Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
bmw-745-front

BMW 745

1 / 3
bmw-745-front
bmw-745-back
bmw-745-side

Sterke punten

 • Krachtige hybride
 • Zeer laag verbruik
 • Zeer hoog comfort

Zwakke punten

 • Kleine kofferruimte
 • Kleine tank voor de hybride
 • Vrij hoge aankoopprijs

BMW 745 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de BMW 745, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

BMW 745: Edele sedan met veel vermogen

De BMW 745 is een auto met een blik op de toekomst. Het stelt nieuwe normen voor zowel het exterieur als het interieur. Met zijn enorme vermogen als hybride onderscheidt hij zich van de massa en zorgt hij voor een geheel nieuwe en indrukwekkende rijervaring. Lees meer

Interesse in een BMW 745

BMW 745 occasions
BMW 745 dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De BMW 745 biedt nu al het interieur van morgen.
 • Het hybride model schittert door een zeer laag verbruik.
 • Ultiem rijcomfort dat bijzonder geschikt is voor lange afstanden.
 • Een zeer goed veiligheidspakket zorgt voor de best mogelijke bescherming.
 • Enorm rijplezier gegarandeerd.

Belangrijke gegevens

Motor

De BMW 745 is de eerste auto in zijn serie die verkrijgbaar is als plug-in hybride. Naast deze motor wordt ook een pure verbrandingsmotor aangeboden. Niets minder dan een in-line zescilinder met 286 pk wordt hier gebruikt. De nadruk blijft echter liggen op de plug-in hybride.

Afmetingen

Met een lengte van circa 5,1 meter, een breedte van 1,90 meter en een hoogte van 1,5 meter is de BMW 745 een waar vlaggenschip. De sedan heeft een leeggewicht van circa 2.035 kilogram en een zeer royale wielbasis van 3,0 meter.

De BMW 745 biedt een bagageruimte van 420 liter met een maximaal laadvermogen van 660 kilogram. Een vergroting is hier niet mogelijk, maar het gegeven laadvolume is voldoende voor een gezinsuitstapje.

Gegevens en afmetingen BMW 745e
Bouwperiode 2019 - 2022
Lengte, breedte, hoogte 5,1 m x 1,9 m x 1,5 m
Wielbasis 3,0 m
Inhoud kofferruimte 420 l
Leeggewicht 1.970 kg
Maximaal toegestaan ​​gewicht 2.655 kg
Cilinderinhoud 2.998 cm³
Koppel 600 Nm
Topsnelheid 250 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 5,2 s
Tankinhoud 46 l
Verbruik 1,8 l/100 km - 17,7 kWh/100 km
CO2-uitstoot 41 g/km

Varianten

Er zijn in totaal vijf moderne varianten van de BMW 745. De Pure Excellence is het basismodel in het gamma. Hij krijgt gezelschap van de twee varianten M Sport en M Sport Pro. Vergeleken met de Pure Excellence brengen ze vooral visuele verandering. De aerodynamische contouren van het basismodel hellen bijvoorbeeld naar binnen onder de koplampen. De M Sport en M Sport Pro hebben een strakke lijn die vanaf de schort omhoog loopt. Door deze visuele verandering ziet de BMW 745 er nog agressiever uit, wat natuurlijk absoluut past bij een dergelijk sportmodel.

De Two-Tone M Sport Pro heeft ook dit frontdesign en is eveneens een variant van de 745-serie. Ten slotte is er de Two-Tone Oxide Grey metallic. In tegenstelling tot zijn extravagante rivalen neigt hij weer meer naar het Pure Excellence design. Maar zoals de naam al doet vermoeden, doet hij dat in twee kleuren. Uiteraard is de BMW 745 ook leverbaar met vierwielaandrijving.

Prijs

De basisprijs voor een BMW 745 van de huidige nieuwste generatie bedraagt 110.652 euro. De prijs kan variëren afhankelijk van de versie en de gewenste optionele extra's.

De BMW 745 is relatief waardevast. Zo zijn zelfs voertuigen van de eerste generatie die tussen 1979 en 1986 zijn gebouwd, nu nog verkrijgbaar voor prijzen van gemiddeld 15.000 euro. Gebruikte BMW 745's van de huidige nieuwste generatie zijn verkrijgbaar vanaf 70.000 euro.

Design

Exterieur

De BMW 745 is een sedan in een klasse apart. Dit komt ook direct naar voren in het iconische frontdesign met BMW-koplampen en Swarovski-kristalelementen. Daarbij komt nog het uitzonderlijk grote radiatorrooster. Het zet perfect de toon voor het vermogen van de auto.

