Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Kia Pride te koop: tweedehands en nieuw

Kia Pride

Informatie over Kia Pride

De Kia Pride komt in 1986 op de markt

De Kia Pride werd van 1986 tot 2000 geproduceerd. Als gemeenschappelijk project met Mazda en Ford was hij vrijwel gelijkgebouwd als de Mazda 121 en de Ford Festiva, die twee jaar later op de markt kwamen. De Pride was verkrijgbaar als driedeurs en als vijfdeurs hatchback, en als vierdeurs sedan met gewone kofferruimte. Hoewel hij tot de economyklasse behoorde, was de Pride echter ook als vijfdeurs combi verkrijgbaar. In 2000 werd de productie van het model beëindigd. De Kia Picanto, die in 2004 op de markt kwam, geldt als zijn officiële opvolger.

Uitvoeringen en motoren van de Kia Pride

De Kia Pride werd uitsluitend met een 1,3 liter ottomotor aangeboden die aanvankelijk met een vermogen van 44 kW en met een vermogen van 54 kW verkrijgbaar was. Begin 1996 werd het vermogen van de krachtigste motor teruggebracht naar 53 kW, om zo aan de Euro2-norm te kunnen voldoen. De zwakkere motor was daarentegen alleen voor de driedeurs modellen verkrijgbaar. Vanaf 1997 was er nog maar één 1,3 liter ottomotor met een vermogen van 47 kW verkrijgbaar. Hiermee kon een maximumsnelheid van 150 km/u bereikt worden. De Kia Pride werd standaard met een handmatige vijfversnellingsbak uitgerust. Sommige motorvarianten waren tegen een meerprijs echter ook in combinatie met een automaat met drie versnellingen verkrijgbaar.

Uitrustingen en bijzonderheden van de Kia Pride

De Kia Pride kon tegen een meerprijs besteld worden met stuurbekrachtiging, airconditioning en metallic lak – de combivariant was bovendien optioneel met centrale deurvergrendeling verkrijgbaar. In Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland werd de Pride als Ford Festiva verkocht, waar hij gold al het instapmodel van Ford. In Iran wordt de Pride nog steeds geproduceerd door SAIPA en hier geldt hij als één van de succesvolste auto’s van het land.

Beoordelingen voor Kia Pride

1 Beoordelingen

5,0