Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nissan 350Z

Sterke punten
 • Sportieve rijprestaties
 • Wendbare en moderne uitstraling
 • Als occasion goedkoop beschikbaar
Zwakke punten
 • Niet langer beschikbaar als nieuwe auto
 • Motoren met hoog verbruik
 • Weinig geschikt voor dagelijkse ritten

Nissan 350Z: Ga voor een sportieve coupé of wendbare roadster

De Nissan 350Z was tot 2009 als coupé en roadster verkrijgbaar. Het sportieve voertuig vertegenwoordigt de vierde generatie van de Z-sportwagenserie. Tot op de dag van vandaag wordt het voertuig gewaardeerd om zijn goede prijs-prestatieverhouding en wordt het beschouwd als een betaalbare insider-tip. Lees meer

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Sportief uiterlijk met een hoge herkenningswaarde.
 • Goede rijprestaties met de 300 pk benzinemotor.
 • Occasions met lage kilometerstand beschikbaar tegen gunstige prijzen.
 • Zeer goed interieur comfort met goede lange afstand-capaciteiten.
 • Uitgebreide uitrusting met alle noodzakelijke functies.

Gegevens

Motor

In de bouwperiode van 2002 tot 2009 waren er in totaal drie motoren beschikbaar voor de Nissan 350Z, die achtereenvolgens werden vervangen door hun respectievelijke opvolgers. Alle versies waren uitgerust met een 3,5 liter zes-cilinder benzinemotor in V-design.

De Nissan 350Z begon met een motor met 280 pk vermogen, bij 6200 toeren. De motor produceerde zijn volledige koppel van 363 Nm, al bij 4800 toeren per minuut. Met deze versie accelereerde de Coupé in slechts 5,9 seconden naar 100 km/u, terwijl de Roadster er met 6,3 seconden aanzienlijk langer over deed. Nissan heeft de maximumsnelheid elektronisch begrensd op 250 km/u.

In 2006 bracht de autofabrikant een herziene versie van deze motor uit voor de Nissan 350Z. Met een vermogenstoename tot 300 pk accelereerde de sportwagen nu in 5,8 seconden naar 100 km/u**, de nieuwe roadster kreeg ook een motor met 300 pk en had een acceleratie van 0 naar 100 in 6,3 seconden. Overigens veranderde de topsnelheid niet voor de twee varianten, die was nog steeds **begrensd op 250 km/u** door Nissan.

Ondanks een grote tankinhoud van 80 liter zijn regelmatige tankstops niet te vermijden met een 350Z, de auto is erg dorstig. Nissan zelf vermeldt een verbruik van ten minste twaalf liter voor het voertuig. Overigens wordt de Nissan 350Z standaard geleverd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak, alleen tegen meerprijs wordt de auto met een 5-traps automaat geleverd.

Afmetingen

De Nissan 350Z is in principe een sportcoupé, maar hij is bepaald niet klein. De grote motor en de lange motorkap eisen hun ruimte op. Het resultaat is een 4,31 meter lange en 1,82 meter brede carrosserie met een wielbasis van 2,65 meter. Twee sportstoelen vinden een veilige plaats in het interieur van het voertuig. Tegelijkertijd laat de dagelijkse bruikbaarheid van de Nissan 350Z veel te wensen over, onder meer door een zeer kleine kofferruimte. Deze is aanwezig, maar heeft slechts een inhoud van 130 liter. Het maximale laadvermogen van 190 kilogram is ook vrij krap, althans in de Roadster. Een aanhangerkoppeling is bovendien niet leverbaar voor de Nissan 350Z, ook niet optioneel. Voor een voertuig van deze categorie is dit echter vrij normaal.

Productie 2003 – 2009
lengte, breedte, hoogte 4,3 x 1,8 x 1,3 meter
Wielbasis 2,7 m
Inhoud bagageruimte 235 liter
Ledig gewicht 1600 - 1630 kilogram
Toelaatbaar totaalgewicht 1820 kilogram
Cilinderinhoud 3498 cm³
Koppel 353 - 363 Nm
Topsnelheid 250 km/u
Acceleratie 0-100 km/h in s 5.8 - 6.3 seconden
Tankinhoud 80 liter
Verbruik 11,4 - 11,7 liter
CO2-uitstoot 273 - 288 g/km

Varianten

Wie de Nissan 350Z als sportieve metgezel voor het dagelijks leven wilde veiligstellen, had aanvankelijk de keuze tussen de coupé- of roadster-vorm. Terwijl de coupé meer rijcomfort biedt dankzij een lager geluidsniveau, overtuigt de roadster met een open dak en dus het geliefde gevoel van vrijheid. Het dak is gemaakt van stof en is daarom bijzonder geschikt voor mooi weer. Een elektrische functie voor gemakkelijk openen ontbreekt niet, maar kan alleen worden gebruikt als je stilstaat.

