Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
subaru-levorg-front

Subaru Levorg

1 / 3
subaru-levorg-front
subaru-levorg-side
subaru-levorg-back

Sterke punten

 • Veel ruimte binnenin
 • Zeer goed comfort
 • Veilige rijeigenschappen

Zwakke punten

 • Zeer hoog verbruik
 • Motoren deels traag
 • Zwakke remmen

Subaru Levorg : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Subaru Levorg, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:€ 9.990,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Subaru Levorg: Pure stationwagen met vierwielaandrijving

De Subaru Levorg is de officiële opvolger van de Legacy en is sinds 2014 in productie. Het voertuig is ontworpen als een pure stationwagen, en de tweede generatie werd gelanceerd in 2020. Het model belooft vierwielaandrijving, veilig rijden en het nodige comfort voor lange afstanden. Lees meer

Interesse in een Subaru Levorg

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De Subaru Levorg schittert door een modern en fris design met fraaie details.
 • Binnenin biedt de Subaru Levorg een zeer goed comfort met een ruime uitrusting.
 • de motoren zijn krachtig, dit geldt vooral voor de topversie.
 • Binnenin biedt het voertuig voldoende ruimte voor het hele gezin.
 • Vierwielaandrijving is altijd standaard op de Subaru Levorg.

Gegevens

Motor

De eerste generatie van de Subaru Levorg werd aangeboden met verschillende motoren, maar in Nederland was de keuze beperkt. Voor het model kon slechts één variant worden besteld. De motor kreeg in de loop van de productie veel kritiek te verduren, onder andere vanwege gebrek aan trekkracht en hoog verbruik.

Technisch gezien is de viercilinder niet eens slecht gepositioneerd voor een familiewagen. Het model zet immers twee liter cilinderinhoud, 170 pk vermogen en 250 Nm koppel op de weg. De sprint naar 100 km/u vanuit stilstand duurt 8,9 seconden.

De tweede generatie, die in 2020 wordt geïntroduceerd en niet in Nederland wordt aangeboden, belooft verbetering en aanzienlijk meer vermogen voor de dagelijkse ritten. Dat geldt bijvoorbeeld voor de 1,8-liter instapmotor met 177 pk, die nu zelfs tot 300 Nm op de weg brengt. Nog meer vermogen wordt geboden door de 2,4-liter boxer benzinemotor als topvariant. 275 pk en 375 Nm koppel moeten voor goede rijprestaties zorgen, zelfs bij een leeggewicht van 1,6 ton.

Overigens komt de autofabrikant zijn belofte ook na met de Subaru Levorg en rust de auto standaard uit met all-wheel drive. Dankzij de beproefde technologie belooft de uitrusting aanzienlijk meer tractie, zelfs in slechte omstandigheden. Dus als je op zoek bent naar een praktische, alledaagse stationcar, zou de tweede generatie een zeer goede keuze moeten zijn. In lijn daarmee is ook een automatische transmissie standaard, zodat handmatig schakelen niet meer nodig is.

Afmetingen

De Subaru Levorg als stationwagen moet vooral interessant zijn voor gezinnen. Het voertuig biedt daarom veel ruimte in het interieur, en de afmetingen zijn navenant uitgebreid. De eerste generatie is ongeveer 4,7 meter lang, 1,8 meter breed en 1,5 meter hoog. De wielbasis is 2,7 meter, het leeggewicht staat vermeld op 1.506 kilogram.

Vijf zitplaatsen in het interieur laten niet alleen voldoende ruimte voor comfortabel rijden, maar ook voor een extra grote bagageruimte. De fabrikant geeft voor dit voertuig een bagageruimte van ** 522 liter ** op. Door de tweede zitrij eenvoudig neer te klappen, neemt het laadvolume in enkele seconden toe tot ** maximaal 1.446 liter **. Als je de Subaru Levorg als praktische trekauto wilt gebruiken, kun je daarvoor vertrouwen op een aanhangwagenkoppeling. Met een maximaal trekvermogen van 1.500 kilogram kan het model ook grote transporten aan. Het laadvermogen is een handelbare 514 kilogram, maar dat zou genoeg moeten zijn voor de meeste projecten.

