Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
porsche-cayman-front

Porsche Cayman

1 / 3
porsche-cayman-front
porsche-cayman-side
porsche-cayman-back

Sterke punten

  • Sportieve en moderne look
  • Krachtige motoren voor veel rijplezier
  • Ook verkrijgbaar als cabriolet
  • Zeer goede uitrusting

Zwakke punten

  • Van nature hoog motorverbruik
  • Zeer klein interieur

Porsche Cayman : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Porsche Cayman, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Porsche Cayman: Krachtige sportwagen voor starters

Sinds de presentatie van de eerste generatie Porsche Cayman in 2005 heeft het model zich voortdurend verder ontwikkeld en overtuigt het vandaag de dag met krachtige motoren, een modern design en talrijke speciale uitvoeringen. Lees meer

Interesse in een Porsche Cayman

Porsche Cayman occasions
Porsche Cayman nieuwe auto's
Porsche Cayman dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Sportief voertuig voor een betaalbare instapprijs
  • Moderne uitstraling in de huidige generatie
  • Tot 500 pk met de topmotorversie
  • Effectieve en eenvoudige bediening

Gegevens

Motoren

De Porsche Cayman hoort niet zonder reden thuis in de sportwagen klasse. Krachtige motoren, een passende carrosserie en indrukwekkende waarden op het vlak van luchtweerstand of leeggewicht: het totaalpakket klopt hier over de hele lijn. Bovendien installeert Porsche eind 2021 een nieuwe topmotor in de 718 Cayman GT4 RS. Deze levert 500 pk en 450 Nm koppel en maakt indruk met een acceleratie naar 100 km/u in 3,4 seconden. De topsnelheid is 315 km/u. De sportiviteit is dus over de hele lijn indrukwekkend.

Maar de andere motoren laten ook nauwelijks iets te wensen over. Zelfs de instapmotor met 300 pk accelereert vlot en zorgt voor veel rijplezier. In 5,1 seconden komt de Porsche Cayman vanuit stilstand tot 100 km/u. Een topsnelheid van 275 km/u zou ook ruim voldoende moeten zijn voor alle routes. Verdere vermogensniveaus van de sportieve benzinemotoren zijn beschikbaar met 350, 365, 400 of 420 pk.

Op één uitzondering na levert Porsche de Cayman standaard met een handgeschakelde 6-versnellingsbak. De topmotor wordt geleverd met een automatische transmissie met 7 versnellingen, die optioneel is op andere versies. De achterwielaandrijving is, natuurlijk, altijd inbegrepen.

Afmetingen

Moderne sportwagens zijn al lang niet meer bijzonder klein of enorm licht, en de Porsche Cayman is daarop geen uitzondering. Het voertuig is maximaal 4,46 meter lang en 1,82 meter breed. De maximumhoogte van 1,29 meter is natuurlijk erg laag en het leeggewicht kan, afhankelijk van de uitrusting, tot 1.425 kilogram bedragen. Er is niet echt veel ruimte beschikbaar in het interieur van de Porsche. Twee sportzetels en een zeer kleine bagageruimte zijn in principe de essentiële eenheden. Tot 150 liter laadvolume is beschikbaar aan de voorkant en tot 272 liter aan de achterkant om een kleine aankoop te vervoeren, indien nodig. Natuurlijk hoeft de chauffeur niet te denken aan een groot transport, dat is geen optie met de Cayman. Een andere beperkende factor is de maximale belasting, die 355 kilogram bedraagt.

Productie sinds 2005
lengte, breedte, hoogte 4,38 – 4,46 m x 1,8 – 1,82 m x 1,27 – 1,29 m
Wielbasis 2,48 m
Inhoud bagageruimte 261 – 425 l
Ledig gewicht 1.310 – 1.425 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.655 – 1.780 kg
Cilinderinhoud 1.988 – 3.995 cm³
Koppel 380 – 450 Nm
Topsnelheid 275 – 315 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 3,4 – 5,1 s
Tankinhoud 54 – 64 l
Verbruik 8,1 – 12,3 l/100 km
CO2-uitstoot 168 – 281 g/km

Varianten

De klassieke variant van de Porsche Cayman is de Coupé. Maar vooral bij het rijden in de zomer of in de vrije tijd willen klanten natuurlijk frisse lucht, dus biedt de autofabrikant uit Stuttgart ook een Cabrio versie aan. Er bestaat hier echter een risico op verwarring, omdat Porsche deze versie niet onder de naam Cayman aanbiedt, maar als Boxster. De technologie, uitrusting en motoren zijn echter volledig identiek.

Bovendien zijn er vele speciale varianten beschikbaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor het model 718 Cayman GT4 RS, dat de krachtigste versie met de hoogste prestaties is. Een Porsche Cayman T, Cayman S, Cayman GTS 4.0 of een Cayman GT4 zijn ook in de huidige generatie weer leverbaar, zodat Porsche trouw blijft aan de lijn van zijn voorgangers.

