Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mercedes-Benz 600

Tussen 1963 en 1981 produceerde Mercedes de legendarische Mercedes 600. Deze sedan van speciale klasse was revolutionair voor zijn tijd en bood zijn eigenaar alle denkbare technische nieuwigheden. Maar ook qua comfort had de Mercedes 600 veel te bieden. Een groot gedeelte van de circa 2.600 voertuigen werd als speciale productie geproduceerd naar de wensen van de vermogende kopers. Lees meer

Informatie over Mercedes-Benz 600

Bij de Mercedes 600 werd voor het eerst een achtcilinder V-motor met benzine-injectie en een cilinderinhoud van 6,3 liter gebruikt. Daarmee kon de Mercedes 600 een maximumsnelheid van 205 km/u bereiken, waarmee hij zelfs sneller was dan de toenmalige Porsche modellen. Bovendien accelereerde de Mercedes 600 in zo’n 10 seconden van nul naar honderd.  

Naast de sedan, die een lengte van 5,54 meter had, werd de Mercedes 600 ook als langer Pullman-model of als landaulet gebouwd. Afhankelijk van de wensen van de kopers varieerde het aantal deuren en was de Mercedes 600 als vierdeurs en als zesdeurs model verkrijgbaar. Hoewel of juist omdat er inmiddels nauwelijks nog reserveonderdelen voor de Mercedes 600 verkrijgbaar zijn, steeg zijn prijs onder verzamelaars en liefhebbers de laatste jaren sterk. Vandaag moet je minstens 50.000 euro betalen wanneer je in het bezit wil komen van een goed onderhouden en prestigieuze Mercedes 600.