Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chrysler-neon-l-01.jpg

Chrysler Neon

1 / 2

Chrysler Neon : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Chrysler Neon, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Chrysler Neon wordt in 1995 het instapmodel van het merk

Voor de toetreding van Fiat en voor de merkfusie Chrysler-Lancia, weerspiegelde de modelverscheidenheid van de Amerikaanse autofabrikant Chrysler zich nauwelijks op de Europese markten. Op de meeste Europese markten was het merk eigenlijk alleen vertegenwoordigd met de grotere sedans, coupés en cabrio's uit de series Chrysler LeBaron, Sebring en Chrysler 300, alsook met de MPV Chrysler Voyager. Lees meer

Interesse in een Chrysler Neon

Chrysler Neon occasions
Chrysler Neon dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Een kleiner model uit de middenklasse was na de kortstondige fusie met het Duitse Daimler-concern verkrijgbaar met het retromodel Chrysler PT, die in 2000 in Europa geïntroduceerd werd en twee jaar lang parallel aan de Chrysler Neon geproduceerd werd. Deze Chrysler Neon, een klassieke sedan uit de middenklasse van de fabrikant, werd in 1994 voor het eerst in de voertuigcollectie opgenomen en representeerde vanaf 1995 in twee generaties buiten de Noord-Amerikaanse markten het instapmodel van het merk. Het model werd tot 2002 geproduceerd.

De Chrysler Neon wordt gebouwd als sedan en als coupé

In de VS werd de introductie van de 4,35 meter lange en meer dan 1,70 meter brede sedan met een wielbasis van 2,64 meter gezien als Chrysler’s entree binnen de door Japanse producenten gedomineerde compacte middenklasse. En ook in Europa werd de Neon met deze afmetingen tot deze klasse gerekend. De eerste generatie van de Chrysler Neon werd van 1994 tot 1999 in twee carrosserieversies gebouwd: als klassieke sedan met vier deuren, en als tweedeurs coupé. De coupévariant werd in Europa niet aangeboden en verdween met de komst van de tweede generatie in 2000 helemaal uit de collectie. In de tweede generatie was de sedan verlengd tot 4,43 meter en deze werd op de Europese markten tot 2002 onder de naam Chrysler Neon verkocht. In de VS was het model daarentegen nog tot 2005 verkrijgbaar onder de naam Dodge Neon.

De motoruitrusting van de Chrysler Neon

Dat de producent haar instapmodel op de thuismarkt onder de naam van dochter Dodge verkocht had een reden: in de VS gold Dodge als het sportief georiënteerde merk van het Chrysler-concern. Passend hierbij rustte de constructeur de Neon uit met motoren die voor zijn klasse bovengemiddeld goed presteerden. In Europa was de Chrysler Neon verkrijgbaar in drie prestatieniveaus met een vermogen van 85 kW (116 pk), 98 kW (133 pk) of 110 kW (150 pk) voor het 2,0 liter topmodel. In de tweede generatie werd dit laatstgenoemde topmodel niet meer aangeboden. Bij de modellen vanaf bouwjaar 1999 had men de keuze uit een 1,6 liter benzinemotor met een vermogen van 85 kW (116 pk) en een 2,0 liter motor met een vermogen van 98 kW (133 pk).

Beoordelingen voor Chrysler Neon

5 Beoordelingen

4,2