Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Renault Laguna

In het jaar 1994 lost de Renault Laguna zijn voorganger, de Renault R 21, af en wordt sinds 1995 in Nederland ook als stationwagon aangeboden. In het begin van 2001 verscheen een compleet vernieuwde Renault Laguna II die als eerste auto de optimale beoordeling van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtest kreeg. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Renault Laguna

In 2005 onderging de Laguna een laatste facelift door de verbetering van het mechanisme en elektronica, voordat hij in 2007 compleet wordt vervangen. Als eerste middenklassewagen kreeg de Laguna het "Keyless Entry & Drive-System" dat de bestuurder een sleutelloos toegangs- en startsysteem per chipkaart biedt.

De Laguna is, geheel volgens het principe "Mobiles à la carte", verkrijgbaar in de versies Emotion, Dynamique, Initiale, Sport en de speciale serie Avantage en Exception. De standaard comfortuitvoering en de hoge kwaliteit van uitvoering en afwerking verbeteren de tot dan toe wat krakkemikkige Laguna en geven de auto een veredeld imago. De motoren zijn bij de benzinewagens verkrijgbaar met vermogens tot 152 kW/207 pk en bij de dieselversies tot 127 kW/173 pk. De cilinderinhoud dekt het spectrum van 1,6 tot 3,0 liter af. De opvolger van de Renault Laguna zal vanwege de gezamenlijke ontwikkeling met Nissan waarschijnlijk veel onderdelen met de Nissan Primera delen. Hij zal voor de eerste keer ook als coupé verkrijgbaar zijn en tevens langer en breder worden om het comfort te verhogen.

Beoordelingen voor Renault Laguna

97 Beoordelingen

4,4