BMW M3 te koop: tweedehands en nieuw

BMW M3

BMW M3

Informatie over BMW M3

De BMW M3 behoort tot de 3-serie van BMW. In dit segment speelt hij de rol van een sportsedan die echter niet gewoon een getunede BMW 3-serie is, maar een geheel eigen ontwikkelingsfase heeft doorgemaakt. Het is duidelijk merkbaar dat de BMW M3 niet zo maar een omgebouwde BMW 3-serie is, maar dat de veranderingen zijn ontstaan aan de tekentafel. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Tot nu toe werd hij gebouwd in de versies E30, E36 en E46, een vierde versie komt in 2007 op de markt.

Als zichtbare aanwijzing voor meer pit onder de kap ziet men bij het huidige model E46 van de M3 een uitstulping op de motorkap die herinnert aan een luchtinlaat, een agressievere frontspoiler en luchtopeningen opzij. Niet zichtbaar zijn de wijzigingen ter verbetering van de veiligheid: de stijvere carrosserie, de kunststoftank onder de achterbank en de impactdempers en -boxen. 6-8 airbags zorgen voor nog betere bescherming bij botsingen. Natuurlijk moet bij een sportievere wagen ook de remkracht aangepast worden.

Schijfremmen brengen de M3 binnen 2,6 seconden terug van 100 naar 0, dat komt overeen met een remweg van 35 meter. De nieuwste BMW M3 is verkrijgbaar als coupé of cabrio, van de E30/2S werden ook alleen deze beide modellen gebouwd. Van de E36 werden meer varianten op de markt gebracht. Hij is bovendien verkrijgbaar als limousine met meer en als roadster met minder ruimte. In tegenstelling tot zijn grotere broer, de BMW M5, werd de M3 nooit met de hand vervaardigd.