Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz-clk-klasse-l-01.jpg

Mercedes-Benz CLK

Mercedes-Benz CLK : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Mercedes-Benz CLK, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Alternatieve modellen

In 1993 werd er op de Autosalon van Genève voor het eerst een onderzoek van autofabrikant Mercedes uit Stuttgart gepresenteerd, die later aan de basis zou staan van de huidige Mercedes CLK-klasse modellen. Vier jaar later kreeg het publiek op de Detroit Motor Show de eerste Mercedes CLK te zien.


De CLK-klasse van Mercedes bestaat uit coupés en cabriolets uit de middenklasse. Oorspronkelijk zijn deze modellen gebaseerd op de modellen uit de E-klasse. Daarom werden de Mercedes CLK-klasse modellen vroeger ook E-Klasse Coupé genoemd. Sinds 1996 werd de naamgeving echter veranderd  aangezien sindsdien ook een model uit de C-klasse als basis diende. CL staat hierbij voor CL-klasse en K voor 'kompakt', het Duitse woord voor compact.


Het palet van de CLK-klasse bestaat uit de modellen CLK 200, CLK 200 K, CLK 230 K, CLK 320, CLK 430, CLK 500 en de CLK 55 AMG. Deze modellen beschikken over vier tot acht cilinders en alle motorsterktes zijn vertegenwoordigd. Zo heeft de CLK200 een prestatievermogen van 100 kW (136 pk) en een maximumsnelheid van 208 km/u en heeft de CLK 55 AMG een prestatievermogen van 255 kW (347 pk) en een maximumsnelheid van 250 km/u. Afhankelijk van het CLK-model is hij uitgerust met een handmatige vijf- of zesversnellingsbak of met een automatische vijfversnellingsbak.


Op het gebied van veiligheid zijn de modellen uit de CLK-klasse uitgerust met veiligheidssystemen zoals ESP, ABS of de remassistent BAS.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz CLK

1 Beoordelingen

5,0

Serie