Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Nissan Almera

De compacte Nissan Almera komt in zijn eerste generatie in 1995 op de markt als inofficiële opvolger van de Sunny, die bekend was vanwege zijn zuinige brandstofverbruik. De tweede generatie rolt sinds 2000 van de band met een betere motor en kleine optische veranderingen. Toch valt de Almera, naar keuze verkrijgbaar als drie- of vijfdeurs hatchback of als vierdeurs sedan-uitvoering, niet zo zeer op door zijn optiek, maar wel door zijn betrouwbaarheid. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Nissan Almera

Met een volume van 340 liter in de hatchback en 440 liter in de sedan is de kofferruimte ruim bemeten en kan zelfs nog uitgebreid worden door het terugklappen van de achterbanken.

De compacte wagen wordt aangedreven door verschillende motorvarianten die 75 tot 143 pk leveren. De meest voorkomende is hier de 1,6 liter-motor met 90 pk die de Almera in 11,1 seconden accelereert van 0 naar 100 km/h. Minder voorkomend daarentegen is het met 143 pk uitgeruste GTI-model met zijn sportievere rijgedrag. Een andere sportieve uitvoering is de nieuwe Almera 2.2 DI Comfort met een 2,2 liter-dieselmotor met directe inspuiting.

Alle nieuwe Almera-modellen hebben een voor Nissan karakteristieke, omvangrijke standaarduitrusting. Daartoe behoren onder andere een startblokkering, toerentalafhankelijke stuurbekrachtiging, elektrische raambediening, ABS met elektronische rembekrachtiging, bestuurders-, passagiers- en hoofd-zijairbags evenals een elektronische portiervergrendeling met afstandsbediening. Bovendien is de Almera nog verkrijgbaar in een aantal speciale modellen, bijvoorbeeld als Almera Visia PLUS met standaard ingebouwde airconditioning en audiosysteem.

Beoordelingen voor Nissan Almera

30 Beoordelingen

4,2