Verschillende uitrustingslijnen waren niet beschikbaar voor de Nissan 350Z, maar het standaardmodel boodt veel comfort. Veel voorzieningen en talrijke functies maken het rijden in deze sportieve auto bijzonder aangenaam. Dat geldt bijvoorbeeld voor een verbluffend sterk verwarmingssysteem en een praktische automatische klimaatregeling. In de loop der jaren kreeg de Nissan 350Z diverse facelifts, die onder meer ook nieuwe functies en technologieën aan het voertuig toevoegden. Klanten konden onder meer rekenen op bi-xenonkoplampen met een aanzienlijk betere lichtopbrengst. Een nieuw navigatiesysteem met een zeven-inch touchscreen of actieve hoofdsteunen behoren ook tot de innovaties die in de loop der tijd in de Nissan 350Z zijn toegepast.

Prijs

Zelfs in zijn vierde generatie is de Nissan 350Z een sportauto met een zeer goede prijs-prestatieverhouding. Vooral in vergelijking met de concurrentie bleken de varianten aanzienlijk goedkoper te zijn. Het eerste model, bijvoorbeeld, kon bij de dealer worden gekocht vanaf een prijs van 50.000 euro. Zelfs met een andere lakafwerking of een facelift kwam de prijs van het sportieve model zelden boven de 55.000 euro uit.

Dienovereenkomstig zijn ook de occassions van de Nissan 350Z als coupé of als roadster redelijk geprijsd. Deze kunnen worden gekocht vanaf ongeveer 20.000 euro in goede staat en met weinig kilometers. Het voertuig wordt beschouwd als zeer betrouwbaar, maar de hoge onderhoudskosten moeten wel worden overwogen bij een eventuele aankoop. Belastingen en het enorme brandstofverbruik maken van het rijden met de Nissan 350Z een dure hobby.

Design

Exterieur

Het exterieur is eenvoudig en elegant tegelijk. Met zijn grote koplampen aan de voorkant, met xenon-technologie als optie bij de facelift, en met de lange motorkap toont de auto al op het eerste gezicht zijn hoge prestaties. De dubbele uitlaatpijpen aan de achterzijde onderstrepen dit beeld nog eens extra. In 2007 kreeg het voertuig een herzien uiterlijk, bijvoorbeeld met een meer gewelfde motorkap. De Nissan 350Z heeft ook veel verschillende lakuitvoeringen, van eenvoudig zwart tot opvallend blauw, die bijna allemaal ook als occasions te vinden zijn.

Interieur

Voor een sportwagen is het interieur van de Nissan 350Z verrassend geschikt voor lange ritten. De stoelen zijn zeer comfortabel en bieden veel ruimte, zelfs lange mensen zitten zeer comfortabel. En met de juiste extra’s wordt iedere reis aangenaam. De krachtige verwarming en de bijbehorende automatische klimaatregeling zorgen altijd voor de perfecte temperatuur in het interieur. De bediening is zeer eenvoudig, veel functies kunnen direct via het multifunctionele stuurwiel worden bediend. Dit betekent dat je tijdens het rijden je ogen niet van de weg hoeft te houden. De Nissan 350Z beschikt ook over een krachtig en hoogwaardig geluidssysteem dat je het nodige entertainment kan bieden.

nissan-350z-interieur

nissan-350z-seats

Veiligheid

De Nissan 350Z biedt goede bescherming, ook voor hedendaagse begrippen. Een totaal van zes airbags, bijvoorbeeld, was in de jaren dat de auto werd geproduceerd (2003-2009) niet vanzelfsprekend in een sportwagen. De verwarmde buitenspiegels zorgen voor meer zicht, ESP en ABS behoren ook tot de standaarduitrusting. Ook de eerder genoemde bi-xenonkoplampen verhogen de veiligheid aanzienlijk, dankzij de enorm verbeterde verlichting. Cruise control houdt de snelheid volledig automatisch aan tijdens langere ritten. De snelheidsgevoelige stuurbekrachtiging zorgt voor een perfecte feedback en een zeer gemakkelijke besturing bij snel rijden. Van de oudere sportwagens is de Nissan 350Z dus een van de veiligere opties.

FAQ

Hoe sportief is de Nissan 350Z? 

Met 300 pk is de Nissan 350Z vlot op de weg. Tegelijkertijd is echter ook het comfort overtuigend, zodat de klant hier een aantrekkelijk totaalpakket voorgeschoteld krijgt. 

Welke auto is de opvolger van de Nissan 350Z?

Het 370Z-model wordt beschouwd als de opvolger van de Nissan 350Z. Dit voertuig werd reeds in het late najaar van 2008 gelanceerd en biedt een vergelijkbaar design en sportieve ambities. 

Alternatieven

De Nissan 370Z is niet alleen de officiële opvolger, maar ook een goed alternatief voor de Nissan 350Z. De tot 344 pk sterke benzinemotoren (370Z Nismo) zorgen voor de nodige sportiviteit, en ook het design van het voertuig oogt nog moderner. Meer veiligheidsvoorzieningen in combinatie met het gebruikelijke hoge comfort maken de 370Z tot een aantrekkelijk alternatief voor de 350Z, de prijs is uiteraard wel duidelijk hoger en begint nieuw bij 55.000 euro.

Beoordelingen voor Nissan 350Z

6 Beoordelingen

4,8