Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

BMW 335

Informatie over BMW 335

De BMW 335 levert geweldige sportieve prestaties in de middenklasseAutofabrikant BMW liet in 2006 in zijn 3-klasse zien hoe de combinatie van de performance van een sportauto en het uiterlijk van een middenklasse auto er uit kan zien. Met de BMW 335 introduceerde BMW een nieuw topmodel in haar middenklasse die met haar prestatievermogen zelfs het voormalige beste 3-model BMW 330 nog in de schaduw zette. Lees meer

Alternatieve modellen

De auto accelereerde zelfs bijna net zo snel als de BMW M3.

De BMW 335 is het eerste bi-turbo benzinemodel in decennia

Het verschil met de minder sterk gemotoriseerde BMW’s uit de serie verborg zich vooral onder de motorkap, aan de buitenkant was het alleen te herkennen aan twee afzonderlijke uitlaatpijpen in plaats van de dubbele uitlaat aan de achterkant. Daar was het belangrijkste kenmerk van de BMW 335 dat zowel het benzine- als het dieselmodel over een gewichtsbesparend, uit aluminium vervaardigd motorblok en over twee turboladers beschikten. Na twintig jaar was de BMW 335i daarmee het eerste benzinemodel dat BMW weer met turbotechniek uitrustte.

Het topmodel BMW 335 in alle modelvormen

De BMW 335 werd aangeboden in verschillende carrosserieversies. Eerst als sedan en combi, vanaf 2006 als cabriolet met hardtop en vanaf 2007 ook als coupé. Als diesel met een cilinderinhoud van 3,0 liter had de BMW 335 met zijn zescilinder motor een prestatievermogen van 210 kW (286 pk) en verbruikte hij gemiddeld 6,7 liter diesel. Dit kwam overeen met een CO2-uitstoot van 177 g/km. Daarmee was hij het zuinigste lid van de sportieve BMW 335 familie. Met uitzondering van de coupé bood de fabrikant de BMW 335 in alle carrosserieversies met deze dieselmotor aan.

De BMW 335 als sedan is ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar

Als combi, sedan en coupé was de BMW 335 met de twinturbo motor naar keuze met vierwielaandrijving of met de normale achterwielaandrijving van BMW verkrijgbaar. De motorprestatie van de twinturbo benzinemotoren lag onafhankelijk van de aandrijving op 225 kW (306 pk). Daarmee kon een maximumsnelheid van 250 km/u gehaald worden. Met een maximale koppel van 400 newtonmeter beschikte de BMW 335 bi-turbo met zes cilinders over bijna dezelfde performance als de BMW M3 met zijn V8-motor en meer dan 100 pk meer.

Net zulke acceleratiewaarden als een sportauto

De acceleratiewaarde van de BMW 335i bi-turbo was ook zeer goed: hij accelereerde binnen circa 5,5 seconde van nul naar honderd. Schakelen gebeurde in de BMW 335 met een handschakeling met zes versnellingen of optioneel met een automatische versnellingsbak met zeven versnellingen en een dubbele koppeling. Het brandstofverbruik lag bij de nieuwere modellen afhankelijk van de aandrijving, versnellingsbak en carrosserie tussen de 9,1 liter en 9,8 liter bij de combi met vierwielaandrijving. De CO2-uitstoot varieerde tussen 218 g/km en 235 g/km.

Beoordelingen voor BMW 335

46 Beoordelingen

4,9