Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

BMW 125 te koop: tweedehands en nieuw

BMW 125

BMW 125

De BMW 125 komt in 2008 als coupé en cabriolet op de markt

Toen autofabrikant BMW in 2004 zijn modelcollectie uitbreidde en met de productie van de tot de compacte middenklasse horende BMW 1-serie begon, concentreerde BMW zich allereerst op de bouw van sedans met viercilinder motoren. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Pas met de vanaf 2007 in serie geproduceerde coupéversie was er met de BMW 135 de eerste BMW uit de 1-serie die over een motor met zes cilinders beschikte en bijpassende sportieve prestaties liet zien. Als goedkoopste zescilindermodel werd vervolgens in 2008 met de introductie van de cabriolet uit de 1-serie de BMW 125 in de collectie opgenomen. Deze is vanaf dat jaar in beide versies, als coupé en cabriolet, verkrijgbaar.

De producent gebruikt een speciale turbotechnologie bij de BMW 125

De in de BMW 125 gebruikte motor met een cilinderinhoud van drie liter gaf de coupé en cabriolet een prestatievermogen van 160 kW (218 pk). Met deze motoruitrusting accelereerde de BMW 125 in 6,4 seconden van nul naar honderd. Dit acceleratievermogen bereikten de ingenieurs niet in de laatste plaats met een speciale turbotechniek. In het begin van de productieperiode werd de BMW 125 allereerst met twee turboladers uitgerust, vanaf 2009 werd er nog maar één turbolader gebruikt die echter wel beter presteerde. Het gemiddelde brandstofverbruik van de BMW 125 was volgens de producent 8,2 liter Super per honderd kilometer. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van zo?n 190 g/km. Als cabriolet met een klassiek textieldak verbruikte de BMW 125 iets meer. Dat kwam door het licht verhoogde gewicht van de auto dat veroorzaakt werd door de constructie van dit model. Het gecombineerde brandstofverbruik lag hierbij op 8,4 liter, waarmee de BMW 125 in de cabrioversie een CO2-uitstoot van 195 g/km CO2 had. Afhankelijk van de carrosserieversie kon de achterwielaangedreven BMW 125 een snelheid van maximaal 245 kilometer per uur bereiken.

Beoordelingen voor BMW 125

10 Beoordelingen

4,6