Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Opel cabrio te koop: tweedehands en nieuw

Opel cabrio

Rondrijden in een luxe cabrio van Opel

De geschiedenis van de Opel cabrio

De geschiedenis van de cabrio Opel gaat van start in 1976. Toen werd het eerste model van de cabrio door Opel gepresenteerd, de zogenaamde Kadett. Deze auto was voorzien van een targadak en een achterdeel dat neerlaatbaar was. In de periode van 1987 tot 1993 werd er door Opel een echte cabriolet gepresenteerd, deze was gebaseerd op de Opel Kadett. Voor deze periode, in 1984 tot en met 1987, werd er een cabrio door Opel geleverd op basis van de Ascona. Het vierde model van de cabrio Opel verscheen in 1993, de Opel Astra F cabriolet. Het laatste model van de cabriolet verscheen in 2005. Na dit jaar werden er nog verschillende modellen door Opel op de markt gebracht.

Eigenschappen en kenmerken van de cabrio

Een cabriomodel van Opel is bijvoorbeeld de Opel Cascada. Het vermogen van dit model ligt tussen de 140 en 200 pk. De versnellingsbak met zes versnellingen en het grote vermogen van de auto maken het tot een aantrekkelijke auto voor jong en oud. Een ander model van de cabrio is de Opel Astra TwinTop. Deze auto uit 2009 heeft een vermogen van 116 pk en is voorzien van een benzinemotor. In deze auto is plaats voor vier personen, zodat er met veel plezier kan worden gereden in dit model van Opel. Deze tweedehands auto is een aanrader voor elke autoliefhebber.

Een tweedehands auto kopen

Mensen die op zoek zijn naar een geschikt tweedehands cabriomodel, kunnen met de Opel cabrio uitstekend uit de voeten. Het zijn grensverleggende auto's die voor rijplezier kunnen zorgen. Opel is nog steeds een van de grootste Duitse autofabrikanten en is daarom een uitstekende producent van cabrio's. Iedereen die graag met open dak rijdt met een auto die tevens voorzien is van een luxe design, maakt met een tweedehands cabrio van Opel een goede keuze.