De volgende gegevens zijn van de eerste generatie Subaru Levorg, die in Nederland als nieuwe auto leverbaar was:

Bouwjaar 2015 -
Lengte, breedte, hoogte 4,7 m x 1,8 m x 1,5 m
Wielbasis 2,7 m
Inhoud bagageruimte 522 l - 1.446 l
Ledig gewicht 1.506 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.020 kg
Cilinderinhoud 1.600 cm³
Koppel 250 Nm
Topsnelheid 210 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 8,9 s
Tankinhoud 60 l
Verbruik 6,9 l gecombineerd
CO²-uitstoot 159 g/km

Varianten

De Subaru Levorg is alleen leverbaar als stationcar. Klanten konden voor de nieuwe auto kiezen tussen de uitrustingslijnen Comfort en Premium.

In de hogere Premium-uitrustingslijn blijkt het model een goede metgezel op lange reizen. Maar zelfs met Comfort-uitrusting biedt het model de meeste belangrijke voorzieningen, bijvoorbeeld USB-aansluitingen voor de achterbank, elektrische spiegels, cruise control of een licht- en regensensor. De hoogwaardigere versie biedt vooral betere materialen, bijvoorbeeld leder, of verbeteringen op het gebied van veiligheidssystemen.

Prijs

Toen hij nieuw was, was de Subaru Levorg relatief duur. Afhankelijk van de uitrusting kost het model tussen de 40.000 en 47.000 euro.

Wie vandaag geïnteresseerd is in een gebruikte Subaru Levorg kan aanzienlijk lagere prijzen verwachten. Gewoonlijk kost een occasion van de eerste generatie tussen 15.000 euro en 29.000 euro. Voor deze prijzen zijn de voertuigen meestal zeer goed uitgerust, in uitstekende staat en met weinig kilometers.

Design

Exterieur

Met zijn moderne en aantrekkelijke design is de Subaru Levorg op het eerste gezicht aantrekkelijk. Het voertuig kreeg voor het laatst een facelift in 2018, die zich ook uitstrekt tot het uiterlijk. Hier zijn nu LED-technologieën voor de dagrijverlichting en het grootlicht opgenomen, is het front herzien en is de luchthapper op de motorkap niet meer aanwezig. Met zijn aflopende daklijn, een modern design en vele fraaie details spreekt het voertuig kopers aan. Toch verliest de autofabrikant het door veel klanten gewaardeerde robuuste uiterlijk niet uit het oog, bijvoorbeeld door kunststof toepassingen op de juiste plaatsen.

Interieur

Ook in het interieur maakt de Subaru Levorg een moderne en elegante indruk. Het voertuig biedt hier een goede materiaalkeuze, de gebruikte kunststoffen en stoffen zijn robuust. Tegelijkertijd laat de bediening vrijwel niets te wensen over en kan zeer snel worden geleerd. Met veel comfort en een goede uitrusting is de Subaru Levorg een betrouwbare en comfortabele metgezel op lange reizen. Alleen de zichtbaarheid laat te wensen over, vooral door de scherp aflopende daklijn en de daaruit voortvloeiende kleine raamoppervlakken. De auto beschikt immers over parkeersensoren en een achteruitrijcamera, die goede keuzes zijn voor veilig rijden in alle omgevingen.

Veiligheid

De Subaru Levorg zit boordevol moderne technologie en vele voorzieningen die veilig rijden mogelijk maken. Naast de basisuitrusting met ABS, ESP en vele airbags zijn er vooral veel veiligheidssystemen die al standaard aan boord zijn. Hiermee kan de stationwagen automatisch zijn rijstrook vasthouden, in noodgevallen remmen of de dode hoek in de gaten houden. In de Euro NCAP crashtest kreeg het voertuig daarom een topscore van vijf sterren.

Alternatieven

Als alternatief voor de Subaru Levorg adviseren wij de Mazda 6. De praktische familiewagen maakt indruk met zijn moderne, betrouwbare techniek, goede uitrusting en zeer aantrekkelijke design. Oudere voertuigen blijken ook echte koopjes te zijn en kunnen in goede staat worden gekocht vanaf ongeveer 5.000 euro. Dankzij krachtige motoren en robuuste technologieën staat niets een jarenlang gebruik van het voertuig in de weg.

Subaru Levorg

Wat kost een Subaru Levorg occasion?
Aangezien het voertuig in Nederland niet meer als nieuwe auto verkrijgbaar is, zijn veel klanten geïnteresseerd in een occasion. De prijs bedraagt ongeveer 12.000 euro voor modellen met weinig kilometers.