Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Hyundai I40

De Hyundai i40 wordt in 2011 gepresenteerd als combi en sedan

Wanneer er een nieuw model gepresenteerd wordt, houden de meeste fabrikanten de volgende regel aan: eerst komt de sedan en daarna volgt de combi, of beide carrosserieversies worden tegelijkertijd op de markt gebracht. De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai ging voor een andere volgorde toen hij in 2011 voor het eerst zijn middenklasse-serie Hyundai i40 naar de Europese handelaren stuurde. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Hyundai i40

De start werd in de zomer van 2011 gemaakt met de Hyundai i40 combi,een half jaar later volgde de sedanuitvoering. Dit was des te opmerkelijker als je kijkt naar het feit dat de Koreanen bij de voorganger Hyundai Sonata helemaal geen combiversie uitbrachten. Bij de Sonata hadden zij genoegen genomen met de klassieke vorm van een gewone sedan. De verandering van opvatting in de modelpolitiek werd waarschijnlijk mede beïnvloed doordat de grote combi?s op de Europese markten van steeds grotere betekenis werden. Dat kon men hier duidelijk uit de verkoopcijfers afleiden. De strategie van Hyundai was daarom vooral op de Europese markten gericht. De Hyundai i40 moest hier als een ronduit Europees voertuig waargenomen worden.

Een lifestyle-design en downsizing voor de Hyundai i40

Het concept van de Koranen bestond niet alleen maar uit het afstemmen van de nieuw ontworpen Hyundai i40 op de Europese designsmaak. Ook voor de productie van de combi en sedan werd Europa uitgekozen. De productieinstallaties in de Tsjechische fabriek van de fabrikant werden speciaal afgestemd voor de productie van de nieuwe serie. Het doel van de Koreanen: met de Hyundai i40 combi wilden ze hun collectie uitbreiden met een lifestylecombi die met een lengte van 4,77 meter naast een dynamisch design, tegelijkertijd ook meer dan 1700 liter laadvolume te bieden heeft. Bovendien moest de met kleinere motoren uitgeruste i40-serie, als opvolger van de krachtiger gemotoriseerde Hyundai Sonata generatie, ook een verbruiksbewust publiek aan gaan spreken.

De motoren van de Hyundai i40

Toen de Hyundai i40 op de markt kwam verscheen hij met twee verschillende benzine- en twee verschillende dieselmotoren. Het basis benzinemodel werd uitgerust met een 1,6 liter motor met een prestatievermogen van 99 kW (135 pk). De grotere 2,0 liter motor kreeg een prestatievermogen van 130 kW (177 pk). De dieselmodellen werden uitgerust met 1,7 liter commonrail motoren. Met de kleinste dieselmotor heeft de Hyundai i40 een prestatievermogen van 85 kW (115 pk). De beter presterende motor heeft een prestatievermogen van 100 kW (136 pk). De Koreanen werken ook aan een diesel-hybrideversie van de Hyundai i40 met een verbruikswaarde van circa drie liter.

Beoordelingen voor Hyundai I40

32 Beoordelingen

4,7