Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
subaru-impreza-front

Subaru Impreza

1 / 3
subaru-impreza-front
subaru-impreza-side
subaru-impreza-back

Sterke punten

  • Fris en aantrekkelijk ontwerp
  • Standaard vierwielaandrijving
  • Krachtige en zuinige motoren

Zwakke punten

  • Slechts zelden als occasion beschikbaar
  • Selectie van gemengd materiaal
  • Verhoudingsgewijs hoge acquisitiekosten

Subaru Impreza : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Subaru Impreza, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 21.700,-*
Occasions vanaf:€ 999,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Subaru Impreza: Een vaak onderschatte compacte auto

De Subaru Impreza is een van de minder bekende vertegenwoordigers van de compacte klasse, maar overtuigt met vele voordelen en een lange geschiedenis. De eerste generatie werd uitgebracht in 1992, en de vijfde generatie van het model is nu als nieuwe auto bij de dealer verkrijgbaar. Lees meer

Interesse in een Subaru Impreza

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Krachtige motoren met automatische transmissie en vierwielaandrijving zijn standaard.
  • Modern en fris design met unieke selling points.
  • Veel comfort met een uitgebreide standaarduitrusting.

Gegevens

Motor

Subaru stuurt de Impreza in de race om de gunst van de klant met twee verschillende motorversies. Het gaat om een klassieke benzinemotor en een moderne hybride aandrijving, die vooral bedoeld is om gunstige onderhoudskosten bij aantrekkelijke rijprestaties te bieden. De autofabrikant biedt niet langer een dieselmotor aan voor de Subaru Impreza.

De benzinemotor levert standaard 114 pk. Voor een kleine en lichte compacte auto, vertegenwoordigt dit een goede waarde. De Subaru Impreza is standaard al wendbaar. De sprint naar 100 km/u is voltooid binnen 12,4 seconden en de hoogste snelheid wordt bereikt bij 180 km/u. Subaru geeft een gemiddeld verbruik van gemiddeld 6,2 liter Super voor deze motor.

Sinds maart 2020 is ook een hybride motor nieuw in het gamma. Hoewel puur elektrisch rijden niet mogelijk is met de combinatie van benzinemotor en elektromotor, biedt de kleine elektromotor met 16,7 pk hybride toch ondersteuning. De hiervoor benodigde energie wordt tijdens het rijden door het voertuig zelf opgewekt, bijvoorbeeld bij het uitrollen of remmen. Ondanks een vermogen van 150 pk en een koppel van 194 Nm verbruikt de Subaru Impreza met hybride aandrijving naar verluidt 6,3 liter. Bovendien zijn de rijprestaties overtuigend. Al na tien seconden haalt de Subaru Impreza een snelheid van 100 km/h en de limiet wordt bereikt bij 192 km/h.

In beide versies rust de autofabrikant de Subaru Impreza uit met all-wheel drive. Niet voor niets is dit het beknopte uithangbord van het merk. Bovendien is een automatische transmissie genaamd "Lineartronic" standaard, dus handmatig schakelen is niet langer nodig in de nieuwe Subaru Impreza.

Afmetingen

De Subaru Impreza is 4,46 meter lang en 1,76 meter breed, waarmee het voertuig een van de grotere vertegenwoordigers in de compacte klasse is. Met een wielbasis van 2,67 meter is er in het interieur ** genoeg ruimte** voor maximaal vijf passagiers. De achterklep van het voertuig bedraagt minstens 340 liter, en als ook de achterbank wordt gebruikt neemt dit toe tot 1310 liter. Grotere transporten zouden dus zonder problemen moeten lukken.

Hoewel de Subaru Impreza over krachtige motoren en permanente vierwielaandrijving beschikt, is hij toch niet geschikt om off road te rijden of als trekauto te dienen. Het sleepvermogen is al begrensd op 1200 kilogram en ook de bodemvrijheid van 15 centimeter bereikt in ruiger terrein al snel zijn grenzen.

Productie 1992 - vandaag
lengte, breedte, hoogte 4,5 - 4,6 x 1,8 x 1,5 meter
Wielbasis 2,7 m
Inhoud bagageruimte 340 - 1310 liter (inclusief zitrij)
Ledig gewicht 1361 - 1536 kilogram
Toelaatbaar totaalgewicht 1920 - 2050 Kilogram
Cilinderinhoud 1600 - 1995 cm³
Koppel 150 - 194 Nm
Topsnelheid 180 - 192 km/u
Acceleratie 0-100 km/h in s 10,0 - 12,4 seconden
Tankinhoud 48 - 50 liter
Verbruik 6,2 - 6,6 liter
CO2-uitstoot 143 - 151 g/km

Varianten

De Subaru Impreza is verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Dit zijn de Subaru Impreza Trend en het Exclusive model. Over het algemeen biedt de Subaru Impreza een enorm comfort en veel voorzieningen voor een compacte auto. Ook is een vijf jaar volledige garantie tot 160.000 kilometer van het voertuig altijd inbegrepen.

