Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mercedes-benz-sls-front

Mercedes-Benz SLS

1 / 3
mercedes-benz-sls-front
mercedes-benz-sls-back
mercedes-benz-sls-side

Sterke punten

 • Zeer hoog motorvermogen, 571 - 750 pk
 • Sportief ontwerp
 • Scharnierende deuren

Zwakke punten

 • Hoge verkoopprijs
 • Hoog brandstofverbruik
 • Weinig ruimte, kleine bagageruimte

Mercedes-Benz SLS : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Mercedes-Benz SLS, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Mercedes SLS - Een sportief model voor puur rijplezier

De Mercedes SLS is een supersportwagen die van 2009 tot 2014 werd geproduceerd en als coupé of roadster op de markt kwam. De enorme motor produceert een trots minimum van 571 pk. Visueel maakt de SLS (Super Leicht Sport) indruk met zijn vleugeldeuren. In totaal werden meer dan 5.000 auto's verkocht. Lees meer

Interesse in een Mercedes-Benz SLS

Mercedes-Benz SLS occasions
Mercedes-Benz SLS dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Sportief voertuig dat veel rijplezier biedt.
 • Een uniek ontwerp dat opvalt in het verkeer.
 • Vleugeldeuren voor dat extravagante, sportieve gevoel.
 • Bekend uit de Formule 1 als veiligheidsauto en films als Transformers 3.

Gegevens

Motor

De Mercedes-Benz SLS is verkrijgbaar in zes verschillende versies: Coupé, Roadster, GT Coupé, GT Roadster, Coupé Black Series en Coupé Electric Drive. Dit zijn vijf modellen met V8-benzinemotoren en één elektrisch voertuig. De verschillen tussen de zes modellen betreffen niet alleen het ontwerp van de motoren, maar ook de krachtoverbrenging.

Gemeenschappelijk voor alle varianten zijn hoog motorvermogen en bliksemsnelle acceleratie. In alle modellen van de Mercedes SLS bedraagt de acceleratie minder dan vier seconden en de topsnelheid meer dan 300 km/u. Het model met elektrische aandrijving verdient een speciale vermelding. Ondanks de overgang naar een nieuwe aandrijving hoeft de sportwagen geen verlies te accepteren in termen van prestaties: Met sterke 751 pk is de Coupé Electric Drive niet te stoppen.

Afmetingen

De Mercedes-Benz SLS heeft een lengte van 4,64 meter, met een hoogte van slechts 1,26 meter. De sportwagen ligt laag op de weg en glijdt soepel door de bochten. Met een breedte van 1,94 meter werd een compromis gevonden tussen een grote behoefte aan binnenruimte en stroomlijning. Het leeggewicht bedraagt rond de 1.635 kg, wat de hoge acceleratie ten goede komt. De carrosserie weegt slechts 241 kilogram dankzij het gebruik van aluminium.

Productie 2009 - 2014
Lengte, breedte, hoogte 4,64 m, 1,94 m, 1,26 m
Wielbasis 2,6 m
Inhoud bagageruimte 176 l
Ledig gewicht 1.635 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.960 kg
Cilinderinhoud 6.208 cm³
Maximaal koppel 650 Nm
Topsnelheid 317 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 3,8 s
Tankinhoud 85 l
Verbruik 13,2 l/100km
CO2-uitstoot 308 g/km

Versies

De SLS zal in zijn korte productieleven geen facelift hebben gekregen, maar er zijn wel verschillende krachtigere varianten gelanceerd, waaronder een volledig elektrisch model. De Mercedes SLS is verkrijgbaar in de varianten Coupé, Roadster, GT Coupé, GT Roadster, Coupé Black Series en Coupé Electric Drive. Er zijn in de loop der tijd een aantal modelvarianten uitgebracht, zoals de SLS AMG GT, die meer motorvermogen heeft. De supersportwagen zet een sportieve 591 pk op de weg. De SLS AMG GT3 voldoet aan het GT3-reglement van de FIA. Het is de race versie.

Eén exclusief speciaal model verdient hier de aandacht: De SLS AMG GT3 45th Anniversary, die werd uitgebracht ter gelegenheid van de 45e verjaardag van AMG. De verkoopprijs bedroeg 446.250 euro. In Affalterbach werden slechts vijf auto's gebouwd, wat de exclusiviteit van de unieke SLS benadrukt. Opvallend is de matte lakafwerking: designo magno graphite. Andere speciale modellen zijn de SLS AMG Black Series met 631 pk onder de motorkap en de SLS AMG GT Roadster Final Edition, die 591 pk op de weg zet. De opvolger van de Mercedes SLS was de Mercedes-AMG GT in 2014.

