Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-hiace-front

Toyota Hiace

1 / 3
toyota-hiace-front
toyota-hiace-back
toyota-hiace-side

Sterke punten

 • Veel ruimte en zeer geschikt voor dagelijks gebruik
 • Betrouwbare en robuuste constructie
 • Goede veiligheidsvoorzieningen

Zwakke punten

 • Niet verkrijgbaar als nieuwe auto in Duitsland
 • Kleurloos, onopvallend design
 • Hoge aankoopprijs

Toyota Hiace : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Toyota Hiace, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Toyota Hiace: de praktische bestelwagen met robuuste technologie

De eerste versie van de Toyota Hiace rolde reeds in 1967 van de band en kan vandaag de dag nog steeds als nieuwe auto worden besteld op bepaalde markten. De derde en vierde generatie waren beschikbaar in Nederland van 1999 tot 2012. Het is een klassieke bestelwagen met veel ruimte die vooral bekend staat om zijn robuust betrouwbaarheid. Lees meer

Interesse in een Toyota Hiace

Toyota Hiace occasions
Toyota Hiace nieuwe auto's
Toyota Hiace dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De Toyota Hiace imponeert met een zee van ruimte.
 • Ook het comfort is in de hogere modellen indrukwekkend te noemen.
 • De veiligheidsvoorzieningen bieden een perfecte bescherming voor de inzittenden.
 • De motoren leveren voldoende vermogen en verbruiken niet bijzonder veel.
 • De nieuwere versies van de Toyota Hiace bieden een modern en elegant design.

Eigenschappen

Motor

De laatste generatie Toyota Hiace, die ook beschikbaar was voor klanten op de Europese markt, kon alleen worden gekocht met twee motoren in verschillende vermogenscategorieën. Dat waren altijd dieselmotoren, omdat die het best voldeden aan de eisen van de klanten wat betreft koppel en onderhoudskosten.

Het basismodel bood een 95 pk dieselmotor met vier cilinders. Dankzij de 230 Nm koppel bood deze motor voldoende vermogen voor de meeste taken en ritten, hoewel hij nogal traag op de weg was. De rijprestaties van de Toyota Hiace tonen dat overduidelijk aan: de wagen heeft immers 22,4 seconden nodig om 100 km/u te bereiken, terwijl de maximumsnelheid met 147 km/u echter wel voldoende is.

Mochten de prestaties van de basismotor niet voldoende zijn voor u, dan kunt u ook kiezen voor een sterkere versie die 117 pk levert. Deze levert ook een aanzienlijk hoger koppel op: 294 Nm. Daardoor rijdt de auto ook beter en haalt hij een snelheid van 100 km/u in slechts 18,6 seconden. Ook de topsnelheid neemt toe, met een maximum van 152 km/u.

Toyota belooft een laag brandstofverbruik. Het wordt daarmee duidelijk waarom veel mensen voor een dieselmotor kiezen. Beide varianten verbruiken naar verluidt slechts 8,5 liter diesel per 100 kilometer. Het schakelen in de Toyota Hiace gebeurt altijd handgeschakeld en men moet het doen met achterwielaandrijving. De enige uitzondering is de Hiace panel van: Dit model kon geleverd worden met een optionele vierwielaandrijving.

Afmetingen

De Toyota Hiace is ontworpen als bedrijfsvoertuig en biedt daarom zeer veel ruimte, een hoog laadvermogen en de. ideale voorzieningen voor uitvoerig transport. Zo biedt de stabiele laadbak de mogelijkheid om tot 1.190 kilogram te vervoeren. De carrosserie van de Toyota Hiace is van nature erg groot, zodat er veel ruimte en laadvolume beschikbaar is. Met een lengte van ten minste 4,8 meter, een breedte van ten minste 1,8 meter en een hoogte van ten minste twee meter, kan het voertuig beschouwd worden als een klassieke bestelwagen. De lange versie van het voertuig biedt, met een lengte tot 5,2 meter, zelfs nog meer ruimte. De draaicirkel is precies twaalf meter. De wagen is dus nog relatief wendbaar.

Binnenin laat de Toyota Hiace ook zijn talenten zien. De fabrikant vermeldt een laadruimte van maximaal 5.422 liter; in de andere versies bedraagt het volume van de bagageruimte maximaal 944 kilogram bij normaal gebruik. Als u de achterbank neerklapt in de personenautoversie, past er ook ruim 3.000 liter in de andere modellen van de Toyota Hiace. Bovendien kan de wagen indien nodig grote en zware aanhangers trekken; de trekhaak en de bestelwagen zijn ontworpen voor een trekbelasting tot 2.000 kilogram.

