Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Audi SQ5

De machtige Audi SQ5

Audi is het Duitse automerk dat tot de verbeelding spreekt. Zij waren de eersten met een echte 4 wheel drive, zij maken auto's die alle grenzen verleggen en zij waren diegenen die autorijden opnieuw hebben uitgevonden. De Audi SQ5 Sinds 2007 is de SQ5 verkrijgbaar. Een 2 en 3 liter auto, die er uitziet als een terreinwagen, maar als kenmerk de S van sport draagt. Lees meer

Alternatieve modellen

De Audi biedt, naast een weergaloze look, vooral heel veel ruimte. Met slechts een druk op de knop verandert de auto van een sportwagen naar een elegante vierdeurs sedan die over de weg glijdt en een overvloed aan comfort biedt. De DTi versie, waarbij diesel de basis voor stevig rijden legt, zorgt er voor dat de auto van 0 naar 100 in 5,1 seconden haalt. De auto heeft een enorm vermogen waarmee ook bij hogere snelheden altijd die extra versnelling opgevraagd kan worden. Dat maakt de auto van buiten luxueus en van binnen bijna onbeschaafd.

Occasion

Nieuw of tweedehands, een Audi levert altijd. De kenmerken van dit beroemde merk zijn zekerheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Men koopt geen Audi om lekker zuinig rond te rijden. Dat levert de SQ5 Audi zeker niet. De benzineversie verbruikt zo'n 1 op 10, maar dat is dan ook het maximaal haalbare. De machtige 6 cilinder diesel valt net onder 1 op 13. Daarvoor krijgt men echter wel een auto die een top van 250 km/u haalt en voorzien is van een anti slip systeem, van een parkeerhulp, van Auto Drive Select, eventueel voorzien van snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en niet te vergeten die typische Audi uitstraling. Eigenwijs, trots, elegant en vooral sportief.

Rijplezier

Door de enorme zekerheid die deze auto meebrengt, wordt het rijden iedere keer weer een ultiem plezier. Hij biedt naast comfort een ongelooflijk rijgedrag en zelfs als tweedehands auto dat gevoel van vrijheid, met name wanneer de auto begint te ronken alsof het een heuse supersportwagen is. Er is een 2 liter 2 liter benzine uitvoering, een 6 cilinder diesel en een 7-staps S-tronic; alles geheel naar wens en budget. Daarvoor krijgt men anti-blokkeer remmen, stability control, naast de gewone airbags side airbags en in nieuwere - en duurdere modellen zelfs al dak- of bovenairbags. Mocht het ooit onverhoopt misgaan dan doet de auto er alles aan om de inzittenden zo goed mogelijk te beschermen.

Degelijk

Duitse auto's zijn toonbeelden van degelijkheid. Alsof ze gemaakt worden om een leven lang trouw te blijven aan de eigenaar. Zo functioneert de SQ5 dus ook. Trouw als een hond volgt de auto de opdrachten van het baasje op en zorgt er voor dat autorijden weer een echt plezier wordt. Daarnaast is hij zo afgericht dat hij bij gevaar – zonder te aarzelen – voor het baasje kan inspringen. Ook bij een nieuw baasje dat hem als tweedehands heeft gekocht en een nieuw thuis aanbiedt. Misschien is dat een goede typering voor de SQ5: een trouwe, maar super scherpe hond.

Beoordelingen voor Audi SQ5

25 Beoordelingen

4,9