Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

BMW 530

De BMW 530 is met zijn veiligheidsfeatures één van de meest geliefde 5-modellen Binnen het productpalet van de BMW 5-serie hoort het model BMW 530 sinds de start van de productie in 1988 tot de best verkochte voertuigen uit deze serie. De Beierse autofabrikant biedt de BMW 530 daarom in veel verschillende versies aan en met veel verschillende motoren. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over BMW 530

Dit is bij de 5-serie op een zelfde manier verder alleen maar bij de kleinere BMW 525 het geval. Met de BMW 530 introduceert de autofabrikant uit München veel uitrustingskenmerken en veiligheidsfeatures in de hogere middenklasse die hiervoor uitsluitend in de hogere klasse voorkwamen. Daartoe hoort o.a. het Head-up Display, hiermee kan de bestuurder van de BMW 530 alle relevante informatie zoals snelheid en brandstofverbruik van de projectie op de voorruit van zijn voertuig aflezen zonder zijn blik van de weg af te moeten wenden. De spoorassistent geeft met vibraties in het stuur een waarschuwing als de auto over de wegmarkeringen heen dreigt te gaan.  De nieuwe actieve hoofdsteunen behoeden de inzittenden bij ongevallen voor letsel aan de halswervels door bij een botsing in milliseconden automatisch de afstand tot het hoofd te corrigeren. Voor veiligheid zorgen bovendien het RPA-systeem, dat daling van de luchtdruk in de banden direct aangeeft, en het BMW stabiliteitssysteem DSC waarmee het slippen van de BMW 530 in gevaarlijke rijsituaties voorkomen wordt. Ook het aangepaste remlicht en de tegen een meerprijs verkrijgbare meedraaiende bochtverlichting dragen ertoe bij dat de BMW 530 tot de veiligste voertuigen van de hogere middenklasse behoort.

De BMW 530 overtuigt met pk-krachtige motoren en goede verbruikswaarden

De 3 liter motoren in de BMW 530 hadden een prestatievermogen van 200 kW (272 pk). Hiermee werden maximumsnelheden tot 250 km/u mogelijk gemaakt. Daarna remt de elektronica de voortstuwing af. Ondanks deze sportieve waarden verbruikt een BMW 530 in de dieselversie niet meer dan gemiddeld 6,4 liter. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 170 g/kg. Als auto met vierwielaandrijving kan de BMW 530d xDrive met een verbruik van 6,9 liter en 183 g/kg CO2 in deze voertuigklasse nog altijd overtuigen.  Met deze waarden hoort de BMW 530 tot de meest verbruiksvriendelijke auto’s uit de hogere middenklasse.

Beoordelingen voor BMW 530

164 Beoordelingen

4,8