotor. De transmissie is uitsluitend verkrijgbaar als aangename automatische versnellingsbak.

3.5 V6 4.0 V6 3.3 V6
Bouwperiode sinds 06/2021 sinds 06/2021 sinds 08/2021
Motortype V6-benzinemotor V6-benzinemotor V6-dieselmotor
Cilinderinhoud 3,4 l 4,0 l 3,3 l
max. vermogen (pk) 415 pk 275 pk 309 pk
Transmissie Automatische transmissie met 10 versnellingen Automatische transmissie met 6 versnellingen Automatische transmissie met 10 versnellingen
Topsnelheid 210 km/h 190 km/h 210 km/h
Acceleratie, 0-100 km/u 6,8 seconden 10,7 seconden 6,9 seconden
Brandstofverbruik 10,8 l 10,6 l 8,9 l

In tegenstelling tot zijn voorganger werd er geen V8-motor gemonteerd. Nu is er een V6 benzinemotor die een vermogen levert van 415 pk. Als alternatief is een kleinere motorversie beschikbaar met een 4,0-liter V6-benzinemotor die 275 pk produceert, of een 3,3-liter V6-dieselmotor die ongeveer 309 pk produceert.

Sommige motoren voor de Toyota Land Cruiser zijn echter helaas niet leverbaar in Nederland. Vanwege de overeenkomstige vraag is het voertuig hier alleen leverbaar met de 2,8 liter dieselmotor. In alle configuraties heeft het model vierwielaandrijving. Klanten hebben de keuze tussen een handgeschakelde en een automatische transmissie. Met tot 420 Nm koppel, dat al beschikbaar is bij 1400 toeren per minuut. 177 pk aan maximumvermogen zou gemakkelijk moeten volstaan voor de meeste reizen en activiteiten in het dagelijks leven. De benzinemotoren zijn geschrapt zonder vervanging en zijn daarom alleen als occasion op de markt te vinden.

Afmetingen

De nieuwe Toyota Land Cruiser J300 heeft een lengte van ongeveer 5 meter, een breedte van 2 meter en een hoogte van iets minder dan 1,9 meter. In totaal heeft de SUV indien gewenst zeven zitplaatsen. De bagageruimte heeft een inhoud van 104 tot 1.934 liter, afhankelijk van het aantal zitplaatsen.

Varianten

De Toyota Land Cruiser kwam al in 1954 met zijn eerste model op de automarkt. Sindsdien zijn er opvolgers gekomen met betere prestaties en een vernieuwd interieur en exterieur. De huidige J300 is verkrijgbaar in een sportieve variant die zich in het bijzonder onderscheidt: De Toyota Land Cruiser GR Sport. Hij heeft een benzinemotor met net geen 3,5 l cilinderinhoud en een turbo. Het geheel wordt aangedreven door een 10-traps automaat en brengt het zwaargewicht op 415 pk.

Prijs

De Toyota Land Cruiser overtuigt met een aantrekkelijk totaalpakket en vele voordelen, maar het voertuig heeft ook zijn prijs. Bij de aankoop van een nieuwe auto moet ten minste 105.000 euro worden gerekend. Het aanbod omvat alleen de 2,8-liter dieselmotor en twee individueel te kiezen uitrustingskenmerken. Over het algemeen biedt het basismodel al een enorm uitgebreide uitrusting en een hoog niveau van rijcomfort, zodat het meestal niet nodig is extra te betalen voor extra voorzieningen.

De Toyota Land Cruiser is als occasion in Nederland zeer zeldzaam en in nieuwere versies geen koopje. Hier zijn de eerste aanbiedingen te koop vanaf ongeveer 40.000 euro. Oudere versies kosten meestal aanzienlijk minder, maar bieden ook een beperkter comfortniveau en weinig voorzieningen.

Daarbij komen nog de hoge onderhoudskosten voor de Toyota Land Cruiser. Hoewel de aangeboden dieselmotor met een verbruik van circa 7,5 liter per 100 kilometer verrassend zuinig blijkt te zijn, geldt dat niet voor de oudere benzinemotoren. Bovendien is het voertuig erg zwaar. De Nederlandse motorrijtuigenbelasting bedraagt daarmee ongeveer 1.500 euro per jaar.

