Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

SEAT Cordoba

De SEAT Cordoba heeft zijn naam te danken aan de gelijknamige Andalusische stad in het zuiden van Spanje en is sinds 1993 op de markt als compacte sedan. Hij werd ontwikkeld op basis van en qua uitrusting identiek aan de SEAT Ibiza. Gelijkwaardig van bouw is ook de VW Polo Classic, met een aantal overeenkomsten op technisch gebied. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over SEAT Cordoba

Het aanvankelijk relatief conservatieve model werd in de loop der jaren optisch verbeterd. Later werden de voor- en achterkant en de cockpit van de SEAT Cordoba volledig herzien. De nieuwste versie werd gepresenteerd in 2003.

Terwijl de voorkant sterk lijkt op de SEAT Ibiza, maakt de achterkant een nogal forse indruk. Deze optiek van een sedan is dan ook het grootste kritiekpunt, maar toch is het voor Nederland ongebruikelijke design enorm populair in Spanje, Portugal en Griekenland. De Cordoba is verkrijgbaar in de uitvoeringen Reference, Stylance, Sport en in de speciale uitvoering Cordoba Fresh, als enige met standaard Climatic en naar keuze met drie verschillende benzinemotoren tot 100 pk en vier dieselmotoren tot 130 pk. Als optie verkrijgbaar zijn onder andere ABS, TCS, ESP, zijairbags, stuurbekrachtiging of elektrische raambediening. De SEAT Cordoba is als sedan verkrijgbaar als twee- of vierdeurs. De inmiddels niet meer geproduceerde stationwagon Cordoba Vario is een vijfdeurs model.

Beoordelingen voor SEAT Cordoba

11 Beoordelingen

3,8