Seat Exeo te koop: tweedehands en nieuw

Seat Exeo

Seat Exeo

In 2009 komt de Seat Exeo op de markt

De Spaanse autofabrikant Seat werd met licentie producties van modellen van het Italiaanse autoconcern Fiat sinds de jaren '60 een aanbieder, die vooral op de Zuid-Europese markten vertegenwoordigd was. Na de overname van Seat door Volkswagen in 1986 ging het merk zich anders oriënteren. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Seat Exeo

Met know-how uit Wolfsburg kwamen er sportief gemotoriseerde kleine auto’s en compacte modellen in heel Europa op de markt, die zich in toenemende mate lieten onderscheiden dankzij een geheel eigen design. Tegelijkertijd breidden de Spanjaarden hun voertuigcollectie met MPV’s en compacte MPV’s uit. In 2009 kwam tenslotte het eerste middenklasse model op de markt, deze werd als Seat Exeo geïntroduceerd.

De Seat Exeo wordt als sedan en combi gebouwd

De Seat Exeo was meteen in dubbel opzicht een primeur in de modelcollectie van de Spanjaarden. De Exeo was de eerste vierdeurs sedan en tegelijkertijd de eerste middenklasse combi van Seat. Technisch gezien was de Seat Exeo gebaseerd op de derde generatie van de Audi A4, die tot 2008 in Ingolstadt gebouwd werd. Daarna werd de productie van de sedans en combi’s uit de Seat Exeo bouwserie bij Seat in Spanje voortgezet. Ook al waren de techniek en vele interieurkenmerken bijna gelijk aan de Audi A4 zustermodellen, de Seat Exeo kreeg toch een geheel eigen design.

Uitrustingsdetails laten zien dat de Seat Exeo een topmodel is

Ook bij de uitrustingsdetails, die Seat standaard of optioneel aanbood, liet de Seat Exeo zijn positie als het nieuwe topmodel van het Spaanse merk zien. Zo had de Seat Exeo bijvoorbeeld bijrijderspiegels die zich bij het achteruitrijden automatisch verstelden en zo het zicht op het trottoir mogelijk maakten. Andere voorbeelden voor de hoogwaardige presentatie van de Seat Exeo waren de geluidsdempende dubbele beglazing, bekend van de sedans van de hogere klasse, of de dynamische bochtverlichting.

De motorversies van de Seat Exeo

De Seat Exeo was als benzineversie verkrijgbaar in vier prestatieniveaus en als dieselversie met drie verschillende motoren met elke een cilinderinhoud van twee liter. Het goedkoopste benzinemodel van de Seat Exeo werd uitgerust met een 1,6 liter motor, deze had een prestatievermogen van 75 kW (102 pk). In de klasse met een cilinderinhoud van 1,8 liter waren er voor de Seat Exeo twee varianten met 88 kW (120 pk) evenals met 118 kW (160 pk) in de collectie opgenomen. Het topmodel beschikte over een twee liter motor met een prestatievermogen tot 155 kW (211 pk). De dieselmodellen kwamen tot een prestatievermogen van 88 kW (120 pk), 105 kW (143 pk) en 125 kW (170 pk) voor het topmodel.

Beoordelingen voor Seat Exeo

26 Beoordelingen

4,6