Design

Exterieur

De Land Cruiser is een enorme auto. Hij behoort tot de grote SUV's en is met zijn vijf meter lengte en twee meter breedte een zeer forse terreinauto. Aan de voorkant springen het grote radiatorrooster en de LED-verlichting in het oog. De carrosserie van de J300 is iets hoekiger gebouwd dan die van zijn voorgangers. Dat de motor van de Land Cruiser veel vermogen heeft, blijkt ook uit de grote motorkap.

Interieur

Binnenin experimenteert Toyota niet en gaat voor een klassieke, hoogwaardige uitstraling. Dat betekent dat er de normale analoge ronde instrumenten zijn en een grote monitor in het midden. Er is een groot multimediascherm aan de rechterkant. De schakelaars en knoppen blijven vrij traditioneel. De stoelen zijn voorzien van airconditioning en een JBL geluidssysteem. De GR Sport-versie heeft zelfs een speciaal elektronisch gestuurd chassis. Er is ook voldoende ruimte voor de inzittenden, want er passen tot zeven personen in de terreinwagen.

toyota-land-cruiser-interieur

Veiligheid

De Toyota Land Cruiser J300 uit 2022 werd onderworpen aan het Australian New Car Assessment Program (ANCAP) en kreeg de hoogste waardering van 5 sterren. De beoordeling geldt voor alle beschikbare varianten behalve de GR Sport, want die is niet in de beoordeling meegenomen. Twee airbags vooraan en zij-airbags zorgen ervoor dat de inzittenden zowel op de borst als op het hoofd volledig beschermd zijn. Bovendien zijn knie-airbags voor de bestuurder en voorpassagier aan de standaarduitrusting toegevoegd. Tot de veiligheidssystemen behoren autonoom remmen in noodgevallen, een systeem om de rijstrook in de gaten te houden en een snelheidsassistentiesysteem, dat standaard op alle varianten is gemonteerd.

Alternatieven

Het populairste alternatief voor de Land Cruiser is de G-Klasse van Mercedes-Benz. De levertijden zijn hier net zo lang en de prijzen nog hoger. Een nieuwe G-Klasse staat momenteel genoteerd vanaf een prijs van 109.296 euro. Qua prestaties is er echter ook iets meer aanbod, want de G-Klasse kan tot 585 pk leveren. Er zijn aanzienlijk goedkopere modellen op de Nederlandse markt voor occasions, maar de voertuigen zijn vrij zeldzaam. De prijzen liggen in dit geval rond de 50.000 euro voor oudere modellen met een zeer goede uitrusting.

Alle Land Rover modellen kunnen worden beschouwd als een goedkoper alternatief. In directe vergelijking is er echter iets minder vermogen en, afhankelijk van het model, minder ruimte voor de inzittenden. Klanten kopen de Range Rover Evoque, die in Nederland nog steeds als nieuwe auto verkrijgbaar is, vanaf ongeveer 60.000 euro. Wie meer offroadcapaciteiten en meer comfort wil, moet kiezen voor de Land Rover Defender. Het model kost in Nederland ongeveer 85.000 euro als nieuwe auto. Met superieure terreincapaciteiten, standaard vierwielaandrijving en een geweldig rijcomfort biedt het model vele voordelen en aantrekkelijke kenmerken in directe vergelijking met de Toyota Land Cruiser.

FAQ

Hoeveel kost een Toyota Land Cruiser?
De prijs van de J300 begint in Nederland bij ongeveer 105.000 euro. Dit is het instapmodel. Met meer vermogen of verbeterd comfort stijgen de prijzen voor de Toyota Land Cruiser echter aanzienlijk en snel boven de 110.000 euro.
Wordt de Toyota Land Cruiser nog steeds gebouwd?
Ja, de Toyota Land Cruiser J300 wordt sinds 2021 geproduceerd en verkocht. Een nieuwe auto bestellen in Nederland kan ook zonder problemen, hoewel er lange levertijden kunnen gelden.
Is de Toyota Land Cruiser geschikt voor offroad?
Met zijn vierwielaandrijving is de Land Cruiser zeker geschikt voor off-roadgebruik. Bovendien maakt het voertuig indruk met een grote bodemvrijheid en een robuust chassis, zodat de Toyota Land Cruiser doorgaans zonder problemen moeilijk terrein overwint.
Hoeveel pk heeft een Toyota Land Cruiser?
Afhankelijk van het model is de Toyota Land Cruiser J300 leverbaar vanaf 275 pk, 309 pk of zelfs met 415 pk als sportvariant.

Beoordelingen voor Toyota Land Cruiser

18 Beoordelingen

4,6