Bouwjaar 1967-heden
Lengte, breedte, hoogte 4.78-5.42 x 1.8 x 2.0 m
Wielbasis 3,0-3,4 m
Kofferruimte 884-3.199 l, 4.480-5.422 l (laadruimte panel van)
Ledig gewicht 1,610-2,000 kg
Toelaatbaar totaal gewicht 2.600-3.000 kg
Cilinderinhoud 2,494 cm³-2.694 cm³
Koppel 157-294 Nm
Maximumsnelheid 147-152 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 18,6-22,4 s
Tankvolume 75 l
Verbruik 13,1 l (benzine), 8,5 l (diesel)
CO2-uitstoot 314 g/km (benzine), 224 g/km (diesel)

Varianten

De Toyota Hiace was beschikbaar in verschillende carrosseriestijlen. De basis was de Hiace panel van, een bedrijfsvoertuig voor transport of vaklui. Zij konden de bestelwagen ook bestellen met een verlengde wielbasis en een grotere laadvloer. Wie op zoek is naar een betrouwbare metgezel voor het gezin, zit daarentegen goed bij de Toyota Hiace Combi. Deze versie bestaat ook in een grotere, verlengde versie met meer ruimte. Tenslotte kon het model ook worden besteld als een ruime sedan onder de naam Toyota Hiace GL.

Dankzij het comfort en de diverse uitvoeringen werd de bestelwagen al snel een vaste waarde. Het basismodel biedt bijvoorbeeld een verstelbaar stuurwiel, stuurbekrachtiging en een sterke verwarming. Uiteraard kan het comfort van de bestelwagen aanzienlijk worden opgedreven met extra uitbreidingspakketten of individuele opties.

Prijs

Afhankelijk van het model en de uitvoering variëren de prijzen van de Toyota Hiace aanzienlijk. De basisversie van de bestelwagen kost ongeveer 23.000 euro. Als u daarentegen kiest voor de passagiersversie met grote capaciteit, kunt u tot 40.000 euro uitgeven.

Aan de ene kant zijn occasions aanzienlijk goedkoper, maar in veel gevallen hebben ze ook een enorm hoge kilometerstand. Het is niet ongewoon dat ze meer dan 300.000 kilometer op de teller hebben staan. Als u daarentegen een van de zeldzame modellen in goede staat met weinig kilometers wilt kopen, zult u ten minste 128.5000 euro moeten uitgeven.

Design

Exterieur

De Toyota Hiace is een klassieke vertegenwoordiger van het segment van kleine bestelwagens. Dit is ook te zien aan het design. Door de jaren heen heeft Toyota zichtbaar moeite gedaan om het design te verfraaien, maar dat is maar gedeeltelijk gelukt. Het model dat tot 2012 in Duitsland verkocht werd heeft een zeer sober uiterlijk. De voorkant wordt gedomineerd door de grote koplampen en een grote bumper van kunststof, terwijl de achterkant opvalt met de afgeronde ruit en de laaggeplaatste achterlichten.

Interieur

Het interieur is vrij functioneel en zeer eenvoudig ingericht. Het interieur biedt ontelbare opbergvakken, maar is echter bekleedt met gevoelloze materialen. Bestuurders hoeven zich geen zorgen te maken over het gebruiksgemak. De auto had wel iets meer comfort kunnen bieden, hij heeft namelijk duidelijk het karakter van een bedrijfsvoertuig. Omdat de wagen zo overzichtelijk is, baant hij zich heel gemakkelijk een weg door het stadsverkeer, is hij gemakkelijk in te schatten en biedt hij de ideale rijomstandigheden voor dagelijkse ritten.

toyota-hiace-interior

toyota-hiace-seats

Veiligheid

De veiligheidsvoorzieningen van de Toyota Hiace zijn indrukwekkend, alle belangrijke voorzieningen en functies voor een bedrijfsvoertuig zijn standaard inbegrepen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de ABS (antiblokkeersysteem), waarmee het voertuig onder controle wordt gehouden in geval van een noodstop. Ook de meerdere airbags mogen niet ontbreken. Bovendien rust de autofabrikant alle stoelen uit met kwalitatieve hoofdsteunen. De bestuurder en de voorpassagier hebben gordelspanners, zodat ze perfect beveiligd zijn bij een ongeval of een noodstop. De verstelbare stuurkolom en de stuurbekrachtiging zorgen voor een aangename rijervaring.

Alternatieven

De Mitsubishi L300 is een minibus met solide technologie en zuinige motoren. Ook deze wagen biedt veel ruimte en is niet alleen geschikt voor personenvervoer. Het voertuig kan zelfs worden besteld met een open laadvloer, en occasions zijn uiterst betaalbaar, met prijzen rond de 3.000 euro.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Toyota Hiace als occasion?
De Toyota Hiace beschikt over goede en betrouwbare motoren. Vooral de 2,5-liter dieselmotoren zijn populair en leggen vaak met gemak meerdere honderdduizenden kilometers af.
Wie is de opvolger van de Toyota Hiace?
De Toyota Hiace wordt sinds 2012 niet meer in Europa aangeboden. De ProAce is de opvolger en biedt meer technologie met een modern design.

Beoordelingen voor Toyota Hiace

8 Beoordelingen

4,9