Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
toyota-sienna

Toyota Sienna

1 / 4
toyota-sienna
toyota-sienna-front
toyota-sienna-side
toyota-sienna-back

Sterke punten

 • Tot acht zitplaatsen
 • Krachtige hybride motor
 • Modern, fris design

Zwakke punten

 • Alleen verkrijgbaar in Amerika
 • Oudere modellen met een hoog verbruik
 • Zeer groot en log

Toyota Sienna : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Toyota Sienna, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Toyota Sienna: comfortabele bestelwagen voor de Amerikaanse markt

De Toyota Sienna is een sinds 1997 geproduceerde bestelwagen met veel ruimte en maximaal acht zitplaatsen. Het voertuig wordt als nieuwe auto alleen in de VS geproduceerd. De vierde generatie wordt nu op de markt verkocht. Lees meer

Interesse in een Toyota Sienna

Toyota Sienna occasions
Toyota Sienna nieuwe auto's
Toyota Sienna dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • In de VS is de Toyota Sienna met zijn enorme hoeveelheid ruimte zeer gewild.

 • Met veel uitrusting en technologie is het comfort van het voertuig over de hele lijn overtuigend.

 • Zelfs in de topversie is het model zeer betaalbaar in vergelijking met de concurrentie.

 • De motoren beloven veel vermogen en een goed rijgedrag.

 • De nieuwste generatie biedt een praktische hybride aandrijving met voldoende vermogen.

Belangrijke gegevens

Motor

Wat motoren betreft, tikken de klokken in Amerika anders, vooral in vergelijking met de Europese markt. Dat blijkt uit een blik op de voorbeeldige derde serie van het voertuig, die van 2010 tot 2020 werd verkocht en nu enorm gewild is als occasion. Met een 2,7 liter cilinderinhoud en 189 pk vermogen is de Toyota Sienna ondanks zijn enorme omvang vlot op de weg en biedt tot 252 Nm koppel.

Maar de meeste klanten kozen waarschijnlijk toch voor de zescilinder, die als alternatief werd aangeboden. Deze zet immers minstens 269 pk** op de weg. 332 Nm koppel en 3,5 liter cilinderinhoud versnellen het model binnen 8,2 seconden naar 100 km/u, de topsnelheid wordt opgegeven op 180 km/u. Nog meer vermogen was in de derde generatie alleen beschikbaar met de 3,5-liter zescilinder, tot 305 pk en 357 Nm koppel kan met deze motor worden bereikt. Minder dan negen seconden tot 100 km/u en net geen 200 km/u maximumsnelheid zijn duidelijk te zien voor de grote en zware Toyota Sienna.

In de vierde en dus huidige generatie zet de autofabrikant een grote stap naar de toekomst en levert de auto exclusief met een hybride motor. De combinatie van viercilinder benzinemotor en elektromotor levert maximaal 249 pk vermogen en 270 Nm koppel. De cilinderinhoud is 2,5 liter. De rijprestaties zijn weer navenant, de Toyota Sienna accelereert in slechts 8,5 seconden naar 100 km/u en de topsnelheid is opgegeven op 180 km/u.

De Toyota Sienna wordt gewoonlijk geleverd met een standaard automatische transmissie en voorwielaandrijving. Voor veel motoren is tegen meerprijs ook vierwielaandrijving leverbaar.

Afmetingen

De Toyota Sienna biedt tot acht zitplaatsen in het interieur en een enorme hoeveelheid ruimte voor het hele gezin. Het voertuig heeft een erg grote carrosserie. Net geen 5,2 meter lang, twee meter breed en 1,8 meter hoog maken indruk. De wielbasis van ruim drie meter is dan ook geen verrassing, net als het leeggewicht van 2,2 ton.

De Toyota Sienna bewijst zijn absolute geschiktheid voor dagelijks gebruik in alle generaties. Indien nodig kan het voertuig in enkele stappen worden omgebouwd tot een echte transporter. Tot 1.100 liter laadvolume kan in de kofferbak worden ondergebracht, zelfs met volle zitplaatsen. Als je de stoelen eenvoudig en snel in de vloer laat zakken, profiteer je van tot 4.200 liter laadvolume. In de nieuwste generatie zijn er minder liters door de uitgebreidere bekleding, maar nog steeds meer dan genoeg ruimte voor een verhuizing. Bovendien kunnen aanhangers tot 1,6 ton worden getrokken.