De standaarduitrusting van de auto omvat bijvoorbeeld een start assistent op hellend terrein, automatische start en een audiosysteem met een 6,5-inch display, eenvoudige smartphone-integratie en DAB-ontvangst. Zelfs automatische klimaatregeling, verwarmde stoelen voor de twee voorstoelen en een multifunctioneel stuurwiel behoren tot de basisuitrusting.

Wie daarentegen kiest voor de Subaru Impreza Exclusive geniet van nog meer luxe. Verschillende veiligheidssystemen en -assistenten zorgen voor de nodige bescherming, een regensensor zorgt voor een optimaal zicht en de bestuurder kan ook rekenen op een grootlichtassistent. Het display in de middenconsole groeit uit tot acht inch en is voorzien van een krachtig geluidssysteem met zes luidsprekers. In deze lijn kan de automatische klimaatregeling ook afzonderlijk worden geregeld voor de bestuurder en de voorpassagier.

Prijs

De Subaru Impreza is te koop vanaf 28.800 euro, tot vandaag is de compacte Impreza als nieuwe auto verkrijgbaar. Daarnaast kan de auto worden gecombineerd met andere pakketten en diensten, zoals een vervolggarantie of een Subaru-forfait dat alle latere onderhoudsbeurten dekt. Leasingaanbiedingen voor het voertuig zijn ook beschikbaar via derde aanbieders vanaf ongeveer 230 euro per maand.

Occasion-aanbiedingen van de Subaru Impreza zijn ietwat zeldzaam. De modellen van de nieuwere generaties beginnen bij een prijs van 15.000 euro. Oudere voertuigen kunnen worden gevonden voor ongeveer 5000 euro. In het algemeen wordt de compacte auto als zeer betrouwbaar beschouwd, dus een occasion Impreza kan zeker de moeite waard zijn.

Design

Exterieur

De Subaru Impreza overtuigt met een modern design en biedt een aangename look. De lage mistlampen en de grote, langgerekte hoofdkoplampen bepalen de uitstraling van het front. Fijne contouren en een daklijn die sterk naar achteren afloopt vallen op wanneer je naar de zijkant van het voertuig kijkt. De achterkant is relatief onopvallend, maar maakt indruk met een uitgebreide lichtsignatuur en een lage laaddrempel die het inladen van de grote bagageruimte gemakkelijker kan maken.

Interieur

Ook het interieur zal waarschijnlijk aan de smaak van de meeste klanten voldoen. Het dashboard wordt gedomineerd door het grote display. In het algemeen is de bediening enorm eenvoudig dankzij het geringe aantal knoppen. Of het nu gaat om het gebruik van de multimedia-unit, het instellen van de temperatuur in het interieur of het multifunctionele stuurwiel, de Subaru Impreza toont zich zeer overzichtelijk. Bovendien is de Subaru Impreza de perfecte metgezel in het dagelijkse leven, het zeer hoge rijcomfort maakt dit mogelijk. Een zeer goede isolatie beperkt storende geluiden tot een minimum en de zeer goede ruimte geldt niet alleen voor de voorkant. Ook op de achterbank zitten passagiers zeer comfortabel en kunnen ze ontspannen uitkijken naar langere ritten. Vergeleken met eerdere modellen zijn de afwerking en de materiaalkeuze veel beter.

subaru-impreza-interieur

subaru-impreza-interieur

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid is de Subaru Impreza een echte indrukmaker. Zelfs de basisvariant is uitgerust met diverse assistenten en veiligheidsvoorzieningen, de hogere uitrustingslijn overtuigt met een enorme keuze. Voor een doeltreffende bescherming van alle weggebruikers biedt de auto Emergency Brake Assist met Collision Warning. Een cruise control systeem met stuurwielbediening, talrijke airbags en een automatisch waarschuwingssysteem voor noodremmen zijn niet te missen. In de hogere uitrustingsklasse kan de bestuurder ook rekenen op een assistent voor rijstrookcontrole en rijstrookgeleiding, en een assistent voor rijstrookverandering, dode hoek en kruisverkeer. Het veiligheidsniveau van dit voertuig uit de compacte klasse is dan ook bijzonder hoog. In de crashtest van Euro NCAP kreeg het model om die reden de topscore van vijf sterren.

FAQ

Waar wordt de huidige Subaru Impreza gebouwd?

De Subaru-autofabrieken zijn gevestigd in Ota, in de prefectuur Gunma, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Tokio. De productie vindt dus plaats in Japan.

Wat zijn de voordelen van de Subaru Impreza?

De Subaru Impreza biedt standaard vierwielaandrijving, doeltreffende motoren en een praktische automatische transmissie.

Alternatieven

Er is een breed scala aan alternatieven voor de Subaru Impreza als compacte auto. Een goede keuze is de Opel Astra. Deze is veel moderner geworden, biedt nu veel assistenten en overtuigt met een zeer goede uitrusting. De Astra is ook als occasion zeer goedkoop verkrijgbaar, vooral de oudere generaties.

Beoordelingen voor Subaru Impreza

18 Beoordelingen

4,7