Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

BMW 2 Serie te koop: tweedehands en nieuw

BMW 2 Serie

BMW 2 Serie

De serie 2 BMW is een zeer populaire auto binnen het premium compact segment. De 2 serie van BMW combineert rijplezier en sportiviteit in een compacte coupà©. De 2 serie is van alle markten thuis en is geschikt voor het rijden van korte en lange afstanden. Ook voor een grotere uitdaging zal dit model niet onderdoen ten opzichte van andere auto's. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Ervaar het ultieme rijplezier - BMW 2 serie

Bij de 2 serie wordt een compact uiterlijk gecombineerd met een ruim interieur. De stoelen zijn zowel neerklapbaar als verschuifbaar, de bagageruimtevloer is opvouwbaar en er zijn eindeloos veel opbergmogelijkheden. Hierdoor is het interieur opvallend functioneel. De 2 serie is verkrijgbaar in drie verschillende modellen, namelijk de coupà©, de cabrio en de Active Tourer. De coupà© en de cabrio zijn beide tweedeurs. De serie 2 Active Tourer heeft vier portieren en is van de drie uitvoeringen als laatste op de markt gekomen. Met de Active Tourer hoopt BMW een extra pion op het bord gezet te hebben in het spel wat concurrentie heet.

Techniek

BMW heeft ook nu weer waargemaakt waar ze bekend om zijn: fijne techniek en krachtige motoren. De 2 serie heeft een BMW TwinPower Turbo motor. Er zijn drie soorten motoren waar de toekomstige BMW 2 serie eigenaar uit kan kiezen, te weten de BMW TwinPower Turbo 4-cilinder dieselmotor, de BMW TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor en de BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor. Verder beschikken de modellen uit de 2 serie over BMW EfficientDynamics. BMW EfficientDynamics is ontwikkeld om brandstofverbruik en emissie te reduceren bij gelijktijdige toename van rijdynamiek. Ook is bij de 2 serie aan veiligheid gedacht. Daarom is de BMW 2 serie verkrijgbaar met Driving Assistant, Lane Departure Warning en Collision en Pedestrian Warning met City Brake functie. Dit alles is om de veiligheid van de inzittenden en de medeweggebruikers te waarborgen.

Een BMW 2 serie tweedehands kopen

Van 1968 tot 1975 werd de BMW 2002 geproduceerd. Uiteindelijk was dit model de basis voor de huidige serie 2 BMW. De BMW 2 serie is nog niet zo heel lang op de markt; in november 2013 is dit model pas voor het eerst aan het publiek getoond. Het idee van BMW was om het gat tussen de 1 en de 3 serie op te vullen met de huidige 2 serie, en het bekende rijgemak en comfort waar BMW om bekend staat doorvoeren in het compacte segment. Tweedehands is deze serie 2 BMW naar alle verwachting nog niet te verkrijgen doordat dit model nog erg nieuw is. Is de keuze toch op een 2 serie gevallen als tweedehands auto, dan moet er nog even wat geduld opgebracht worden. Wel is de keuze voor een BMW als tweedehands auto een goede keuze. BMW staat bekend om haar betrouwbare auto's en dus hoeft men bij juist onderhoud geen hoge kosten aan een tweedehands BMW te verwachten.

Aanverwante modellen

Alle modellen van BMW uit de 1 tot en met 7 serie zijn aanverwante modellen. Ze verschillen allen op basis van hun grootte en daarmee uiteraard ook op basis van het prijskaartje. De modellen die het meest verwant zijn aan de BMW 2 serie zijn de BMW 1 serie en de BMW 3 serie. De 2 serie is tenslotte op de markt gebracht om het gat tussen de 1 serie en de 3 serie te dichten. De BMW 1 serie is verkrijgbaar in een driedeurs- en een vijfdeursuitvoering. De 1 serie is bij uitstek geschikt om zich in een drukke stad te verplaatsten. Het uiterlijk is opvallend te noemen en comfort en sportiviteit voeren de boventoon. De 3 serie is de grotere broer van de 2 serie en beide lijken qua uiterlijk dan ook erg op elkaar. De 3 serie is echter een stuk groter, maar verder doet de 2 serie zich niet onder voor de 3 serie. De BMW 3 serie is in vier verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk de Sedan, de Touring, de Gran Turismo en de Active Hybrid 3.

Concurrentie

De concurrenten van BMW komen, net als BMW zelf, van de Duitse markt. Audi en Mercedes zijn beiden de grootste concurrenten van BMW. Met de BMW 2 serie Active Tourer hoopt BMW de strijd aan te gaan met de Mercedes B-klasse. Een iets verrassendere concurrent dan Audi en Mercedes is de VW Sportsvan. Ook de Sportsvan is een gelijksoortig model als de Active Tourer van BMW. Het lijkt er op dat de Active Tourer bewust ontwikkeld is om qua aanbod binnen de 2 serie niet onder te doen voor andere merken. Met de ontwikkeling van de Sportsvan, wat een mooier woord voor MPV is, hoopt Volkswagen er in te slagen een frisser imago te krijgen en daarmee een jongere doelgroep aan te spreken. De tijd zal uitwijzen of dit geduchte tegenstanders van de 2 serie zijn of dat BMW niets te vrezen zal hebben.