Bouwperiode 1998 - hede
Lengte, breedte, hoogte 5,2 m x 2,0 m x 1,7 m - 1,8 m
Wielbasis 3,1 m
Kofferbakvolume 1.100 l - 4.200 l
Leeggewicht 2.090 kg - 2.145 kg
Toelaatbaar totaal gewicht niet benoemd
Cilinderinhoud 2.487 cm³
Koppel 238 Nm - 270 Nm
Topsnelheid 180 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 8,5 s
Tankinhoud 68 liter
Verbruik 5,3 l - 6,7 l
CO2-uitstoot niet benoemd

Varianten

Met de vijf uitrustingslijnen LE, XLE, XSE, Limited en Platinum blijven vrijwel geen wensen onvervuld als het gaat om een individuele configuratie van de auto. Met de hogere varianten is de Toyota Sienna een bijzonder comfortabele en luxueuze metgezel. Automatische klimaatregeling met drie zones, stopcontacten voor de achterbank of het nieuwste multimediasysteem met alle gebruikelijke functies en interfaces - de uitrusting van de bestelwagen is indrukwekkend. Met de uitrustingslijnen dekt de autofabrikant zeker de meeste behoeften met succes, wat ook de reden is waarom individuele opties zeer zeldzaam zijn en nauwelijks in trek bij klanten. Zeker met de nieuwste generatie is de Toyota Sienna ook technisch up to date. Elektrische achterklep, elektrische schuifdeuren of elektrische stoelverstelling, de bestuurder en passagiers hoeven zich in principe nergens meer zorgen over te maken.

Prijs

De Toyota Sienna is een echt koopje** in vergelijking met andere voertuigen in zijn klasse op de Amerikaanse markt. De basisvariant kost in de VS slechts 25.000 euro. Hoge prijzen tot 85.000 euro zijn te verwachten voor geïmporteerde nieuwe auto's in Nederland.

Daarom zijn occasions veel aantrekkelijker. Er zijn echter vaak nauwelijks modellen op de Nederlandse markt.

Design

Exterieur

In de loop der jaren is de Toyota Sienna geëvolueerd van een ooit eenvoudig en sober voertuig tot een elegante bestelwagen die het gezicht van het merk uitstekend laat zien en ondanks zijn enorme afmetingen een wendbare indruk maakt. Dit geldt vooral voor de nieuwste en vierde generatie, die kan overtuigen met enkele optische hoogstandjes. Of het nu gaat om de uitgebreide koplampen met bijpassende grille of de niet minder uitgebreide achterkant met indrukwekkende achterlichten - de Toyota Sienna laat altijd een zeer goede indruk achter. Ook in het dagelijks leven blijken de twee schuifdeuren voor de achterbank bijzonder praktisch, omdat ze het in- en uitstappen vergemakkelijken.

Interieur

Het eerste wat opvalt in het interieur is de vorstelijke ruimtelijkheid. Hier zitten alle passagiers bijzonder comfortabel en zelfs op de derde zitrij is er voldoende been- en hoofdruimte voor volwassenen. De cockpit is zeer intuïtief in gebruik en heeft een modern ontwerp, er ontbreekt eigenlijk niets. Hetzelfde geldt voor de achterbank; dankzij de uitgebreide technologieën en het passende entertainment zijn zelfs lange afstanden geen probleem. Goede isolatie, een stille rit en vooral zeer comfortabele stoelen laten in de Toyota Sienna vrijwel niets te wensen over.

toyota-sienna-interior

Veiligheid

De Toyota Sienna biedt volop veiligheid voor het hele gezin. Met een omkeercamera, bijvoorbeeld, blijven alle obstakels in beeld, zelfs bij het achteruitrijden, en het goede zicht en de hoge zitpositie ondersteunen het dagelijks rijden. Maar moderne technologie is ook belangrijk. Met ABS, Lane Keeping Assist of Emergency Brake Assist is de grote en comfortabele bestelwagen uitstekend uitgerust en maakt hij indruk met effectieve bescherming voor alle passagiers.

Alternatieven

Als klanten zowel de hoge inspanning als een hoge prijs willen vermijden, zijn er ook voertuigmodellen die op zijn minst op de Sienna lijken. De Kia Carnival is ook een grote sedan en daarom een goed alternatief. Klanten moeten echter hun toevlucht nemen tot een oudere variant om de kosten van de overdracht te besparen. In de nieuwere generaties wordt het voertuig ook alleen buiten Europa aangeboden.

FAQ

Wordt de Toyota Sienna ook voor de Nederlandse markt gebouwd?
De Toyota Sienna wordt alleen voor de Amerikaanse en Chinese markt gebouwd. Importeren is mogelijk, maar er zijn veel inspanningen en kosten mee gemoeid.
Welke veiligheidsvoorzieningen biedt de Toyota Sienna?
Alleen al de grote en brede carrosserievorm van de auto biedt veel comfort en ruimte in het interieur, maar tegelijkertijd ook een goede bescherming voor alle inzittenden. Technische en verstandige veiligheidsvoorzieningen zijn ook belangrijk voor de fabrikant. Klanten vinden er onder meer meerdere airbags, veiligheidsgordels en parkeersensoren. Dit was een klein fragment uit het veiligheidsassortiment, maar de fabrikant heeft nog meer in petto voor zijn klanten.