Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

BMW 550

De BMW 550 is een lid van de BMW E60 generatie, wagens die het levenslicht zien tussen 2004 tot 2010 en als zodanig een rechtstreekse afstammeling van de modellen E24, E34 en E39 zijn. Deze krachtige auto bestaat zowel in benzine- als dieseluitvoering, waarbij de dieselmotor in niets meer lijkt op de eerste exemplaren die begin jaren 80 van de vorige eeuw door BMW in zijn wagens werden gebruikt. Een opvallend verschil is zonder twijfel de drie turbo’s in de dieseluitvoering en de dubbele turbo in de benzineuitvoering.

Alternatieve modellen

Een bijna eeneiige tweeling

Benzine- en dieseluitvoering aan elkaar gewaagd

De verschillen tussen de benzine- en dieseluitvoering zijn minimaal te noemen. Zo beschikken beide modellen over een xdrive, balans-assen en trillingdempende elementen. In de 6-cilinder versie gaat de benzineauto vanuit stilstand in 7,4 seconden naar 100 km/u, terwijl de dieselwagen er net geen halve seconde langer over doet. De 8-cilinder V-motor, voorzien van een directe injectie en turbo, doet hetzelfde in 5,5 seconden. Met zijn haast ontembare krachten, gegenereerd door 381 pk en 740 Nm, haalt de BMW 550 zonder moeite een topsnelheid van 250 km/u. Het rijden met de BMW 550 blijft dankzij de samenwerking van x-drive en vierwielaandrijving - waarover deze auto als een van de eerste in het BMW-gamma beschikt - altijd veilig. Diezelfde technologie zorgt ervoor dat de BMW 550 ook op kleinere wegen en zelfs in het stadsverkeer een gemakkelijke en plezierige handling heeft.

Mix van comfort, efficií«ntie en degelijkheid

Met alle kracht waarover deze auto beschikt, blijft de BMW 550 een elegante, verfijnde wagen. De bestuurder geniet hier niet alleen visueel van, maar wordt eveneens in de watten gelegd door een haast perfecte geluidsisolatie. Zelfs de krachtigste brom van de motor dringt niet tot in de wagen door. Ook met dit model slaagt BMW er in om comfort, efficií«ntie en degelijkheid te mengen tot een meer dan geslaagde cocktail die zijn bestuurder ook in een tweedehandse versie gegarandeerd veel rijplezier zal verschaffen.

Beoordelingen voor BMW 550

11 Beoordelingen

4,9