Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Peugeot 405

Een indrukwekkende Peugeot, eenvoudige lijnen in een modern ontwerp

De Peugeot 405 is een model van het Franse merk Peugeot en is een middenklasse sedan. Het model werd voor het eerst geà¯ntroduceerd in 1987 en werd in 1988 al uitgeroepen tot auto van het jaar. Deze auto was niet alleen de opvolger van de Peugeot 305, maar ook van de Peugeot 505. Lees meer

Alternatieve modellen

De Peugeot als middenklasse sedan

In Frankrijk werd deze auto veel gebruikt voor het taxivervoer. Deze Franse middenklasser werd van 1987 tot en met 1996 aan Nederland geleverd. Kenmerkend voor dit Peugeot model in die tijd waren de eenvoudige lijnen in een modern ontwerp. In eerste instantie werd alleen de sedan geà¯ntroduceerd, maar een jaar later kwam ook de stationwagon op de markt.

Een tweedehands Peugeot met een diesel- of benzinemotor

De Peugeot 405 is geleverd in modellen met zowel diesel- als benzinemotoren. Er zijn negen modellen met benzinemotoren op de markt gebracht en drie modellen met dieselmotoren. De benzinemotoren hebben een vermogen dat ligt tussen de 65 pk en de 148 pk. Alle exemplaren met een benzinemotor hebben voorwielaandrijving, maar het model MI-16 is ook verkrijgbaar met een blijvende vierwielaandrijving. Het vermogen van de dieselmotoren ligt tussen de 69 pk en 92 pk en zijn bovendien gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Een vernieuwd model van de 405 in 1993

In 1993 werd het model 405 Peugeot compleet vernieuwd. Niet alleen het dashboard werd opnieuw ontworpen, ook de achterlichten werden aangepast. Tevens verscheen er in dit jaar een compleet nieuw topmodel, namelijk de Peugeot 405 T-16. Dit model had een vermogen van maar liefst 200 pk en was tevens voorzien van een vierwielaandrijving. Onder liefhebbers is dit een geliefde tweedehands auto, aangezien er maar 1.046 exemplaren van dit model op de markt zijn gebracht. Voor iedereen die op zoek is naar een moderne tweedehands auto is de 405 Peugeot een zeer geschikte auto.

Beoordelingen voor Peugeot 405

1 Beoordelingen

5,0