Ga naar hoofdinhoud

SEAT Toledo te koop: tweedehands en nieuw

SEAT Toledo

SEAT Toledo

De SEAT Toledo is een middenklasse sedan uit het huis SEAT en inmiddels al in zijn derde generatie op de markt. In 1991, korte tijd na de overname van de onderneming door het Volkswagen-concern, werd het eerste model gepresenteerd. Hij viel op door zijn grote achterklep. Volkswagen was al in belangrijke mate betrokken bij de ontwikkeling, zodat de SEAT Toledo ook was uitgerust met motoren van de VW Golf II en VW Golf III. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over SEAT Toledo

Vanaf de tweede generatie in 1999 werd de achterklep aanzienlijk kleiner en was de auto opgebouwd als de VW Bora, terwijl het interieur ontleend was aan de Audi A3. Sinds 2003 is de derde generatie van de Toledo verkrijgbaar, nu als sportieve vijfdeurs sedan en met 4,46 meter buitenlengte de grootste wagen die tot dan toe bij SEAT gebouwd werd. Zijn grote kofferruimte heeft een 500 liter-volume en kan door het omklappen van de achterbank worden vergroot tot 830 liter.

Ook in het interieur is veel ruimte, zodat de Toledo uitstekend geschikt is als gezinswagen die geen enkel probleem heeft met allerhande bagage. In totaal zijn drie benzine- en twee dieselmotoren verkrijgbaar. De sterkste benzinevariant levert maar liefst 170 pk, bij de dieselmotoren is de top bereikt bij 150 pk. Momenteel zijn twee standaardmodellen verkrijgbaar: de Toledo Reference en de Toledo Stylance. Als speciale modellen zijn er de Toledo Fresh met Climatic en de met sportstoelen en -stuurwiel uitgeruste Toledo Sport Edition. Op het gebied van milieubescherming scoort de Toledo pluspunten: met uitzondering van de Sport Edition is net als bij de SEAT Ibiza de 1,9 TDI verkrijgbaar met roetfilter.

Beoordelingen voor SEAT Toledo

12 Beoordelingen

4,7