Bij de configuratie van de sportwagen zal de bestuurder tevergeefs zoeken naar uitrustingslijnen in de klassieke zin. De Porsche Cayman overtuigt met een goede basisuitrusting en kan in het verdere verloop van de bestelling met veel functies, meer comfort en technologieën worden uitgerust. De prijs loopt in dat geval echter snel op; adaptieve sportstoelen met elektrische verstelling kosten bijvoorbeeld al 3.620 euro extra.

Prijs

De Porsche Cayman is natuurlijk geen koopje. Voor een nieuw model wordt Minstens 92.000 euro gevraagd. Speciale modellen of modellen met meer vermogen zijn uiteraard aanzienlijk duurder, prijzen van ruim boven de 130.000 euro zijn allesbehalve zeldzaam.

Lage prijzen voor de Porsche Cayman zijn ook op de occasionmarkt moeilijk te vinden. In de regel steken voertuigen met een eerste registratie uit 2016 er met een prijs van rond de 56.000 euro bovenuit. Daarnaast bedraagt de motorrijtuigenbelasting voor een Porsche Cayman 656 euro per jaar. De verzekeringskosten bedragen ongeveer 1.690 euro per jaar, en er kan nog eens 1.400 euro per jaar worden verwacht voor onderhoudskosten.

Design

Exterieur

Al op het eerste gezicht straalt de Porsche Cayman pure sportiviteit uit. Het gehurkte, brede en lange lichaam ziet er agressief uit. Natuurlijk treedt het huidige merkgezicht van de fabrikant duidelijk op de voorgrond en laten de Porsche-typische subtiliteiten niet op zich wachten. Of het nu gaat om de centrale dubbele uitlaat aan de achterzijde, de doorlopende lichtband of de grote koplampen aan de voorzijde, het design is bijzonder goed afgewerkt. Dit wordt gecompleteerd door vele fijne details, zoals de achterspoiler of de luchtinlaten aan de zijkanten van de carrosserie. Een van de grote troeven van de Porsche Cayman is de grote keuze aan verschillende lakkleuren. Hiermee staat niets een individuele configuratie in de weg. Er zij zowel gedempte als kleurrijke, in het oog springende kleurvarianten verkrijgbaar.

Interieur

De Porsche Cayman zet de lijn van maximale sportiviteit in het interieur op indrukwekkende wijze voort. Hier maakt de auto indruk met zijn sportstoelen en de lage instap valt natuurlijk ook direct op. De stoelen zijn echter verrassend comfortabel en heel geschikt voor een langere rit. De uitstekende zijdelingse steun draagt daar in grote mate aan bij. Naast de enorme sportiviteit is het comfort van het model uitstekend. Fijne materialen, onberispelijke afwerking en veel extra functies wachten verrijken het interieur. Smartphone-integratie via Apple CarPlay, speciale high-performance geluidssystemen of bagageruimte-bakken behoren tot de lange lijst van optionele voorzieningen.

Porsche-Cayman-Interior Porsche-Cayman-Seating

Veiligheid

Vooral bij hoge snelheden en sportieve rijstijlen speelt de veiligheid van het voertuig een centrale rol. De jarenlange ervaring van de autofabrikant komt duidelijk tot uiting in de Porsche Cayman, want het modelvoldoet probleemloos aan de veiligheidsbehoeften van zijn gebruikers. Onder meer moderne assistenten en veiligheidssystemen zijn niet te missen. Zo is er bijvoorbeeld een rijstrookassistent of adaptieve cruisecontrol beschikbaar. Een achteruitrijcamera en parkeersensoren voor en achter beschermen de auto en alle weggebruikers door een beter overzicht te bieden. Helaas is er nog geen Euro NCAP crash test resultaat voor de sportieve Porsche Cayman uitgekomen.

Alternatieven

De Porsche 911 is het klassieke en populaire alternatief voor de Porsche Cayman en overtuigt met enorm rijplezier en goed comfort. Bovendien zijn veel occasion voertuigen van oudere modeljaren al beschikbaar tegen verrassend lage prijzen, vanaf bijvoorbeeld 22.000 euro.

Maar het hoeft niet altijd het Porsche model te zijn als het op sportief rijden aankomt. De Jaguar F-Type, bijvoorbeeld, is een sportwagen van de huidige generatie die overtuigt met veel comfort, de charme van een katachtig roofdier en een aantrekkelijk design. Het voertuig is echter relatief duur, met ocassion modellen die verkrijgbaar zijn vanaf ongeveer 43.000 euro.

FAQ

Hoeveel rijplezier biedt de Porsche Cayman?
Niet alleen de krachtige motor met een vermogen tot 500 pk, maar ook het uitgebalanceerde chassis, het krachtige remsysteem en talrijke technologieën zorgen voor immens rijplezier.
Hoe betrouwbaar is de Porsche Cayman?
Er zingen nogal wat negatieve berichten rond over motorproblemen bij Porsche-modellen, vooral die vroegere generaties. Over het algemeen is de Porsche Cayman echter zeer betrouwbaar en biedt hij goede kwaliteit.

Beoordelingen voor Porsche Cayman

12 Beoordelingen

5,0