Het zijaanzicht toont de vloeiende lijnovergang voor optimale aerodynamica - en schittert tegelijkertijd met een aantrekkelijke en sportieve vorm. De Hofmeister knik wordt hier afgezet door een chromen element als een kleine diamant.

Aan de achterzijde bevinden zich de L-vormige lampen die kenmerkend zijn voor deze serie. Aangezien de uitlaatpijpen zijn weggewerkt, is hier sprake van een vloeiende afwerking. Dit rondt het geheel harmonieus af. Vanuit welke hoek je de BMW 745 ook bekijkt: Het is en blijft een succesvol totaalpakket.

Interieur

De BMW 745 biedt pure luxe. Niet alleen dankzij de moderne, standaard gemonteerde interactiebalk die horizontaal door de hele cockpit loopt. Het 14,9-inch BMW Curved Display biedt de bestuurder ook een speciaal gevoel tijdens het rijden.

Deze stijlvolle uitstraling wordt netjes afgerond door de lederen bekleding van de stoelen en middenconsole. Het interieur is zeer ruim en biedt veel beenruimte. Ideaal om gewoon achterover te leunen en te genieten van het BMW Theatre Screen met geïntegreerde Amazon Fire TV. Indrukwekkend 31,3 inch bieden een bijna bioscoop ervaring.

Het glazen panoramadak kan ook worden gebruikt om dynamische lichteffecten te creëren die 's nachts voor die extravagante flair zorgen. En overdag kan men hier van het daglicht genieten, wat minstens zo aangenaam is.

Al met al is de BMW 745 niet alleen aan de buitenkant een futuristisch vormgegeven auto. Ook binnenin wordt uit de genoemde punten duidelijk waar de reis naartoe gaat. Met de 745 heeft BMW een autoserie gecreëerd die volledig nieuwe normen stelt.

bmw-745-interior

bmw-745-seats

Veiligheid

De BMW 745 is nog niet getest door Euro NCAP, waardoor hier geen duidelijke beoordeling kan worden gegeven. Dankzij de vele veiligheidssystemen, standaard airbags voor bestuurder en voorpassagier, zij-airbags, hoofdairbags voor de voorste en achterste zitrij en knie-airbags voor de bestuurderszijde en driepuntsgordels met automatische bediening, kan echter worden uitgegaan van een zeer hoog veiligheidsniveau.

Bovendien beschikt de BMW 745 over een gordelkrachtbegrenzer en een gordelspanner. Ook de bandenspanningsindicator is standaard, zodat eventuele schade aan de banden in een vroeg stadium kan worden opgespoord.

Ter stabilisering van het rijgedrag zijn naast het gebruikelijke ABS, DTC (Dynamic Traction Control), een remhulp in bochten en een hellingassistent voorzien. De systemen zijn ook vergelijkbaar met de systemen die al in de 5-serie waren geïnstalleerd en wisten te overtuigen met een eindresultaat van vijf van de vijf sterren in de test.

Alternatieven

Als het om de 7-serie van BMW gaat, wordt in dit verband altijd de S-klasse van Mercedes als alternatief genoemd. Maar deze vergelijking is bijzonder misplaatst in het geval van het plug-in hybride model.

De BMW 745 is zo veelzijdig dat hier strikt genomen geen duidelijk alternatief kan worden genoemd. Ook de technische kenmerken zijn bijzonder en absoluut onvergelijkbaar met andere voertuigen in deze prijsklasse.

FAQ

Hoe groot is de brandstoftank van de hybride BMW 745?
De brandstoftank van het hybride model heeft een volume van 46 liter en is 30 liter kleiner dan die van de pure verbrandingsmotor.
Is de BMW 745 ook verkrijgbaar als vierwielaangedreven versie?
Ja, de BMW 745 is ook verkrijgbaar als vierwielaangedreven variant.
Welk bereik kan de BMW 745 afleggen met zuiver elektrische aandrijving?
Als de BMW 745 uitsluitend elektrisch wordt aangedreven, kan hij een actieradius van ongeveer 50 tot 60 kilometer afleggen. Deze waarde moet echter alleen als een theoretische waarde worden beschouwd en kan in de praktijk verschillen, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden.
Hoeveel kost een BMW 745 als tweedehands auto?
Als tweedehands auto kost een BMW 745 van de huidige nieuwste generatie minstens 70.000 euro.

Beoordelingen voor BMW 745

4 Beoordelingen

4,5

Meer informatie

Meer links