Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
kia-stinger-front

Kia Stinger

1 / 3
kia-stinger-front
kia-stinger-back
kia-stinger-side

Sterke punten

 • Wegligging
 • Comfortabel
 • Uitstraling

Zwakke punten

 • Verbruik
 • Fiscaliteit
 • CO² uitstoot

Kia Stinger : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Kia Stinger, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 49.850,-*
Occasions vanaf:€ 24.480,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Kia Stinger: de gaafste auto van de Zuid-Koreaanse autofabrikant?

Het was ruim pre Covid en ander onheil toen Kia zijn Stinger in 2017 op de wereld losliet en zonder schaamte beweerde hiermee de Duitse constructeurs het vuur aan de schenen te willen leggen. Inmiddels is er veel water door de Vesder gevloeid en werd het vuur redelijk ver van de schenen aangestoken. Toch is de Stinger, hier nog in 1 versie te kopen en te overwegen auto als je het wat breder en vooral gekker wil laten hangen. Want hij is zonder meer exclusiever dan de verzamelde concurrentie. Lees meer

Interesse in een Kia Stinger

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De Stinger heeft een meer dan gedegen vierwielaandrijving en de V6 heeft een beschaafde brom en wordt aan een al even beschaafde 8-traps automaat gekoppeld. Tel daar de rijmodi bij en elke chauffeur kan in zijn Stinger het juiste karakter zoeken en vinden.
 • 7 jaren garantie, je mag op zoek naar een importeur die dezelfde garantievoorwaarden geeft aan een auto met duidelijke sportieve aspiraties.
 • De Stinger mag dan zeer sportief van aard zijn, het praktisch gebruik wordt evenmin achterwege gelaten. Het neerklappen van de achterbank vergroot de ruim 406 l grote koffer tot een bruikbare 1114 l.

Belangrijke gegevens

De vierwielaandrijving verdeelt de kracht van de motor zeer efficiënt naar daar waar de meeste tractie nodig is. Dat zorgt voor een prettige rijervaring. Je kunt als chauffeur kiezen uit een Comfort-, Sport-, en Sport+ afstelling en het zal je niet verbazen dat de laatste twee tot een virielere rijstijl uitnodigen. Maar welke afstelling ook, de wetten van de adhesie zijn ook voor een Stinger geldig.

Die ervaring wordt ook nog eens gestut door de goed ondersteunende stoelen, waarin je als chauffeur stevig gegrepen wordt, maar die toch nog een zeker comfort toelaten bij het in- en uitstappen. Het model is bovendien ook verkrijgbaar met achterwielaandrijving.

Kia heeft begrepen dat niet iedere chauffeur zit te smeken om een knallende uitlaatpijp en geeft zijn V6 een zeer beschaafd geluid mee. Ook als er hoger in de toeren gereden wordt en vaak teruggeschakeld is de V6 niet irritant aanwezig.

Motoren

De Stinger is in Nederland enkel verkrijgbaar met een benzinemotor: steeds een 4-cilinder met turbo. Tot 2021 bedroeg het vermogen van de motor 370 pk, sinds 2021 ligt dat vermogen bij 366 pk.

Afmetingen

De Stinger is 4,83 m lang, 1,87 m breed, 1,4 m hoog en weegt leeg zo’n 1,8 ton. Je kan er, maar waarom zou je, een geremde aanhanger van 1,1 ton achter hangen. Het hoge gewicht zorgt ervoor dat de Stinger niet de zuinigste in zijn soort is, voor een reëel verbruik van 10,9 l moet je al niet te gek doen. Weet ook dat de achterbanden met 25,5 cm gevoelig breder zijn dan vooraan (22,5 cm).

Varianten

Over de varianten zijn we snel uitgepraat. De Kia is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: als de GT en de GT Pro. De GT-uitvoering is de standaarduitrusting en omvat o.a. de volgende features:

 • Snelwegassistentie (HDA)
 • Drive Mode Select
 • Climate control (drie zones)
 • Achteruitrijcamera
 • Intelligente snelheidsbordenherkenning (SLA)

Prijzen

Consumentenadviesprijs voor de Kia Stinger GT bedraagt volgens Kia € 97.495. Voor de GT Pro-uitvoering ligt de prijs bij € 99.990.

Kia’s scoren in hun eerste 7 jaren behoorlijk op de occasionmarkt, want de garantie is overdraagbaar, maar de Stinger moet het echt van de liefhebber hebben en die zijn zelden te vinden. Zoals de zeldzame liefhebber ook zelden een Stinger krijgt aangeboden. Je moet maar eens naar een exemplaar op zoek gaan: veel succes. De Kia Stinger is als occasion verkrijgbaar vanaf €32.450. Hier gaat het om een model uit 2017 met 49.000 km op de teller.

Design

Exterieur

De Stinger was één van de laatste Kia’s die in de desingtaal van de Duitser Peter Schreyer van de tekentafel kwam. Schreyer heeft zijn naam en faam te danken aan de eerste versie van de Audi TT, voorwaar een adelbrief. Als je de achterkant van de Stinger bekijkt en die doet je aan de Audi A7 sportback denken: helemaal juist. Vooraan is hij duidelijk Kia door het radiatorrooster, maar het meest imponeert de auto in profiel, als je de proporties van de gestrekte motorkap en de aflopende daklijn kan inschatten.

Interieur

Een facelift aan de buitenkant die er eigenlijk geen was, is een keuze die binnen opgaat. Ook de binnenkant van de Stinger hebben de Koreanen zo goed als ongemoeid gelaten. Dan merk je de 5 jaren van de auto, want nog een (aanraak)scherm boven op de middenconsole en een dashboard met fysieke meters. Op de middenconsole zijn draai- en drukknoppen en dat verdient nog altijd de voorkeur. Het geheel is strak en kwaliteitsvol afgewerkt, het betere premiumwerk. Getuige, het HarmanKardon hifi-systeem met 15 luidsprekers.

kia-stinger-interior

Veiligheid

Tussen de meters is een klein scherm dat de dode hoek toont en er is een systeem dat passagiers waarschuwt als ze een deur willen openen terwijl je dat beter niet doet. Voorts zijn er de gewoonlijke verdachten: ABS, ESP tractiecontrole, rijbaan assistent, adaptieve cruise-control, … Wie toch in de problemen geraakt, wordt door airbags ten allen kanten beschermd.

Alternatieven

Kia mikt hoog met zijn Stinger en dan komen er de betere Europese auto’s in hun sportief livrei bij kijken: Audi A5, BMW 4 Gran Coupé, Alfa Giulia Quadrifoglio, allemaal auto’s die een stuk duurder zijn dan de Stinger, maar natuurlijk wel het juiste logo op de motorkap hebben staan. Wie zich van logo’s en andere reputaties niks aantrekt, heeft met de Stinger een fijne reisgezel. Zeer betrouwbaar, ook dat nog

FAQ

Wat gebeurt er met de 7 jaren garantie als ik de auto na 4 jaren verkoop?
Die is overdraagbaar naar de volgende eigenaar, de 7 jaren worden volgemaakt.
Is een Kia betrouwbaar?
7 jaar garantie, dat zegt genoeg en Kia komt samen met zustermerk Hyundai steevast uitstekend uit de pechstatistieken.