Alle modelversies in één oogopslag

 • SLS AMG
 • SLS AMF GT
 • SLS AMG GT3
 • SLS AMG GT3 45th Anniversary
 • SLS SMG E-Cell en elektrische aandrijving
 • SLS AMG Black Series
 • SLS AMG GT Final Edition

Prijs

Als nieuwe auto werd de Coupé aangeboden voor een verkoopprijs vanaf 186.830 euro. De Mercedes SLS AMG GT was bijzonder duur. Bij de marktintroductie lag de prijs voor de tweezits sportwagen tussen de 260.000 en 285.000 euro, en dat was zonder optionele extra's. De Roadster was verkrijgbaar voor prijzen vanaf 195.160 euro. De prijzen voor de duurdere versies, inclusief de talrijke speciale edities, stijgen nog verder als verzamelobjecten op de tweedehands automarkt. Een Mercedes Benz SLS AMG Black Series kan tweedehands 950.000 euro kosten. SLS tweedehandswagens worden daarom tegen relatief hoge prijzen verhandeld - 155.000 tot 250.000 euro zijn verschuldigd voor SLS modellen die niet tot de speciale edities behoren. Andere modellen hebben een waardestijging van 100.000 euro en meer. De prijzen zijn dus sterk afhankelijk van het model en de uitrusting, de staat, de kilometerstand en het bouwjaar. Wie een Mercedes SLS rijdt, moet ook rekening houden met de hoge brandstofkosten en het onderhoud. Dit loopt al snel op tot enkele duizenden euro's per jaar.

Design

Exterieur

De sportieve auto maakt indruk met zijn gestroomlijnde vorm en stijlvolle design. De carrosserie is van aluminium. Waarschijnlijk het meest opvallende kenmerk zijn de vleugeldeuren, die bij sommige modellen naar boven openzwaaien. De Roadster kap, gemaakt van drielaags stof, is verkrijgbaar in de kleuren zwart, beige en rood. De kap is binnen 11 seconden geopend. Om veiligheidsredenen kan de kap tijdens het rijden slechts tot een snelheid van 50 km/h worden geopend. In de stad kan de bestuurder de kap dus op elk moment opklappen.

Interieur

Visueel en technisch heeft het interieur van de Mercedes SLS veel te bieden: het ontwerp is gebaseerd op een cockpit van een vliegtuig. De middenconsole is de centrale bedieningseenheid. Het is lichtjes hellend naar de bestuurder toe. De instrumenten zijn centraal opgesteld in een bestuurdersopstelling. De versnellingspook lijkt op die van een straalvliegtuig. De ventilatie-elementen werden ontworpen als straalmotoren van een vliegtuig.

mercedes-benz-sls-interior

mercedes-benz-sls-seats

Veiligheid

De Mercedes-Benz SLS heeft een antiblokkeerremsysteem en een remassistent. Het elektronische stabiliteitsprogramma kan worden uitgeschakeld, maar dat komt de veiligheid niet ten goede.

De veiligheid wordt ook verhoogd door inzetstukken die aan de deurinzetstukken zijn bevestigd. Als het voertuig bij een ongeval op zijn dak beland, worden de deuren automatisch losgemaakt, waardoor ze gemakkelijker te openen zijn. Bij de crashtest bleken de versterkingen van koudgevormd staal, die bij een zijdelingse botsing voordelig zijn, overtuigend.

Alternatieven

Een goed alternatief is de Mercedes AMG-GT, die het in 2014 overnam. Het voertuig is gebouwd tot 2021 en heeft een hoog motorvermogen van maximaal 639 pk. Een goedkoper alternatief is de BMW Z4 Roadster. Hij wordt aangeboden voor een verkoopprijs vanaf 55.617 euro. De BMW i8 Roadster heeft vleugeldeuren zoals de Mercedes SLS.

FAQ

Hoe duur is een Mercedes SLS?
De Mercedes SLS was verkrijgbaar voor een nieuwprijs vanaf 186.830 euro. De nieuwprijs voor de SLS AMG lag bij de introductie tussen de 260.000 en 285.000 euro. Sommige SLS-modellen met een hoge kilometerstand zijn nu iets goedkoper als tweedehands auto. Speciale edities hebben verzamelwaarde - de prijzen stijgen hier. Een SLS AMG Black Series kan aanzienlijk meer dan 950.000 euro kosten en kan in de toekomst zelfs de grens van 1 miljoen euro doorbreken.
Hoeveel kost de Mercedes SLS AMG?
Tegenwoordig wordt de Mercedes SLS tweedehands aangeboden voor verkoopprijzen van ongeveer 170.000 tot 250.000 euro. Het is een zeer populair voertuig, dat als nieuwe auto in talrijke hoogwaardige uitvoeringen verkrijgbaar was. Speciale edities zoals de SLS AMG Black Series zijn echte collector's items en kunnen 950.000 euro en meer kosten.
Wordt de Mercedes SLS nog steeds gebouwd?
De productieperiode van de Mercedes SLS liep van 2014 tot 2019, en hij werd wereldwijd ongeveer 5000 keer verkocht. De auto werd geassembleerd in de Mercedes-Benz fabriek in Sindelfingen
Hoeveel pk heeft een Mercedes SLS?
Het standaard motorvermogen van de Mercedes SLS bedraagt 571 tot 751 pk. De SLS AMG (2010) heeft 571 pk, de SLS AMG GT 591 PK. De Mercedes SLS AMG Black (2013) heeft 631 pk en de SLS AMG Electric Drive heeft maar liefst 750 pk.

Beoordelingen voor Mercedes-Benz SLS

1 Beoordelingen

5,0

Meer informatie

Modellen